De Ziua Romaniei, mari actori romani pe micul ecran

29 Nov 2007
De Ziua Romaniei, mari actori romani pe micul ecran

Sambata, 1 decembrie, Pro Cinema sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei prin doua filme clasice romanesti. „Mihai Viteazul” va fi difuzat integral de la ora 14.30, iar de la ora 23.00 Cristian Tudor Popescu aduce la CineTePrinde „Profetul, aurul si ardelenii”. Cele doua filme se bucura de distributii exceptionale indrumate  Sergiu Nicolaescu si Dan Pita.

Amza Pellea face un rol covarsitor ca interpret al marelui intemeietor al Primei Uniri din istoria Romaniei, Mihai Viteazul, el reusind sa confere viata, personalitate si forta personajului. Ion Besoiu, Sergiu Nicolaescu, Ilarion Ciobanu, Florin Piersic si Mircea Albulescu sunt doar cativa dintre actorii care intregesc povestea eroului care a decis istoria neamului romanesc. „Mihai Viteazul” are de toate: scene de lupta dintre cele mai grandioase realizate vreodata in cinematografia romaneasca, intrigi si comploturi politice, tradari si drame familiale care dau filmului o sensibilitate aparte, in ciuda subiectului aparent strict istoric.

Filmul adus de Cristian Tudor Popescu la CineTePrinde cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, „Profetul, aurul si ardelenii”, arata o alta fata a romanilor, una plina de umor, de subtilitati si de situatii complicate din care personajele mioritice gasesc cai de iesire care mai de care mai nastrusnice. Ciobanii ardeleni ajunsi in America sa-si recupereze fratele se trezesc aruncati in valtoarea unei aventuri in care trebuie sa infrunte indieni furiosi, ticalosi adunati din toate colturile lumii, dar si butoaie uriase de whisky si tuica romaneasca. Ardelenii, in stil molcom si cu mult umor, isi fac loc in lumea „saloon”-urilor din Vestul Salbatic. Ilarion Ciobanu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Mircea Diaconu, Victor Rebengiuc Gheorghe Visu si Olga Tudorache dau viata personajelor si creeaza o comedie pur romaneasca.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
staicu cristi pe 9 decembrie 2009 18:37
am avut si avem actori buni
andrei pe 1 decembrie 2010 08:17
sunteti varza

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells