Corporatistul dorit de agenţiile de casting: Dragoş Sora

de Gloria Sauciuc în 7 Mar 2012
Corporatistul dorit de agenţiile de casting: Dragoş Sora

E pe lista scurtă pentru o reclamă la Dedeman, a filmat un spot TV pentru Cosmote, în care a fost implicată o echipă de peste 100 de oameni, a jucat în şapte filme (de scurt şi mediu-metraj), colaborează cu trei agenţii de casting şi - dacă îl întâlniţi pe stradă - îl veţi recunoaşte, cel mai probabil din reclama de la Asirom. Dragoş Sora.

31 de ani, tată a doi copii, absolvent de Politehnică, angajat cu normă întreagă la Coca-Cola din 2004, şef de departament peste cinci angajaţi. Actor în timpul liber. El este protagonistul în ceea ce are toate şansele să devină o poveste de succes.

Interviul pe care i l-am luat a avut loc în sediul Actoriede film.ro, Şcoală pe care o urmează din 2010 (s-a înscris inclusiv la a cincea sesiune de cursuri, care începe pe 12 martie 2012). Va juca într-un lungmetraj, alături de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, în luna iulie a acestui an, actori cu care lucrează la clasă. Cu timiditatea pe care ţi-o dă orice început, Dragoş Sora povesteşte că doreşte să continue cu actoria, în paralel cu munca la birou.

În primul film în care a apărut a jucat rolul lui Puiu Călinescu din Brigada diverse, alături de alţi colegi de la Coca-Cola (filmul se poate viziona aici), în cadrul Teacher's Film Fest, după care în A Beautiful Math, o parodie după A Beautiful Mind, cu scenarii scrise de un coleg IT-ist...

Dragoş Sora îşi împarte acum viaţa între serviciu, orele pe platoul de filmare sau la cursurile de actorie, şi familie. Îi place să se trezească dimineaţă, să se îmbrace business, să se urce în maşină şi să meargă la serviciu, după cum povesteşte, anul acesta preconizează chiar o promovare, dar în timpul liber iese din rutina zilnică urmând o pasiune care datează din facultate - filmul.

Cea mai mare plăcere a lui a fost să-l asculte vorbind patru ore jumătate pe regizorul Cristi Puiu, invitat la unul dintre cursurile Şcolii Actorie de film. Are o relaţie specială cu filmul românesc, spunând că preferatele lui sunt producţiile realiste. Boogie şi Marţi după Crăciun sunt filmele lui româneşti preferate, "mai ales de când a devenit părinte", ţine să precizeze.

Iată-l, mai jos, în plină desfăşurare. Pe 25 martie, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, îl veţi vedea în mediumetrajul The Treehouse Song, în regia lui Jesus del Cerro, regizorul celui mai popular film românesc de anul trecut, Naşa.

Reclama la Asirom:

Filmul Eclipsa:

Filmul Clubbin':

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 12 martie 2012 19:49
sper sa iasa mai des la rampa pe viitor .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells