Din octombrie avem IMAX în Bucureşti

17 Iun 2009
Din octombrie avem IMAX în Bucureşti

În doar câteva luni, Bucureştiul va avea parte de o nouă revoluţie în divertisment. Cinema City România, subsidiara locală a Cinema City International, cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrală şi de Est, va inaugura primul megaplex din România, un complex cu 21 de ecrane de cinema şi aproximativ 4300 de locuri. În cadrul megaplexului, Cinema City România va deschide prima sală IMAX, aducând astfel publicului din România cea mai completă experienţă cinematografică. Inaugurarea este prevăzută pentru luna octombrie 2009, în cadrul mall-ului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

Megaplexul va oferi tehnologie de ultimă generaţie într-un mediu premium, prin cele 21 de săli de cinema, care vor fi dotate cu cele mai moderne echipamente folosind renumitele proiectoare Kinoton, sisteme de sunet Dolby, precum şi cel mai revoluţionar sistem digital de proiecţie 3D. Cinematograful va dispune de două baruri şi o cafenea (în colaborare cu Strauss România).

Cinema City va introduce încă o inovaţie pe piaţa din România - 3 săli VIP (30-50 locuri) cu fotolii de piele şi bufet gratuit nelimitat. Acestea sunt menite să ofere grupurilor de prieteni, familiilor sau companiilor, pentru evenimente private sau corporative, un spaţiu intim şi o atmosferă relaxată împreună cu standarde deosebite ale serviciilor şi o calitate excepţională a vizionării, disponibilă numai în cadrul multiplexurilor moderne.

IMAX (Image Maximum) este o experienţă tri-dimensională, foarte bine primită în cele mai mari oraşe ale lumii. Ecranul, cu o dimensiune aproximativ egală cu cea a unei jumătăţi de teren de fotbal (sau înaltă cât o clădire de 8 etaje), are o formă curbată pentru a cuprinde vederea periferică a tuturor celor care vizionează. Aranjamentul scaunelor în formă de amfiteatru aduce fiecare spectator în centrul acţiunii şi, cu ajutorul ochelarilor IMAX polarizaţi, imaginile păr să părăsească ecranul şi să plutească în încăpere. Efectele 3D sunt posibile datorită peliculei de film speciale de 70mm, deci mai mare decât peliculă de 35 mm folosită în mod normal la proiecţiile cinematografice din sălile obişnuite.

Megaplexul şi sală IMAX vor fi amplasate în cadrul AFI Palace Cotroceni, cel mai mare proiect de mall din Bucureşti, cu o suprafaţa de 210,000 mp (76,000 mp suprafaţa închiriabila). Acest centru comercial va oferi bucureştenilor oportunităţi exclusive de divertisment şi shopping.

Cinema City Cotroceni este al saselea proiect inaugurat de catre companie in Romania, dupa deschiderile Cinema City Iasi, Timisoara, Cluj si Bacau, care au avut loc in perioada 2007-2009, si proxima deschidere a Cinema City Pitesti, programata pentru luna iulie. Cinema City Romania va mai deschide un al doilea megaplex, cu 15 sali de cinema, in Bucuresti, in Sun Plaza Mall, la scurt timp dupa inaugurarea megaplexului din Cotroceni. Astfel compania isi va consolida pozitia de cel mai mare operator de cinema pe piata din Romania, ajungand sa detina 72 de sali de cinema. In urmatorii 3-5 ani, compania intentioneaza sa adauge portofoliului sau alte 20-25 de proiecte pe intreg teritoriul Romaniei.

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
charity pe 17 iunie 2009 18:57
Nu este corect :( de ce numai la Bucuresti...dupa ce ca au 100 de sali de cinema mai apare si Cinema City sa faca si la Brasov sunt inebunita dupa filme nu trece o zi fara sa ma uit la unu :D
horhe pe 17 iunie 2009 19:40
eeee...uite de ce e bine sa stai in bucuresti...pacat ca nu stau si eu acolo..nu cred ca or sa faca in alta parte acest sistem..deoarece nu prea merge lumea la cinematografe..asa ca..cine vrea sa vada un film bun la calitate maxima..bucurestiul e singura locatie unde se poate realiza acest lucru..
ionut pe 17 iunie 2009 20:26
Poi vino la Bucuresti sa vezi un film la IMAX cand se deschide :D nu stai foarte departe in brasov
Dragosh02 pe 17 iunie 2009 22:57
DAAA !!! in sfarsit ! o mica victorie in industria cinematografica de la noi ! In sfarsit se face ceva klumea in mizeria asta de oras. ERA SI TIMPUL !!! Cred k voi fi binedispus urmatoarele zile doar cu gandul la IMAX.
Pt ceilalti din afara Buc... sper sa vina si randul vostru... pt k la capitolul de cinematografe...suntem praf. Macar 2-3 in orice mic oras.
K sa nu mai vb k alea 10 care sunt in toata tara, sunt vai de mama lor si scumpe cu draci pe ele .... :|

Dooku pe 17 iunie 2009 23:27
Dragos cred ca glumesti ... 2,3 in fiecare oras ??? Constanta a fost intr-o perioada fara niciun cinematograf !...
Super tare pe 17 iunie 2009 23:46
Inca o data ma blestem ca nu stau si eu makr la o distant de 100 km de Bucuresti...un mare pas pentru cinematografia romana....sper sa pot trage si eu o fuga pe acolo...cam cat ar costa un bilet? sa stiu dak tre sa amanetez casa
Denis pe 18 iunie 2009 00:49
Abia astept.....este binevenit unul la Constanta...
Sonny pe 18 iunie 2009 02:14
mdeah...pacat k nu stau la bucuresti ....
imi plac mult filmele....ar fi frumos sa ma duc la un teatru IMAX...
dar va trebuii sa ma duc la bucuresti...asta e :)
dar cine stie cat va costa un bilet???

zoe pe 18 iunie 2009 09:34
Astept momentul asta de aproape un an de cand am avut ocazia sa vad un film intr-un cinema IMAX si m-a fascinat. Parerea mea e ca oricat ar costa, experienta merita. Acum... daca e prea scump, o sa merite mai rar;)
jroberto pe 18 iunie 2009 10:38
In Oradea e doar un cinematograf, Hollywood Multiplex. E bun, pret acceptabil si au introdus tehnologie 3D acum asa k n-am de ce sa ma plang. In Stockholm am fost la IMAX, si chiar e tare. Te ameteste un pic. Poate la Avatar o sa vin daca va fi proiectat la IMAX.
Radu12 pe 18 iunie 2009 13:12
Super tare, dar eu personal nu o sa am posibilitatea sa merg, fiind din provincie.
>_

Weezy F Baby pe 18 iunie 2009 14:40
Fuck, tot in Bucuresti baga cinematografe cu zecile si acum cu ecrane de 60 m si eu in Satu Mare nu am ecran nici de jumate de metru. Am ajuns ca Romania sa aiba cele mai putine cinematografe din Estul Europei, mai bine ar mai face niste cinematografe si in alte orase din tara decat tot sa faca in Bucuresti !
Tudor pe 18 iunie 2009 16:58
perfect...inca un cinema ultra modern in bucuresti...oare cat trebuie sa mai asteptam sa apara macar si prin alte orase un cinema digital daca nu IMAX cum sunt in bucuresti
geo pe 18 iunie 2009 18:18
Incredibil abia astept sa vina luna octombrie sa ma duc sa vad un film in asemenea conditii si in Romania mai am vazut odata un film la fel si in Londra si merita toti banii
Zian pe 18 iunie 2009 22:33
In sfarsit se anunta finalizarea proiectului mult asteptat. Astept cu nerabdare sa vizionez filme,filme si inca odata filme in nou complex. Pana aqm client fidel Movieplex Plaza,Cinemapro...dupa parerea mea cele mai reusite cinematografe din Bucuresti,dar dupa deschiderea noului complex weee :X Se va inclina balanta :X. Ptr cei care nu sunt din Bucuresti, merita sa veniti ptr un film reusit/ce va pasioneaza aici ptr k aveti unde viziona :D
Alex pe 11 iulie 2009 10:27
Zian, e usor sa zici "merita" , da nu vad eu venind lumea cu sutele de km pentru un film.
sunt orase precum cluj , timisoara , iasi si altele unde ar trebuii sa fie. acestea sunt cetre studentesti deci s-ar umple lejer sala

Gaby pe 25 august 2009 17:36
Super tare, abia astept! Cred ca va fi ceva unic. Sigur, ar trebui deschis si in provincie, dar sincer nu cred ca ar renta pentru producator luand in considerare faptul ca un astfel de IMAX costa aproape o suta milioane euro (cu mult peste costul unui mall din provincie). Luand in considerare si inchirierea filmului care poate duce pana la cateva zeci de mii de euro, deja este prea mult. Vorbind de o populatie mica a oraselor din provincie, care nici un oras mare precum Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta, Brasov etc. nu depaseste 400.000 locuitori, este greu sa dezvloti un asemenea proiect de amploare. Cam toate orasele mari din Romania, au 2 mall-uri ceea ce cred ca mai mult nu se poate, adica piata a ajuns la saturatie. Dau exemplu Rm. Valcea, un mall numit River Plaza, nu are cinema-uri pentru ca puterea economica nu permite asta si bineinteles populatia de 107.000 locuitori nu permite acest lucru.
Luand in considerare Cotroceni Park si Sun Plaza care vor fi deschise in octombrie, Bucurestiul va avea 8 mall-uri (toate avand sali de cinema). Se spune ca pana in 2012 vor fi 14 mall-uri in capitala (ma refer la Dambovita Center, Floreasca Park, Coloseum, Esplanada etc.). Este si normal la o populatie de 2.500.000 cel putin, luand in considerare si cei veniti din provincie care locuiesc in permanenta in Bucuresti.
Salile de cinema din Baneasa Shopping City inca nu s-au deshis; tocmai in 2010. La deshiderea acestor mall-uri, Bucurestiul va avea in jur a 200 sali de cinema.
In alte capitale ale Europei, pretul unui bilet la IMAX este pana in 10 EUR. Ma astept la ceva asemanator sau chiar mai putin si in Bucuresti.

carmens pe 24 septembrie 2009 07:52
abia astept,dar cred ca o sa fie destul de scump.La Movieplex Plaza un film 3D e vreo 30lei,dar la asta-poate 50?Hai teoretic dai banii astia,te distrezi....dar daca facem socoteala cat ar da o familie,plus rontaiturile de rigoare....mai te miri de ce zic astia ca in Roania nu se merge la cinematograf.DEsi cand merg in movieplex salile gem de oameni.Tocmai citeam un articol unde un tip zicea ca a dat in Sofia nu stiu cate leva-cam 16 lei la un film imax.Pai la noi la Bucuresti o sa fie ca de 3 ori...ca se poate.
Gram Atica pe 6 octombrie 2009 15:34
abia astept sa merg la "cea mai completa" experienta cinematografica. ma intreb: cum ar fi mai completa decat cea mai completa? - ca' mai completa de atat cat este ea de completa nu exista completare.
credeam ca numai printre useri sunt persoane tinere, care nu au luat contact cu "cea mai completa" gramatica a limbii romane, dar uite, si printre redactori avem elevi de scoala pregimnaziala

Daniel pe 8 octombrie 2009 13:11
Am fost la IMAX, pe banii unor prieteni, in Washington. Am urmarit un documentar despre misiunile spatiale. Este o experienta net superioara oricarui cinematograf 3D din Romania. Si asta din cauza ca cinematografele 3D au fost construite ca cinematografe normale, iar apoi adaptate la 3D, pe cand IMAXul este gandit de la inceput pana la sfarsit ca o experienta 3D. Si aici apare diferenta.

Sunt sigur ca o sa ma duc la cinema ca la un concert (ma refer ca bani), dar sunt sigur ca o sa merite. Apropos, nu ofera si solutii de finantare (rate)? :D

catalin pe 30 octombrie 2009 17:04
dabea astept sa merg cu prieteni duminica la a treia zi de cin sa descis moll stiati ca eate cel mai mare moll din europa de est eu stau in bucuresti si este tar mrfa sa veniti la IMAX ca va ziv ca nu o sa regretati
sonw pe 31 octombrie 2009 18:49
'catalin' esti PRAF nene, esti varza, mergi si fa urgent o cerere sa mai faci o data liceul ca e grav. Desi, daca esti de prin ferentari, mai bine du-te la mall cu prietenii, n-ai tu nevoie de scoala, vai vai, ce bucuresteni terminati.
cretu pe 22 noiembrie 2009 12:57
imi spuneti cit dracu costa un bilet?
Delia pe 8 decembrie 2009 12:22
http://www.aficotroceni.ro/
Ioana pe 1 aprilie 2010 21:40
Frate, e greu sa va uitati aici? Dati click pe Samsung IMAX si va uitati la pretul unui bilet, nu e nevoie sa va agitati atat. Tot vad prin comentarii "ce pacat ca nu stau in Bucuresti". Cu ce va ajuta asta? Mai bine strangeti bani si mergeti sa va uitati.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells