Despre experienta "Charlie Wilson’s War" vorbesc actorii si adevaratul congressman

10 Feb 2008
Despre experienta "Charlie Wilson’s War" vorbesc actorii si adevaratul congressman
Razboiul lui Charlie Wilson reprezinta revenirea lui Mike Nichols la distributiile sale prestigioase, pline de Oscaruri si trofee. Cu Tom Hanks, Julia Roberts si Philip Seymour Hoffman in rolurile principale, e o comedie de budoar despre o conflagratie suprarealista (si, in acelasi timp, adevarata), ale carei personaje principale sunt de un inedit daramator: un congressmen vag alcoolic si cu o consistenta apetenta pentru femei frumoase, o bogatasa plina de tupeu si pasiune pentru politica si un agent CIA frustrat. Iata, mai jos, cateva interviuri cu o parte dintre actori.

Cum a fost reintalnirea cu Mike Nichols (regizorul), cum e el? Ce iti aduce tie, ca actor?
Julia Roberts:   E de vis. Ma face sa ma simt asa de increzatoare, stiti, intr-un fel in care te face sa simti ca levitezi, atunci cand esti in preajma lui. E asa inteligent si de unic, in tot ceea ce face.”

Stiai ceva despre poveste, inainte sa iei rolul?
J R:  Nu prea stiam mare lucru. Cred ca nimeni nu prea stia, iar eu, mai deloc.
Tom Hanks : De fapt, eu  am citit intai cartea si ne-am prins ca daca se poate ecraniza in vreun fel, e o poveste fascinanta si fara precedent. E greu sa faci filme fara un precedent, intelegeti? Si era ceva in genul unei tari nou descoperite, iar Charlie era un american iconoclast care incalca toate regulile, si totusi ti se pare apropiat. Mie mi s-a parut un personaj fascinant de jucat.
Pe langa scenariu, ai mai studiat si tu personajul tau - Joanne Herring?
Julia Roberts:  Impreuna cu Mike si cu producatorii, care aveau informatii despre Joanne, am vazut-o  la televizor, aveam stenograme si alte lucruri. Asa ca am avut din ce extrage material.

Julia, cat ti-a luat sa capeti accentul potrivit?
J R: Ei bine, cred ca Joanne Herring are o voce interesanta – iar fata de mine are cateva lucruri in plus, care se vad la sfarsitul propozitiilor, dar  eu mi-am dat  toata silinta.


Intrebare adresata lui Tom Hanks
Spune-ne cate ceva despre faptul ca ai fost si producator?
Tom Hanks: Da, va dati seama ca am fost. Doar o sa apar asa de doua ori pe posterul filmului, o data nu-mi ajunge.

De vorba cu adevaratul Charlie Wilson
C. W.: “Cred ca distributia este superba. Mike Nichols, ce se putea mai bine decat atat? Sau Aaron Sorkin, cine putea fi mai bun? Am invatat multe despre filme, si cu cat am stat mai mult printre ei, cu atat imi dau seama ce oameni incredibili s-au strans pentru filmul acesta.

A fost ceva anume, spus in particular actorilor, ca sa fiti sigur ca v-au inteles personalitatea?
Charlie Wilson: Nu,nu, nu. Singurele sfaturi au fost legate de aspecte tehnice, despre cum functionau rachetele Stinger si cum erau utilizate... lucruri de acest gen. Si, desigur, am tot insistat sa descriu eroismul afganilor si cat datoreaza America acelor oameni, care au invins armata rusa, atunci cand nimeni din lume nu credea in ei, nimeni in afara de mine.

Intrebare adresata lui Jud Taylor (Crystal Lee in film)
Arati grozav in filmul asta. Cum te-ai pregatit pentru el?
J T:  Ei bine, am avut doua luni in care sa ma pregatesc. Stiam ca trebuie sa joc in cada de baie, dar nu stiam cat de sus o sa ajunga apa. Asa ca atunci cand am aflat ca am luat rolul, si nu stiam daca o sa fiu “in apa” sau “ inafara”, am inceput sa-mi lucrez corpul. Mi-am luat un antrenor, am inceput sa fac exercitii, am inceput sa mananc mai putin cu doua luni inainte. Din fericire aveam timp. Si mai din fericire, stau in apa pana la umeri, asa ca era nevoie de lucrat doar gatul si umerii.
Si cum e sa fii in cada de baie cu Tom Hanks?
Doamne, e minunat. Stiti, eram tensionata. Era prima zi de filmari; si era prima scena pe care am filmat-o. Stateam langa Tom Hanks si trebuia sa apar goala . Asa ca stateam langa Tom Hanks, in prima scena de filmari – el langa mine – incercand sa nu mai uit in jos. Si nu stiam unde sa ma uit, de fapt.


 

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells