Cum va fi Star Wars: Episode VII?

de Ştefan Dobroiu în 26 Ian 2013
Cum va fi Star Wars: Episode VII?

E oficial: J.J. Abrams regizează noul Star Wars, intitulat temporar Episode VII, iar studiourile Disney produc şi distribuie internaţional blockbusterul aşteptat în 2015. Vestea a luat prin surprindere fanii seriei Star Wars, care nu prea pot să-şi dea seama ce influenţă ar putea avea Abrams asupra francizei. Iată aşteptările noastre mai jos.

În primul rând, trebuie precizat că J.J. Abrams, pe lângă producător al unor seriale SF cunoscute, precum Lost, Fringe sau Revolutions, este regizorul celor două filme Star Trek, dintre care al doilea, Into Darkness, are programată premiera anul acesta pe marile ecrane. Trecerea de la Star Trek la Star Wars a uimit pe mulţi dintre fanii lui Abrams, iar marea întrebare este: ce va aduce nou Abrams francizei şi cum vor influenţa studiourile Disney viitorul Star Wars?

Cel mai logic lucru pe care îl putem presupune este că Star Wars: Episode VII nu va arăta deloc ca Star Trek. Cu siguranţă J.J. Abrams se va îndepărta de stilul vizual al filmelor inspirate de serialul creat de Gene Rodenberry şi va profita de apropierea seriei lui George Lucas de genul fantasy şi nu de cel SF. Cei de la slashfilm scriu că sunt mari şanse ca noul episod Star Wars să fie unul sumbru, tocmai pentru a se detaşa cât mai mult de stilul luminos şi curat al celor două filme Star Trek. Plus că filmele Marvel, cu „realismul” lor adaptat cerinţelor supereroice, au o influenţă greu de ignorat.

Trebuie precizat că scenaristul episodului VII este Michael Arndt, printre ale cărui alte proiecte se numără nu doar hitul independent Little Miss Sunshine (i-a adus un Oscar), ci şi Toy Story 3, prima animaţie care a reuşit să depăşească un miliard de dolari încasări, sau The Hunger Games: Catching Fire, continuarea hitului de anul trecut aşteptată în noiembrie. Arndt este răspunzător şi pentru Oblivion, unul dintre cele mai interesante SF-uri din 2013, cu un Tom Cruise în rolul unui supravieţuitor al apocalipsei care descoperă o realitate uimitoare când revine pe o Terra pustiită. Cu George Lucas drept consultant şi o mitologie Star Wars extraordinar de complexă, Arndt va trebui să se adapteze şi stilului lui Abrams.

Se ştie deja că episodul VII nu va fi o continuare în sensul clasic al cuvântului. Când a fost anunţată preluarea LucasFilm de către Disney, comunicatul de presă comenta multitudinea de personaje şi locaţii ce ar putea fi utilizate pentru noi filme şi noi seriale Star Wars. Sunt toate şansele să avem de-a face cu un reboot total, cu noi personaje şi doar un context general familiar celorlalte două trilogii Star Wars.

Dacă e să ne luăm după serialele lui Abrams, am putea paria că personajele feminine din episodul VII vor fi mult mai puternice decât cele din episoadele anterioare. Gândeşte-te la Olivia Dunham, Sydney Britow şi Kate Austen şi poţi fi sigur că noul proiect Disney nu va duce lipsa unui personaj pe măsură. Oricum, este la modă acum ca actriţele să ducă în spate o întreagă franciză, Jennifer Lawrence şi Jocurile foamei fiind cel mai bun exemplu. Faptul că Michael Arndt a scris şi Catching Fire probabil o să-l inspire să folosească un personaj asemănător în Star Wars.

Altceva ce putem aştepta ar fi o cronologie atipică. Încă de la Lost Abrams ne-a obişnuit cu salturile sale în timp şi relaţii cauză-efect cu totul ieşite din comun. Să avem de-a face cu ele şi în Episodul VII? Tot ce-i posibil. În orice caz, nu trebuie decât să te gândeşti la Super 8, ca să îţi dai seama că J.J. Abrams ştie să omagieze filme celebre, să le utilezeze convenţiile şi să le reambaleze într-un mod captivant şi inedit.

Recunoaştem că vestea unui nou episod Star Wars nu ne-a entuziasmat deloc (categoric nu am fost fanii celei mai noi trilogii a lui George Lucas). De-abia cum, cu J.J. Abrams în spatele camerei, lucrurile devin interesante.

Ce ţi-ar plăcea să vezi în noul Star Wars?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rizea.alex70 pe 26 ianuarie 2013 19:13
Sincer nu as vrea sa schimbe cu totul personajele asa cum ati spus....as vrea sa continuie cumva pentru ca altfel va strica star wars...
Vorador pe 26 ianuarie 2013 19:53
Universul Star Wars este infinit si se poate gasi cea mai buna poveste pentru o continuare,dovada o face si multitudinea de romane aparute:http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_books.Cea mai buna veste de pana acum este ca J.J. Abrams va regiza noul Star Wars,sper sa nu ma dezamageasca.
Vorador pe 26 ianuarie 2013 19:58
apropo,sper sa se pastreze aceeasi atmosfera de film Star Wars,ma refer la coloana sonora, sa fie facuta tot de John Wiliams,si sa nu exista scene in slow-mtion altfel ruineaza conceptul de Star Wars.
Ovidiu239 pe 26 ianuarie 2013 22:00
Mickey Mouse vs Dark Vader, ar fi o lupta memorabila:))
monicarusu25 pe 27 ianuarie 2013 18:09
astept cu nerabdare star wars 7.
Magaru_Vesel pe 27 ianuarie 2013 20:26
Cred ca si un copil isi poate da seama ca Episodul 7 v-a fi cel care v-a face legatura intre episoadele 3 si 4 , caci practic fara Darth Vader, Starwars ar fi ca o mancare fara sare si piper. JJ Abrans v-a incerca practic sa transpuna poveste tanarului Darth Vader proaspat atras de darkside si v-a impleti in paralel povestea printesei Leia adoptata de o familie de vita nobila si care avea simpatii puternice pentru rebeliune. Cat despre Luke nu prea multe deoarece el era foarte ocupat sa culeaga legumele de pe camp cu unchiul Owen si matusa Beru. :))
Vorador pe 28 ianuarie 2013 01:54
Inseamna ca urmatorul episod ar trebui sa se numeasca 3,5
ventril pe 28 ianuarie 2013 02:24
De ce ziceti ca nu sunteti fanii celei mai noi trilogii Star Wars?
Han_Solo pe 28 ianuarie 2013 10:00
Probabil pentru ca ca au fost niste filme destul de slabe. Orice fan adevarat Star Wars iti va spune asta.
SANDA45 pe 2 februarie 2013 15:22
penal
alex_il_fenomeno pe 21 februarie 2013 14:52
Este o presiune uriasa pe umerii regizorului... sper sa faca fata.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells