Da Vinci, transformat în erou de acţiune

de Ştefan Dobroiu în 11 Mar 2010
Da Vinci, transformat în erou de acţiune

Leonardo da Vinci va fi transformat într-un erou de acţiune într-un film realizat de studiourile Warner. După succesul reinventării lui Sherlock Holmes, cei de la Warner au început să "dezgroape" personalităţi ale istoriei pe care vor să le supună aceluiaşi tratament. După ce zilele trecute anunţam că Marco Polo va deveni erou de fantasy exotic (detalii aici), iată că şi Leonardo le-a făcut cu ochiul, artistul, inventatorul, inginerul şi arhitectul având toate şansele să devină un Schwarzenegger al Renaşterii.

Se pare că studiourile au achiziţionat o propunere de scenariu intitulat Leonardo da Vinci and the Soldiers of Forever, care reimaginează această personalitate a Renaşterii într-un ambalaj ultra-eroic. Da Vinci va fi membrul unei societăţi secrete (până aici nu sună ilogic, nu?), implicat într-o aventură supranaturală care-i va arunca pe oameni împotriva demonilor biblici, într-o poveste despre coduri secrete, civilizaţii pierdute, fortăreţe ascunse şi îngeri căzuţi. Cei de la slashfilm consideră proiectul o combinaţie între Comoara naţională, Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute şi Înfruntarea titanilor.

În acest moment studiourile caută un scenarist pentru a transforma sinopsisul de mai sus într-un scenariu numai bun de ecranizat. Niciun regizor şi niciun actor nu a fost ataşat proiectului, dar filmările ar putea începe în cursul anului viitor, pentru o premieră în 2012.

Ce părere ai despre proiect?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
movie4 pe 11 martie 2010 12:59
parca vad ca fii un mare rahat
copila_satanista pe 11 martie 2010 14:18
yach! mai bine faceau un film biografic. asa il iau si eu pe pavarotti si-l bag intr-un film ca spiderman
gigel pe 11 martie 2010 14:57
O idee interesanta as putea spune, mi-o imaginez pe Monalisa ce bucata tre sa fie :)) . Deja a fost modificat putin DaVinci in Assassins Creed 2, fiind un fel de Q al eroului principal.
Horrormaster pe 11 martie 2010 16:56
mda ce sa spun?dak o sa fie filmu o sa fie plictisitor ...mai interesant era un film despre ''gingis han''
peterpanrmx pe 11 martie 2010 17:24
despre "Genghis Khan "....s a facut filmul "Mongol" (2007)...
doinarac pe 11 martie 2010 18:34
Suna " a little bit crazy"!
scrawl pe 11 martie 2010 19:34
gigel :) una e intr-un joc....si alta e intr-un film :) pacat ca davinci era gay...ca nu pot sa ii gaseasca si o gagica pe care sa o salveze ca in filmele clasice :))
Liviu pe 12 martie 2010 02:07
Cam penal. Nu zic nu unei reimaginari a personajului, dar as zice ca ar fi fi de bun simt ca ea sa se incadreze in niste limite acceptabile. Chiar as fi curios sa vad un film de aventura despre DaVinci, dar daca se bate cu demoni si monstri interdimensionali...da-o dracului de treaba. Constantine 2 scrie pe el.
Radu1711 pe 16 aprilie 2010 13:35
cam mare trecere de la arta la actiune

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells