Cinemagia a văzut Luna nouă...

de Ştefan Dobroiu în 16 Nov 2009
Cinemagia a văzut Luna nouă...

În '94, când colegii de generală se uitau urât la tine dacă nu confirmai că ai văzut Interviu cu un vampir (adică "must"-ul anului), o colegă de clasă spunea că "s-a dus la film cu Tom Cruise şi s-a întors cu Brad Pitt!". Saga Amurg: Lună Nouă nu-l va transforma pe Taylor Lautner într-un star, cum a făcut Interviul cu Pitt, dar sunt toate şansele ca fanele lui Robert Pattinson, interpretul vampirului vegetarian (şi sclipicios în bătaia soarelui) Edward, să sufere o schimbare de direcţie. Acesta e unul din plusurile continuării la mega-succesul Amurg, iar muşchii lui nu sunt pictaţi...

Bineînţeles, autorul acestei cronici NU este cea mai potrivită persoană să-şi dea cu părerea despre această franciză care a devenit brusc o saga. Nu sunt fanul lui Stephenie Meyer (cărţile sunt scrise ŞI traduse cu picioarele), iar primul film stătea în picioare numai datorită fericitei (şi delicios de chinuitei) compatibilităţi dintre Kristen Stewart şi Robert Pattinson. Faptul că ultimul "dispare" la începutul filmului, din cauza unei decizii de o lipsă de logică aiuritoare (Meyer sigur n-a citit cartea aia cu bărbaţii de pe Marte şi femeile de pe Venus), ar fi putut sabota întreaga aventură a regizorului Chris Weitz, doar că Lautner este acolo şi are grijă de toate.

Dacă eşti fan, sigur ştii ce se întâmplă în Lună Nouă. Un cadou buclucaş îi provoacă Bellei o tăietură, iar Jesper, nu foarte vegetarianul membru al clanului Cullen, sare la gâtul ei, făcându-l pe Edward să ia greaua decizie de a o părăsi pe Bella pentru totdeauna. Pentru propria ei protecţie, bineînţeles, deşi Victoria, vampiroaica cea roşcată şi pusă pe răzbunare din prima parte, dă târcoale orăşelului Forks. Bine că prin zonă se află Jacob, care va ajunge curând să descopere un teribil secret în ceea ce priveşte efectul pe care îl au asupra sa vampirii. Cu Edward plecat, Bella se sprijină pe prietenia cu Jacob, asta până când observă că orice situaţie tensionată îi provoacă adevărate viziuni cu iubitul ei vampir. Şi atunci începe să facă tâmpenii... La fiecare câteva minute (de film).

Dacă ţi-a plăcut prima parte, cu siguranţă îţi va plăcea şi a doua. Dragostea e la locul ei (chiar dacă de la distanţă sau cu cine nu trebuie), pericole la tot pasul, iar finalul, ei bine, o să-ţi convină, atâta vreme cât nu ţii cu Jacob. Probabil n-o să bagi în seamă replicile sforăitoare, ritmul mai lent, efectele speciale cam ieftine sau cât de neconvingători sunt membrii clanului Volturi, cei care ar trebui să-l ucidă pe Edward. Coloana sonoră, în schimb, este mai bună decât în prima parte, iar - lucrul cel mai important - chimia dintre Stewart şi Pattinson rămâne unul din punctele forte ale seriei.

Din nefericire, ultimul capătă prostul obicei de a-şi rosti fiecare replică de parcă ar fi o oală bolborosind pe foc sau de parcă fiecare cuvânt i-ar provoca o misterioasă durere în cine ştie ce parte a corpului. Ştiu, nu sunt deloc "romantic". Reacţiile şi deciziile chinuite ale lui Edward, deloc sprijinite de vreo logică cât de cât masculină, nu reuşesc decât să-l facă pe Jacob exact ceea ce ar trebui să fie: puştanul simpatic şi alternativa cea mai viabilă la blazarea centenară a contracandidatului său. Iar Taylor Lautner, departe de a fi a cincea roată la căruţă, arată că se ţine foarte bine pe picioare, deşi producătorii ar fi vrut să-l înlocuiască, necrezând că e în stare să-l întruchipeze pe puternicul Jacob Black.

Fetelor, lăsaţi-ne pe noi să mergem la Stă să plouă cu chiftele, şi voi mergeţi la Lună nouă. O să vă placă!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu47hitman pe 16 noiembrie 2009 15:16
Am citit multe comentarii ca filmul este un dezastru in comparatie cu prima parte si probabil au avut dreptate acele persoane...

Eu personal nu ma astept la ceva bun de la acest film, nustiu de ce asa multe discutii in jurul lui!

greedy pe 16 noiembrie 2009 15:22
ce descriere :)) demna de seria twilight
www. pe 16 noiembrie 2009 15:59
faina cronica, la noi vine filmul in 27 si la americani peste doua zile deci fatucile din romania e naspa daia nu le aduce nimeni filmul la timp, cat despre filmul cu chiftelele e si ala american parca scenariul e scris de George W. Bush jr. paaaa
karolina pe 16 noiembrie 2009 16:43
Nu este obligat nimeni sa se uite la film,sau sa mearga la film, daca nu ii place, e o tara libera fiecare face ce vrea, gusturile cred ca se stie ca nu se discuta.atunci nu inteleg de ce va mai chinuiti sa scrieti comantari sau sa spuneti parerea, inseamna ca ceva va deranjeaza de va tot luati de Twilight saga,cred ca in ziua de azi sunt mai lucruri de facut decat criticat in stanga si in dreapta...cel mai bine e ca fiecare sa se uite in ograda lui, sa numai fie asa de curios ce se intampla la vecinii...Pt cultura voastra e un roman fantastic, voi ce intelegeti prin asta?...ar fi bine sa va mai documentati de unele chestie inainte sa comentati!!!!
rux pe 16 noiembrie 2009 16:44
new moon are premiera mondiala astazi in los angeles...consider ca filmul o sa fie foarte bun..la fel ca primul :D
AeroX pe 16 noiembrie 2009 16:56
"observă că orice situaţie tensionată îi provoacă adevărate viziuni cu iubitul ei vampir. Şi atunci începe să facă tâmpenii... La fiecare câteva minute (de film)."
De aia ii zic unii Bella Tembela! :))

Kissmyass pe 16 noiembrie 2009 17:28
ce sa-ti spun s-au gasit toti analfabetii sa comenteze despre saga Twilight ....... daca tot nu va place de ce vb atat de mult despre film?..... habar nu aveti .... criticati dupa aparente .... cum puteti voi sa comentati daca nici macar nu a-ti citit cartile .... loosers
Callina pe 16 noiembrie 2009 17:36
Filmul asta o sa fie cum o sa fie...insa urmatoarele...adevarate telenovici americane (datorita scenelor ieftine din carte).
Fetelor, ca sa nu va alegeti cu injuraturi, mai bine mergeti cu alte fete la film... :))

Radu47hitman pe 16 noiembrie 2009 17:44
wa ce-i care-s asa indragostiti in acest film, incat nimic altceva nu vad in jur (ma refer la karolina si prostul de Kissmyass), nimeni inca nu a privit de aici filmul, cum poare sa-mi placa, sau nu? eu de ex. vb ca unde nu ai da, dai peste acest film, inca nu l-am privit, dar am deja o ura enorma pe el...

Ce sa comentezi altceva, daca peste tot e filmul asta spurcat!

X pe 16 noiembrie 2009 17:47
Chestie de gust si de perceptie: mie mi s-au parut foarte convingatori Volturii, in ciuda prezentei foarte reduse pe ecran, muzica mai putin memorabila decat in primul film, efectele speciale FARA CUSUR si nicidecum ieftine, ritmul mai alert decat in precedentul-desi nu este neaparat un lucru bun. Partea rea e ca regia la nivel de "exploatare" a actorilor nu e la inaltimea lui Hardwicke, ceea ce ii face pe protagonisti destul de putin convingatori, in ciuda faptului ca Twilight avea mai multe replici tembele in scenariu decat New Moon.
Someone who cares pe 16 noiembrie 2009 18:01
Nu te supara, cel care a scris cronica, dar trebuie sa te contrazic. Cartile au fost doar traduse cu picioarele. Ma indoiesc ca le-ai citit in intregime pe engleza, in felul in care au fost de fapt scrise. Si chiar daca le-ai citit, ramai mai bine la filme si nu mai comenta si despre carti. Cartile sunt geniale.
cora_zon pe 16 noiembrie 2009 18:02
draga Stefan D., mi-a placut ce a spus colega de clasa despre Interviu...
si eu am patit la fel :DDD

Kissmyass pe 16 noiembrie 2009 18:13
Radu47hitman ....... bai inteligentule ..... "inca nu l-am privit, dar am deja o ura enorma pe el..." deci nu esti si tu decat un alt fraier care se ia dupa turma ... vb despre ceva ce tu nu ai vazut si nu stii mai nimik despre el in afara de comentariile unor ignoranti ...
Kissmyass pe 16 noiembrie 2009 18:19
Exact Someone who cares sunt de acord cu tine...... ia sa vedem cati dintre voi au citit cartile in engleza ?........ 0 .....right ..... asa ca tineti-va gura si nu mai consumati aerul degeaba .....
tinutsa pe 16 noiembrie 2009 18:23
se pare ca unii doar se baga'n seama pe aici :-j daca nu'ti place filmul de ce mai postezi niste comentarii rautacioase? care'i sensul, a?
lupascu.mircea pe 16 noiembrie 2009 18:40
In primul rand, am citit cartile in engleza si sunt intr-adevar bune. Am citit cateva pagini in romana si intr-adevar sunt traduse cu picioarele.

In al doilea rand.. citez "autorul acestei cronici NU este cea mai potrivită persoană să-şi dea cu părerea despre această franciză care a devenit brusc o saga", asa ca nu va mai luati de el. Comentariul este facut din punctul de vedere al unui baiat. Si cu toate ca si eu sunt fan al seriei, cred ca filmul asta o sa fie cel mai boring din toata saga de 4 filme. De ce? Pt ca pur si simplu asa este si cartea. Sigur, probabil ca fetele or sa sara iar sa ma contrazica... dar sa fim seriosi, nu se intampla nimic pana la finalul cartii/filmului.

In ultimu rand... abia astept sa apara filmele dupa Elcipse si mai ales dupa Breaking Dawn.

oana pe 16 noiembrie 2009 19:00
eu zic sa nu va mai grabiti cu comentariile.....pana vedem filmul...din curiozitate as putea spune deoarece nu e mare lucru...atata doar ca a starnit curiozitatea tuturor...mai bine nu am mai comenta atat...am vazut trailerul si mi se pare ok....pana la film..apoi nu se stie...
Jokes pe 16 noiembrie 2009 19:26
Lace fizic are Taylor Lautner va fi noul terminator =)) Glumesc............ :D
crank pe 16 noiembrie 2009 20:17
La mine in clasa rade lumea de mine ca mi-a placut star wars revenge of the sith(dar nici nu l-au vazut si isi dau cu parerea si nici nu vor sa il vada ca domne e cu nave),dar despre New Moon deja isi fac planuri sa il vada la cinema ca e filmul anului cica.Asa a fost si anul trecut de m-au pus sa-l vad la cinema ca cica e misto(adormisem acolo din cauza ca venisem la o poveste de dragoste dintre un vampir si o pustoaica dar surpriza pt. mine aia nu erau vampiri),cel care a scris articolul spune tot adevarul desre el.
georgeccc pe 16 noiembrie 2009 20:19
revin..ce fata de luat la pumni are temBlela asta...
stepheniemeyer fat woman pe 16 noiembrie 2009 20:24
Ati observat ca majoritatea pozelor din jegul anului scris de o femeie care probabil nu a avut mai mult de o experienta sexuala, sunt cu baieti cu brate mari si abdomene plate fara tricou pe ei,asta demonstreaza de ce filmul are un succes urias fiindca nu are dialoguri cu care sa-ti bati capul si nici rasturnari de situatie la care sa nu te astepti,dar sa fie acolo sex-appeal ca tot ce este "hot" se vinde si succesul e garantat
Soulja boy pe 16 noiembrie 2009 20:26
O sa fie plin de pitipoance la cinema atata tot .
mady18 pe 16 noiembrie 2009 20:33
fiecare are parerea lui...d ex cel kare o scris se vede k nu io plaq...poate fanii vor fi morti dupa film...io krek i un film bun...ink nu lam vazut..kont sa fie kat mai mult pe ceea ce zice cartea :-??
Radu47hitman pe 16 noiembrie 2009 20:36
Kissmyass, cu tine nici nu ai ce comunica, esti pierdut printre umbre...
Solis reloaded pe 16 noiembrie 2009 20:38
Sa inteleg ca Bella si-o trage cu Jacob ala.
georgeccc pe 16 noiembrie 2009 20:52
mady18.....mai fata!!! dar ce, ai vrut tu sa spui?
lasati porcaria asta uitati filme care merita toti banii.. din pacate nu au atata publicitate
--Shutter Island
-- Prince of Persia: The Sands of Time
--Legion
--Daybreakers
--The Wolfman
--The Imaginarium of Doctor Parnassus
--The Wolfman
--Percy Jackson and The Olympians
--Sherlock Holmes
--Avatar
--2012
--Pandorum
--Saw VI
--Inglourious Basterds
care sunt de mii de ori peste....probabil nu ai auzit de ele!!!

Kissmyass pe 16 noiembrie 2009 20:53
georgeccc ...... terminat esti tu mai baiatule........ si asta se vede de la o posta pt ca filmul nu a avut premiera inca..........
sa-mi raspunzi......... asta dupa ce te plictisesti sa te uiti la videoclipuri cu manele.......

Kissmyass pe 16 noiembrie 2009 20:57
pierdut printre umbre :(........ eu? ...... :)) ..... asta inseamna ca tu esti intr-un abis .......
Kissmyass pe 16 noiembrie 2009 21:00
sa stii ca am auzit si noi de filmele alea ... am zis noi ceva de ele ?..... nu inteleg ce te deranjeaza pe tine ...... ai chef sa te certi si nu ai cu cine ...... dar acum ti-ai gasit >:)
gossip.girl pe 16 noiembrie 2009 21:05
sincer sunteti niste frustati vreti sa pareti mai intelectuali criticand filmul sau sa sa faceti glm pe seama fetelor dk sunt virgine sau nu dar nu asta e partea cea mai dezamagitoare ci faptul k o fata a sp asta si apoi te intrebi dc au baieti imp k toate fetele sunt.... in fine sincer cautativa ceva mai bun de facut btw filmul este foarte apreciat si afara asa k , nu va iesit faza sa va simiti si voi o data in vaiata mai intelectuali .. P.S . Fa ceva cu viata ta si nu mai te uita in fundu altuia sa vezi ce face de ex citeste o carte sau poti sa vizionezi ce film iti place si asa o sa ai o viata mai frm si sa nu mai fi un frustrat
Kenndra pe 16 noiembrie 2009 21:18
nu cred ca va fii mare film..
Don pe 16 noiembrie 2009 21:39
Filmul-de rahat
povestea-de rahat

ps:erau niste fetite de 13-14 ani duminca seara se uitau la un poster ,ma dusese sa vad un film,iar ele "Doamne ce frumos este Edward ".ca niste taranci....se uitau si radeau toata lumea de ele....
in concluzie pt ce este apreciat filmu????

sandy pe 16 noiembrie 2009 21:56
eeee comenteaza si ea,vrea sa para desteapta!
LaFox pe 16 noiembrie 2009 22:09
Kissmyass nu fii invidioasa pe dana!!!!!!!!!

tu esti pura si nevinovata!!!!

andrei pe 16 noiembrie 2009 22:18
si tie dana draga iti trebuie o pauza daca te iei ce oameni pe care nu ii cunosti;)
toti stim si pana si bia [fraiera aia cum zici tu] ca filmul este o prostie, dar se vinde, a prins bine si nu numai la noi... asa ca usor cu comentarile rautacioase

Anonim pe 16 noiembrie 2009 22:25
Daka nu va place de drq nu taceti ok dar nu iti plk uitate la ceva ce iti plk shi taci ca poate ce tie iti plake dar altuia nu asa =)) nu mai puneti comm de genu
Dana pe 16 noiembrie 2009 22:28
Sunt de acord dak nu tit place nu te uita dar nu trebuie sa comentezi poatte ca intradevar ce tie iti place altuia ii displace :)
viata pe 16 noiembrie 2009 22:47
sincer..nu aveti o viata?stati pe calculcator si asteptati sa mai comenteze ceva cineva ca sa sariti cu injuraturi?vi se pare ok?!sincer acum
vita22 pe 16 noiembrie 2009 23:12
Efectele speciale , audizarea si altele nu sunt obstacole pentru fanii acestui film sau carti.Exemplu este Harry Potter,ultima ecranizare a acestuia mi s-a parut teribila desi asupra incasrilor nu s-a reflectat.
lupascu.mircea pe 17 noiembrie 2009 01:37
hai ca deja nu mai are nicio legatura cu filmul discutia.. cred ca o sa le rupeti serverul astora de la cinemagia.. va credeti pe mirc ce naiba? trebuiau sa fie comentarii despre film, nu sa va injurati intre voi...
Bogdan88 pe 17 noiembrie 2009 02:08
cocalari vs. pitzipoance
inculti vs. inculti
boraci vs. puradei
..................................
pe toate forum-urile si comment-urile numai asa vezi......hai,muriti in plm odata !!!

bijou pe 17 noiembrie 2009 09:08
eu zic ca daca aceste carti ar fi scrise cu picioarele, ele nu ar mai placea la atata lume. punct.
filmul chiar nu este la inaltimea cartilor, fie ele si traduse prost. pattison chiar joaca de parca l-ar durea ceva, dar in rest comentariile mi se par usor deplasate.
si sugerez o recitire a articolului, sa vedem cat de bine este acesta scris.
o zi minunata.

Gallagher pe 17 noiembrie 2009 09:49
Asta e pagina de comedie?
Foarte umm... edicativ si la obiect!

Sofia pe 17 noiembrie 2009 11:02
Bogdan88 are dreptate.Cu ce va ajuta daca va injurati?:))
SteveG. pe 17 noiembrie 2009 11:42
ce film e asta frate ? .. asta e film pt astea mici de 14, 15 ani .. care sunt moarte dupa vampirul ala stralucitor :)) .. am fost si eu la cinema la prima parte .. dupa 20 de min . am plecat .. la fel si vreo 10 -15 baieti .. oricum sala era plina de fete grase si pistruiate cu varsta intre 14-18 ani .. cred ca le curgea bale din gura cand il vedeau pe ala dezbracat .. la fel o sa fie si acum .. numai ca acum vad ca se dezbraca altul in film .. lupul ala sau ce dreaq e .. :))
StefanDo pe 17 noiembrie 2009 11:44
va rugam sa comentati calm si decent. A trebuit sa sterg o multime de comentarii din cauza injuraturilor si a... propunerilor "indecente"
AeroX pe 17 noiembrie 2009 12:41
SteveG, nu iarasi!!! Observ ca repeti aceleasi chestii.....
Eu pe 17 noiembrie 2009 12:43
Eu cred ca nu aveau ce sa iti dea de facut...si au zis haide sa ii dam sa comenteze new moon..si tu te-ai gandit ca asta este sansa ta daca critici filmul o sa fii cunsocut drept cel care a criticat NEW MOON si poate poate poate o sa iti dea si tie ceva mai important de facut data viitoare si te baga cineva in seama pana la urma...si da ,ai dreptate esti jalnic la romantism. Gaseste-ti pe cineva;)
alexutza88 pe 17 noiembrie 2009 13:25
"gerogeccc", la halul jalnic in care scrii sunt convinsa k n-ai citit prea multe carti la viata ta.sa stii k printre "prostii" aia care se uita la twilight mai sunt si oameni cititi si te asigur k toata povestea asta n-are nici o legatura cu incultura(asta de care tu dai dovada din plin).este o poveste SF foarte bine realizata si fff complexa.daca ai citi carti si nu stiri sportive ti-ai da seama k scriitoarea aia are o mega-cultura literara si nu numai...agree with kissmyass in totalitate.si eu le-am citit in engl.sunt ff bune.iar in ceea ce priv filmul sunt total de acord cu "x", efectele sunt fara cusur, iar soundtrack-ul e super
Mya pe 17 noiembrie 2009 13:56
Ultimele 2 parti si eu le-am citit in engleza, caci nu erau inca traduse :) si da...intradevar e altceva, fata de versiunea in romana, dar oricum, cine afirma ca nu sunt bune cartile... sa le mai citeasca odata, de data asta fara a asculta manele intre timp:)))) Mi se par SUPER bune, cu toate ca partea a 2-a e BORING un picutz :P Cat despre filme... nici pe departe nu au cum sa fie atat de bune precum cartile. Dar sunt ok :) am emotii de cum va iesi "new Moon" dar fanii il vor adora, pt simplul fapt ca isi aduc aminte de carte. :)
Blair Waldorf pe 17 noiembrie 2009 14:45
Daca nu-ti place nu te uiti si cu asta basta! Nu inteleg de ce se chinuie lumea sa se uite la ceva ce nu le place... si FYI se scrie Jasper, daca tot ti-a trebuit sa scrii reviewu' asta:p
mihaela pe 17 noiembrie 2009 15:22
acest articol est eo jignire pentru fete......mi se pare fosrte absurd si daca nu va place nu va uitati si nu comentati prosteste....filmul nu-i rau si nici cartea si nu trebuie sa o critice pe autoare mitea celui care a scris articolul cred ca e inferioara autoarei si consider ca un film bun trebuie sa mai aiba si critici prostesti ca sa fie consoderat mai bun decat este
mihaela pe 17 noiembrie 2009 15:29
imi pare rau pentru greseli am vrit sa spun mintea* si considerat* XD
anonim pe 17 noiembrie 2009 16:44
1. daca intradevar ati cauta ceva in spatele aceleor cuvinte din carti ar trebui sa observati ca sunt niste lucruri cheie acolo. Acolo si incearca sa se evidentieze o iubire puternica dintr 2 tipuri diferite de persoane. Eu personal am toata cartile si le-am imprastiai tuturor. Am facut persoane sa citeasca.. si unii erau rockeri punkeri houseri.. bla. Si tuturor lea placut.
2.Cartea Amurg a fost mai buna ca filmul al 2-lea ramane de vazut.
3.In ceea ce priveste comportamentul lui Rob tocmai asta e si rolul lui. E ca si cum parfumul prajiturii tale preferate pluteste in aer da nu poti sa o mananci pentru ca nu vrei sa o pierzi.. Asta este pentru el Chinul. Ar trebui sa cititi si cele 12 capitole din Midnight Sun si sa intelegeti de ce el se comporta asa.
4.Parerea majoritatii conteaza.. Si asta a castigat Amurg a placut tuturor pentru ca era ceva altfel. New moon ramane de vazut.
5.Efectele nu sunt chiar ieftine faceti-va voi regizori si incercati.Nu au avut nicio ezitare in primul film

Liviu- pe 17 noiembrie 2009 16:51
Pe ideea "nu vorbi daca nu ai vazut", de care va folositi in continuu si pe buna dreptate de altfel, comentariul Mihaelei e aiurea. Autorul acestui articol a vazut New Moon, dar tu nu l-ai vazut. Daca nu ai avut deosebita placere de a-l vedea cum poti spune despre el ca e bun?
SteveG. pe 17 noiembrie 2009 17:09
aerox tu esti ala cu harry potter nu ? :))) .. ce sa fac frate nu pot sa ma abtin sa nu zic ceva de fetele grase .. dar asta e adevarul .. mor cand le vad ca sunt moarte dupa astia din filme .. si ele nu au nici buletin .. stii cum e cu astia grasi nu ? .. la nastere au fost gemeni , dar unul din ei si-a mancat fratele/sora sa devina mai puternic .. :))
Mikala pe 17 noiembrie 2009 17:25
Eu am citit Breaking Dawn in engleza doar si mi s-a parut destul de buna , fata de cea in romana . Oricum nu zic nimic deocamdata pentru ca nu am vazut filmul.
Fuck_Twilight pe 17 noiembrie 2009 17:41
I have to say, it wasn't good at all! They should just stop now before the other movies get extremely terrible reviews. If twilight was 6.0/10, "New Moon" will have to get around a 4.5/10. Then "Eclipse" will get a 4.0/10 and Breaking Dawn will be the worst. A low 3.3/10.

New Moon one of the worst movie I've watched, but it's getting there on my worst movie . New Moon had SOME action in it, but really, it's just a repeat of Twilight in the film. It was boring, ONCE AGAIN, it's really a love triangle of Bella, Edward and Jacob. I reckon she should just pick whoever and move on with her life. I don't know why she's making such a BIG DEAL out of it. "Oh my God! I feel so passionate towards you and Jacob! I can't do this anymore!" So STUPID. I understand that other girls enjoy this kind of movie coz it's just revolves around vampire/werewolf love. But I find it ridiculous and terrible. Clearly it was NOT worth watching AT ALL.

So... if you don't like this kind of movie, save yourself the pain and don't even look at the DVD.

1.5/10

Laura pe 17 noiembrie 2009 18:21
Ma scuzati penru greselile din comentariulanterior! Si acum vreau sa mai fac o mica observatie care pur si simplu ma enervat un pic....nu vreau sa dau numel ecelui care a scris deoarece sigur daca va citi comentariul se va stie el. Sa incep : daca voi baietii mergeti la cinema doar ca sa vedeti fete frumoase sau chestii de genu asta va rog sa ma iertati dar asta da dovada cata cultura aveti si ce fel de oameni sunteti. Si in primul rand ce dac aerau fete pistruiate sau grase...adica nu stiu cine sunteti voi sa le criticati p ele cum arata! Nu cred ca voi sunteti stralucuti (sau tu daca erai doar tu singur la cinema) Si in primul rand normal ca ..salivam ,ca sa nu folosesc chiar expresia care ai folosit-o tu in comentariu , pentru ca acel actor care il joaca pe caracterul Edward Cullen e chiar foarte frumos iar voi baietii am observat ca va e cam ciuda pe el doarece mai toat efetele nu au ochi decat pentru Robert Pattinson. Asa ca va rog sa incetati cu comentariile acestea stupide si fara rost si inainte mai cititile inca odata inainte de a le trimite si piunetiva un pic in locul celor care sunti fani ai acestui film si a actorilor respectivi si vedeti un oic cum vati simti ca un ...om care habar nu are despre ce e vorba ..un om ..nu spun incult pentru ca poat esunt unii care totusi sunt foarte culti dar nu le place pur si simplu filmul sau cartile....dar dac astau bine sa ma gandesc...da voi folosi cuvantul INCULTI pentru ca , cred eu ca un om cult si cu bun simt nu ar jicni pe altii asa si nu ar trimite comentarii din acestea. Si nu spun ca eu sunt foarte culta dar la varsta mea atata de frageda si sincer asa fiu e chiar frageda , inteleg si incerc sa nu jicnesc oamenii care nu au nici o vina ca lor le place acest film , prin comentarii rautacioase. Ma scuzati din nou pentru greselile din comentaru.
georgeccc pe 17 noiembrie 2009 18:27
alexutza88 Fuck
69

Liviu- pe 17 noiembrie 2009 18:37
Cat de mult am ajuns sa urasc argumentele de genul nu critica daca nu esti din domeniu. Asta o spun persoanele care nu sunt in stare sa gandeasca singure. Bun, sa aduci argumente negative nu ai voie, dar ce iti da dreptul sa aduci unele pozitive atunci? Da, am dreptul sa critic, pentru ca filmul asta e facut pentru noi, publicul, eu fac parte din el deci am toate drepturile sa-l critic, asa cum am cu orice alt lucru destinat publicului.

Urmatorul argument e asemanator: "crezi ca tu ai fi facut o treaba mai buna?". Frankly, my dear, I don't give a damn. Si da, cred ca as fi putut face o treaba mai buna, nu stiu daca si in acest film pentru ca nu l-am vazut. Sunt unele lucruri in filme care tin de bun simt, de logica si de alte lucruri pe care un regizor poate nu le are, dar o persoana obisnuita le are. In plus e irelevant daca eu as fi facut sau nu o treaba mai buna. Regizorul o face cunoscand riscurile.

Si cel mai interesant pe care l-am vazut pe aici e ceva de genul "critici ca sa devii cunoscut ca ai criticat New Moon". Poate fi mai stupid de atat un comentariu? Sincer da, dar asta e alta treaba. Nici nu are sens sa elaborez.

Cat pe ce sa uit unul. "Daca nu iti place, nu te uita". Pai nu ar trebui sa-l vad inainte ca sa ma pronunt daca imi place? E destul de logic, nu? Si dupa ce l-am vazut normal ca o sa-mi zic parerea despre el. Avand in vedere ca am un creier nu ar fi rau sa-l si folosesc, va propun sa faceti la fel.

Lucruri de precizat:

1. Nu am vazut si nu am citit Twilight.
2. Un om normal isi da seama ca tot ce am zis eu in mesajul asta nu e o critica la adresa filmului sau a cartilor, ci la adresa unor argumente stupide folosite mai sus sau in alte conversatii vazute pe Cinemagia din partea unor persoane care... nu mai conteaza.

shadowofnight pe 17 noiembrie 2009 18:38
Chiar mi-am impus sa nu comentez nimic, dar nu ma pot abtine. :(

De ce nu puteti intelege cat de prost scrise sunt cartile alea? 'te face sa vezi altfel viata'. da, corect, te face sa vezi viata prin ochii unei fete lipsita de ambitii, de teluri, al carei unic sop in viata este sa stea cu EDWARD.
Faptul ca Stephenie a muncit la cartile alea mi se pare o insulta serioasa adusa tuturor scriitorilor, din ce am citit, ea a scris prima carte (completa) in 3 sau 6 luni, nu mai tin bine minte. Daca voua vi se pare un timp acceptabil pentru a scrie o carte 'fff complexa', cum pretindeti voi ca este...

@ Laura, sa inteleg ca ai voie sa ai o parere despre cat de bun este un film sau o carte...numai daca ai cunostiinte avansate despre regizare filmelor sau scrierea cartilor?

Faza cu Robert Pattinson, dragele mele, voi sunteti indragostite de EDWARD CULLEN.

Gata. Ma opresc. :D

I'm me pe 17 noiembrie 2009 19:08
eu cred ca baietii sunt invidiosi pe edward/robert ... whoever, pt ca ei nu vor fi asa aproape de perfectiune niciodata >:) , cat despre fetele carora nu le place twilight sunt doar niste proaste geloase care nu vor sa accepte ca defapt le place :p
shadowofnight pe 17 noiembrie 2009 19:15
ar trebui sa gasesc ceva mai bun de facut...

'pt ca ei nu vor fi asa aproape de perfectiune niciodata' scumpa mea, tu te referi la cum arata tipul...poate ai dreptate nu o sa avem in veci 'liquid topaz eyes' si ce mai are nenea...dar nu cred ca mai exista un singur baiat pe planeta care sa fie atata de obsedat de o fata incat
1) sa incerce sa o controleze in permanenta
2) sa abuzeze de ea (psihic)
3) sa o priveasca 2 luni de zile cum doarme
eu, cel putin nu vreau acel tip de perfectiune:)

si ai grija cu insultele...
btw pe cine/ce sunt geloase fetele? :s

SteveG. pe 17 noiembrie 2009 19:47
:)))) cica noi suntem invidiosi edward/robert .. si ca nu putem fi aproape de perfectiune niciodata .. asa ca ei .. :))) .. pai fata mea .. tu crezi ca robert ala e asa bine in realitate ? .. e film draga .. se foloseste machiaj , efecte .. fara '' artificile '' astea nu dai doi bani pe ei ..cred ca daca ma aranjeaza si pe mine un profesionist o sa ma confunzi cu brad pitt !! :))
Jvi pe 17 noiembrie 2009 20:44
Ar fi de preferinta sa nu va postati parerea daca nu aveti habar ce inseamna cu adevarat "Twilight".
romanul este foarte bun (am citit altele si mai bune, dar e ok), iar filmul nu reda intotdeauna frumusetea romanului. pe mine sincer primul film m-a cam dezamagit, sper ca acesta sa nu o faca.

Nu e vorba de actori sau de cat sunt de faimosi, frumosi, perfecti bla bla. Ci e vorba de esenta romanului. Filmul poate fi considerat "prost", daca nu cunosti actiunea si detaliile. De aici apar si diferitele comentarii.

Si chiar imi pare rau ca s-a ajuns la o asemenea "manie". E absolut stupid sa se faca legatura intre actori si personajele din roman.

Jvi pe 17 noiembrie 2009 20:57
btw, shadowofnight... no offence!
Fiecare citeste ce vrea. Nu poti sa convingi pe cineva sa inteleaga ca romanul e prost scris, daca ii place. Poate ca fata e lipsita de ambitii, de scopuri si ce ai mai spus tu acolo, dar nu in toate cartile personajele sunt perfecte. Bella e doar un alt tip de personaj.
Asa cum am mai spus, am citit romane mai bune, dar nu poti sa spui ca acesta e unul foarte josnic.
Gusturile difera...

(Btw... nu stiu de ce imi pierd vremea comentand pe aici :)) )

Shadow pe 17 noiembrie 2009 21:49
vai ce la comentarii idioate..... bai fratilor mie mi-a placut primul si cred ca o sa-mi placa si asta. nu stiu ce comentati atata.... nu va place nu va uitati dava dreaq de imputiti ratati. toata ziua intarti si comentati pe topicuri si va contraziceti.... omfg roamania........
Jadeluk pe 17 noiembrie 2009 22:16
Am citit cartile de 3 ori pana acum. Pe masura ce citesc incerc din ce in ce mi mult sa inteleg ce e este in mintea personajelor si cum gandesc.
Problema este ca, aceste carti au avut lipici foarte mult, deoarece este idealul in dragoste la care tind multe fete sa ajunga.
O problema si mai mare este atunci cand acele fete nu stiu sa face diferenta intre fictiune si realitate. Pana la urma este o carte care a scos din tipare, ciseele de genul: sex, droguri, petreceri, conflicte cu parintii etc.
Iar filmul este un film de dragoste pana la urma mai bine sau mai prost realizat.
Intradevar filmul nu se ridica la asteptarile multor persoane, care au citit. Ma asteptam la mai mult intensitate, un joc scenic mult mai bun. Chiar daca chimia dintre ei este puternica pe ecran, lui ii lipseste complet mimica fetei, cand incearca sa arata ca el citeste ganduri zici ca are o problema de stomac. Iar Bella zici ca are o problema de stomac continuu cand incearca sa inteleaga ce se intampla. Daca nu ar fii fost cartea doamne fereste ce ar iesi cu replicile. De ce/ replicile din carte sunt mult mai profunde (si aste ma refer la replicile dintre cei 2).
Consider pana la urma ca trebuie sa citesti nu odata sa intelegi ceva din carti. Iar in ceea ce priveste criticile legate de film si eu am opinii pro si contra dar tot astept sa vad cum o sa fie pentru ca vreau sa vad, daca actorii sunt mai buni la actori ( daca au mai luat nist lectii, cam au mici probleme) sau daca filmul din capul meu sa transpus cat de cat pe marele ecran!
FIECARE ARE DREPTUL LA REPLICA CHIAR DACA II PLACE SAU NU

diddi pe 17 noiembrie 2009 22:17
filmul e super......nu l`am vaz dar stiu ca v`a fi foarte misto.....bai inteligentilor....daca nnu va place twilight dc mai comentati....nici mie nu`mi place ce va place si voua,dar nu ma plang.....sau sa critic filmele si cartile care av plac....sunteti niste nesimtiti....la cat ati muncit....daca nici astia nu`s actori atunci eu sunt caine.....
Liviu- pe 17 noiembrie 2009 22:35
Bravo! Te-au dresat bine de stii sa folosesti calculatorul... Alte trucuri mai cunosti?
Adi pe 18 noiembrie 2009 01:08
frate, cata diaree verbala pe aceasta pagina!
georgeccc pe 18 noiembrie 2009 12:26
diddi alt prostalau....
Bella pe 18 noiembrie 2009 14:25
abia astept filmul..miam facut rezervare la cinema din timp pt ca aproape ramaneam fara bilete...ma duc pe 28 ..abia astept filmulllcred ca va fi mai misto decat primul..abia asteptttt
Laura pe 18 noiembrie 2009 15:06
mai gata nu va mai certati atata deoarece acest articol nu a fost pus ca sa ne certam noi:)) gata faceti PACE :)) ok am inteles poate am gresit unele lucruri in comentariul meu..poate am jicnit sau am formulat mai ciudat propozitiile . Eu imi cer scuze in ori ce caz:). Si
shadowofnight nu m-am referit ca eu stiu sau am ceva cunostinte in regizarea unui film sau scrierea unei carti:) Eu prin acel comentariu am vrut sa spun sa nu ii mai jicnim pe actorii sin film , pe scriitoare si pe regizor pentru ca totusi sunt si ei oameni si au incercat sa realizeze ceva care noua sa ne placa:) Si in primul rand comentariile au deviat foarte mult de la subiect. Deci o mai zic odata si o sa o mai spun faceti PACE si ma scuzati daca am jicnit pe cineva:)Nu mi-am dat seama daca amfacut-o

Lulu_Cullen pe 18 noiembrie 2009 17:00
dk nu va place filmul de ce va luati de el??uni dintre voi nici nu am vz filmu si deja comenteaza ke urat si etc..DK ERA URAT NU AVEA ATATA SUCCES!!!sunt sigura k new moon va fi mult mai bun k primul..nu cont kt de mult apare robert pattinson sau taylor..conteaza prestatia actorilor
sweet_pinky pe 18 noiembrie 2009 18:45
am vazut trailerul si e ceva de el fiecare cu gusturile lui
..... pe 18 noiembrie 2009 19:34
=))
Alisa pe 18 noiembrie 2009 20:12
Buna tuturor fanilor Amurg!!!
Am vd primul film...., desi nu credem ca o sa ma impresioneze atat, deoareceac acesta nu prea este genul meu preferat de film.. dar acest mi-a placut chiar f multt..
Abia astept sa apara si al doilea film Amurg : Luna Noua..

Klara pe 18 noiembrie 2009 20:15
Un film nu trebuie sa fie bun ca sa aiba succes, daca are lipici asta nu inseamna ca e bun... deci faza cu "de ce are atata succes daca nu e bun?!" nu tine!
Am citit New Moon si pot sa spun ca mi-a lasat impresia unui roman mult prea detaliat, a carui actiune se desfasoara mult prea lent si ale carui momente de tensiune sunt prost realizate.
Iubirea intre o muritoare si un vampir are acel ceva care atrage, dar poavestea e pur si simplu prost spusa. Nu spun ca e total fara potential, dar daca ar fi mai slefuita si mai matura ar fi altceva.
Acum, sa curga injuraturile! Stiu ca nu voi scapa nepedepsita...

karolina pe 19 noiembrie 2009 00:15
Respect pt cei care au citit cartile in ciuda faptului cum au precizat ca nu citea romane de genu,intre ei ma aflu si eu , eu deobicei citeam Stephen King , sunt rockerita cea ce sta departe de romane de dragoste, dar m-a atras atentia cum nu as fi crezut. Cartiile sunt superbe, filmul ramane de vazut, dar e de apreciat efortul echipei, de la actori pana la make up artisti, apsolut toti, nu e asa de usor cum gandesc unii...Cum s-a precizat nu merita sa va certati , cine e interesat merge la film, citeste cartea, cine nu , doamne sunt si alte genuri alte filme care ruleaza in cinema, slava domnului nu ducem lipsa....Insa pacat ca in ziua de azi multi nu stiu ce inseamna o carte si habar nu au cum arata sau unde e situata bibloteca judeteana sau orice altceva ce contine de putina cultura, acum nu se stie numai de manele si alte prostii....asta e "we can change the world" ..if we want...normal
acid pe 19 noiembrie 2009 01:21
Am auzit deabea acu vreo 3-4 luni de toata nebunia numita twilight ( adica atunci am decis sa o bag in seama)..... am vazut initial primul film si mi s-a parut complet tembel, pt ca nu are sens, este ilogic, scenariu e facut de un copil de gradinita, nu exista premisa pt actiunile prezentate. Apoi am vazut pe ceva site-uri straine de carti si cum toata lumea le lauda am zis sa incerc si eu sa vad... cartile sunt... bune ( eu le-am citit in engleza, versiunea in romana e de rasul curcilor), e adevarat ca la prima citire nu prea realizezi problemele, dar la a doua se observa ca nu e chiar cea mai buna calitate. Povestea in sine e mai mult pt dornicii de happy end-ing absolut ... Revenind la filme, cred ca au dorit sa ramana o productie cu buget mic ( si asta se vede in fiecare minut al filmului) pt a evita un esec de box office gen "The Golden Compass" ... pe sistemul mai bine mai rezervat decat apoi sa pierzi bani...
gigik ent pe 19 noiembrie 2009 01:39
argh? varcolax, poate. prmu e sclab shal doileal n trece cu manolen zece. eh, naveti noroc la bancuri...
Alexandra21 pe 19 noiembrie 2009 03:04
Cui nu i convine sa nu se uite va mai zic o data FIECARE CU GUSTURIEL LUI! CHIAR NU INTELEGETI ASTA? Daca omu' vrea sa viseze lasa l sa viseze nu viseaza pe banii tai,sau nu respiri tu mai putin oxigen din cauza ca ala viseaza sau eu mai stiu ce .Nici mie nu mi plac anumite filme ,eu nu ma uit la genu asta de filme cu vampirii si eu mai stiu ce alte chestii,asta nu inseamna ca fiecare trailer sau ce mai vad eu in legatura cu filmele alea sa ma apuce pe mine talentul de critic,e o tara libera, lasati oamenii in pace respectati va oameni buni, o sa se duca de rapa Romania asta cu atata rautate,lacomie,egoism si idei preconcepute, nu mai stie romanu din ce motive sa se mai certe chiar atat de mult va place sa va certati si pe niste teme irelevante,mai bine dezbateti problemele cu care cred ca ne confruntam cu totii,putinele locuri de munca,taxe mari, saracia si mizeria in care traim,spuneti sunteti in stare sa faceti asta????? Sau o sa va limitati la niste comentari acolo puse aiurea numai de dragu de a scrie ceva?????
Alexandra21 pe 19 noiembrie 2009 03:06
Cui nu i convine sa nu se uite va mai zic o data FIECARE CU GUSTURIEL LUI! CHIAR NU INTELEGETI ASTA? Daca omu' vrea sa viseze lasa l sa viseze nu viseaza pe banii tai,sau nu respiri tu mai putin oxigen din cauza ca ala viseaza sau eu mai stiu ce .Nici mie nu mi plac anumite filme ,eu nu ma uit la genu asta de filme cu vampirii si eu mai stiu ce alte chestii,asta nu inseamna ca fiecare trailer sau ce mai vad eu in legatura cu filmele alea sa ma apuce pe mine talentul de critic,e o tara libera, lasati oamenii in pace respectati va oameni buni, o sa se duca de rapa Romania asta cu atata rautate,lacomie,egoism si idei preconcepute, nu mai stie romanu din ce motive sa se mai certe chiar atat de mult va place sa va certati si pe niste teme irelevante,mai bine dezbateti problemele cu care cred ca ne confruntam cu totii,putinele locuri de munca,taxe mari, saracia si mizeria in care traim,spuneti sunteti in stare sa faceti asta????? Sau o sa va limitati la niste comentari acolo puse aiurea numai de dragu de a scrie ceva?????
shadowofnight pe 19 noiembrie 2009 11:33
@karolina, daca tu imi spui mie ca aceste carti au oaresce cultura in ele....
@Alexandra 21: majoritaea celor care ne certam aici avem probabil sub 18 ani, sau poate putin peste. Chiar crezi ca ne intereseaza, la varsta asta, locurile de munca?

eudiana pe 19 noiembrie 2009 14:27
pai daca tot nu va place New Moon sau Twilight nu mai cititi articolele despre film
Alexandra21 pe 19 noiembrie 2009 15:05
shadowofnight sa stii k poate acum nu te intereseaza dar mai incolo cine stie nimeni nu traieste in puf ,in fine si nici ca traim in saracie si in mizerie nu intereseaza pe nimeni copilo du te si joaca te cu copii de 18 ani sau chiar mai putin :)) Nu te mai da lebada in copac "intelectualo" Mai stii poate intr o zi o sa ma uit si eu la genu asta de film niciodata nu se stie ;)
karolina pe 19 noiembrie 2009 18:15
shadowofnight ai citit macar in viata ta o carte? sa vezi prin ce consta ? de la inceput pana la final nu pe parti , sincer nu cred, fiecare carte in parte are ceva, documenteaza-te un pic din ce se inspira fiecare autor si ai sa te miri un pic....iti zic: din viata de zi cu zi, visele fiecarui om,rautate dintre oameni, viata oameniilor etc ca sunt prea multe de insirat , dar cine nu citeste nu are de unde sa stie eu nu am 18 ani chiar 24 si cum sa precizat ce va intereseaza, noi ce citim? voi de ce ascultati manele? aceasi chestie e si aici, GUSTURILE NU SE DISCUT punct.fiecare face ce vrea cu viata lui,dar voi romanii nu va simititi bine daca nu criticati pe ceilalti, cea ce nu e bine, avem destule probleme cum a scris si Alexandra21 si crede-ma destul de grave dar se pare nu e asa de interesant ca prostiile de genu, adica certuri pe ceva teme care nu isi au rostul...Asta e revin "we can change the world" dar se pare ca nimeni nu vrea....pacat....
madalyna_girl pe 19 noiembrie 2009 20:50
deci iubesc twilight.....nu cred ca mai am rabdare inca o saptamana....:((((((((((
de abea astept sa vad filmul . cartea ii super............iar cei ce tot critica twilight nush dc intra pe diferite situri cu twilight.......deci in ziua de azi lumea sa tampit..........cei care nu va place twilight.......cititi si voi alte carti filme sau nush da macar nu criticati!!!!!!cui nu ii convine treaba lui da nu va obliga nimeni sa ask ce zik alti........

daria pe 19 noiembrie 2009 20:53
totusi,sa-mi spun si eu parerea
eu am fost fana(daca se poate numi asa) f intarziata a twilight si mi-a placut.dar daca mi-a placut filmul,povestea,asta nu inseamna ca sunt grasa si pistruiata,ca acum am casa plina d postere cu twilight,ca il visez noapte pe robert si imi planific nunta cu el(cum probabil fac multe fete).
e normal sa existe pareri pro si contra,dar nu inteleg de ce aceste pareri nu pot fi exprimate intr-un mod civilizat si se apeleaza la tot felul d jigniri.
whatever...eu sunt de parere ca poti sa vezi un film si sa-ti placa,fara sa fi apoi un obsedat dupa acel film sau dupa protagonisti,cum de asemenea poti sa vezi un film,sa nu-ti placa si sa nu te apuci sa te certi cu fanii filmului

m7m5a pe 20 noiembrie 2009 08:54
paralela intre film si carte comentarii si pareri despre un film care inca nu a avut premiera in Romania pareri despre actorii,scritorii, si regizori foarte des am folosit cuvantul (pareri), dar daca va considerati atat de critici in privinta cartilor si a filmelor ar trebui sa stiti ca niciodata un film nu va urma linia cartilor ,va-ti legat si de traducerile cartilor cei care ati citit cartile in lb.engleza pp.ca le-ati citit si in romana nu poti sa traduci mot amo asa ca nu va mai legati de traducatori mi-a placut dialogul dintre voi fiecare isi sustinea parerea lui daca vreti sa stiti filmele si cartile nu au varsta si nici un anumit tip de cititor sau spectator nu trebuie sa ai pana in 18 ani sa citesti cartea sau sa vezi filmu l astep saa citesc comentarile voastre dupa ce vedeti filmul.
DCookie pe 20 noiembrie 2009 15:23
Am vazut filmul aseara si mi s-a parut mult mai bun decat Twilight. Filmul a urmat linia cartii,personajele au fost mai bine conturate, Taylor Lautner a jucat foarte tare (fanele tipau/exagerau prin sala). In concluzie mi-a placut.
adee77 pe 21 noiembrie 2009 15:07
CE POT SA SPUN CA VA PLACE SAU NU TWILIGHT ESTE UN SUCCES TOTAL IAR ASTIA CARE COMENTATI MAI MULT DOVEDITI CE GELOSI SUNTETI DACA NU VA INTERESEAZA DC COMENTATI ????O DA INVIDIA DOARE .I-MI PLAC AMURG (FILMUL )IAR CATRTILE SUNT DE EXCEPTIE AUTOAREA ARE O IMAGINATIE INCREDIBILA K ABEA ASTEPT SA VAD TOATE FILMELE!!!
adee77 pe 21 noiembrie 2009 15:10
BN AIA CARE VB DE RAU DE TWILIGHT DA K
ale pe 21 noiembrie 2009 18:20
Oameni buni ,nu va suparati...dar sunteti niste prosti cu totii....nu stiti cum sa va mai bagati in seama si va gasiti sa comentati pe un site despre care nici macar nu stiti ce e..subiectul Amurg va fi mereu ridicat pana la cer de unii ,dar si criticat de altii....parerea mea ....gasiti-va ceva de facut..iesiti la o plimbare in parc..iesiti cu prietenii...traiti-va viatza...una aveti si pe aia o poluati .nu vreau sa jignesc pe nimeni...dar serios traiti-va viatza.......nu cred ca ar trebui sa va intereseze ce film ii place lu cutarescu si ce pasiune are .....vedeti-va de treaba voastra ...o sa aveti mult de pierdut...

va pupa ale si incercati sa tineti cont de sfatul meu ;)o sa va ajute

ale pe 21 noiembrie 2009 18:23
si deasemenea sustin parerea dariei
Bella13 pe 22 noiembrie 2009 02:10
absolutely loved it !!!!!!! I don't care what you all say >:P
Mirela pe 22 noiembrie 2009 18:53
...recunosc din start...sunt o mare fana a tuturor scrierilor/ecranizarilor, etc...a tot ce tine de "VAMPIRI" si, implicit a seriei "Amurg" si scriu acest comentariu pt a-l felicita pe autorul recenziei Stefan Dobroiu. Super recenzie, super comentariu, impartial, detasat, realist! Felicitari!
Lucia pe 25 noiembrie 2009 00:09
1. sunteti frustrati.
2. cred ca va si macina invidia un pic siiiii
3. cred ca sunteti si un pic deplasati ca sa folosesc un cuvant cat de cat elegant aaa si vezi autor: se scrie JASPER nu JESPER :))
Ok nu iti place ura si la gara nu te obliga nimeni sa te uiti, daca tot nu iti place de ce stai aici sa ti pierzi un minut din viata scriind acest comentariu ? fa ceva util cu timpul tau, citeste o carte, plimba te prin parc sau eventual iti poti trage si un glont in cap e decizia ta ce faci cu minutul tau. numai.. ca imi e sila sa va tot vad pe diferite siteuri comentand de efecte ca s varza, de scrisul murdar sau de tradusul cu picioarele pai sti tu omule ceva de efecte sau de cum se scrie o carte ???habar n ai sa mergi pe strada, ti ai luat calculator in rate, abia ai invatat alfabetul si te dai regizor si traducator :)) sunteti PENIBILI sincer PENIBILI. este un film interesant poate chiar bun regizat dupa o carte impresionata cu un subiect care are priza la public ce atata tam tam ?? nu e logic ca nu suntem toti la fel ? gusturile sunt impartite e normal ! nici mie nu mi place Iron Man dar nu visez asta zi si noapte si nici nu o scriu pe unde apuc. Nu mi place si punct. De aceea exista filme grupate pe mai multe categorii : comedii, science fiction, aventura si bla bla bla pentru ca nu suntem toti la fel iar producatorii vor sa satisfaca cererile publicului dar de.. in romania traim si asta ne ocupa tot timpul :)) inca odata vreau sa va reamintesc ca sunteti extrem de penibili incepand de la toti frustratii care dau comentarii acide pana la autor care sper sa si corecteze
"tradusul" cu picioarele din Jesper in Jasper ;) la reverede

ASDFGHJKL;AQERFTGHUJIL pe 27 noiembrie 2009 11:06
recunosc ca n-am citit in viata mea cartile. am vazut prima parte si mi-a placut. acum de ce naiba ne certam cum va fi filmul? jumatate din el e facut din efecte speciale. ce va deranjeaza in asa? nu va place bn. va place iar bine. nu ma astept la cn stie ce acolo in afara sa o vad pe bella ca face prostii si pe jacob sa o sprijine dar totusi va certati degeaba.



azi e premiera in romania ducetiva sal vedeti si apoi comentati.

Rotarescu pe 27 noiembrie 2009 15:01
Ma intreb cati vorbesc romana bine de aicea. Fratilor (aluzie MaDaLiNa) lasati limbajul de messenger. Nu de alta dar da foarte aiurea.Scuze pentru off-topic. Mergeti la film
bahbaiatu pe 28 noiembrie 2009 21:52
"parcă fiecare cuvânt i-ar provoca o misterioasă durere în cine ştie ce parte a corpului" Daca ai fi fost atent ai fi remarcat ca Edward chiar are o durere puternica in gat, il arde mai bine zis. ca ar vrea sa ii bea sangele Bellei. Daca ai vrut sa faci o remarca desteapta ti-a iesit doar o ironie ieftina. Trist...iar "Stă să plouă cu chiftele" e o MARE porcarie. ;)
nykol pe 29 noiembrie 2009 01:07
e super filmu...e unu din cele mai bune p care le-am vazut pana akum...celor care nu le place sa nu se uite k nu ii obliga nimeni ...si s numai faca comentarii d rahat...k nu ii pune nimeni s se uite la ele...
edward 2 pe 29 noiembrie 2009 08:31
vai ducetiva drk daca nu ati vaz filmul si nu ati citit cartea nu aveti dc sa comentati daca nu va plc filmele macar cxititi carte o sa plangeti acolo o sa simti dragostea actiunea si multe alte e o carte minunata o felicit pe cea care a facut cartea am vaz toate filmele dabea astept la vara sa apara si eclips a si tot ce se spune destre edwaRD ADICA (ROBERT) SI DESPRRE BELLA CA SUNT IMPREUNA CE AVETI IN POTRIVA LASATIII IN PACE SASI TRAIASACA VIATA SI POATE DE VOI SE FERESC CA SCOATETI CEI MAI RAU DIN VOI POATE CAND O FI MOMENTUL SI CRED EI CA O SA PAOTA SA SPIUNA CA SUNT IMPREUNA O SA SPUNA EI NU VOI y love you edward bella si alice si jakob voi imi placeti cel mai mult din film va doresc succes in continuare la filmari
mihaela pe 1 decembrie 2009 15:32
deci am vazut filmul si acum pot afirma din toata inima k e foarte bun!!! sau respectat momentele cheie din carte si a fost foarte interesant. au fost si replici amuzante si scene memorabile pentru mine. nu cred ca e asa de rau cum spun unii
oana32 pe 6 decembrie 2009 17:28
Mult zgomot pentru nimic.... Dragilor, cei ce comentati pro si contra cu atata fervoare: ca este prost sau bun, parerea fiecaruia. Cartile se adreseaza publicului tanar (dar nu numai). Trebuie sa apreciem totusi ca iddea de baza a cartii o reprezinta pana la urma dragostea. Stiu, dragii mei baieti excitati, care nu va ganditi cand mergeti la un film decat cum sa faceti un mic scoring, ca este un subiect penibil, tabu si expirat. Da, pacat ca citim din cand in cand o carte despre emotiile primei iubiri (fie ea scrista cu stangacie sau nu) si nu despre de cate ori ne-am tras-o, cat de tembeli suntem, cat de mult ne-am imbatat sau cate nopti am pierdut facand nimic. Da, asa este, avem nevoie de mai multe carti pdespre tinere insarcinate la 16 ani, droguri (ca inca nu ne-am ostoit nevoia de cunoastere a drogurilor), despre un limbaj licentios, despre lipsa de teluri in viata, despre manele, sex, incultura... Si pot sa mai continui. Da, sunt carti despre prima dragoste (nu neaparat primoa oara cand ne-am tras-o), despre prietenie, despre sentimentele contradictorii. Intradevar, este pacat ca Edward nu e un pusti care asculta house, pierde vremea prin cluburi, nu stie cine e Shakespeare. E pacat ca fetele pot visa la un baiat cult, inteligent, educat. Sa cerem autorilor sa scrie mai mult despre panarame, sex, droguri. ca la asta mai aspira acum fetele din ziua de azi. Sa aiba silicoanele cele mai mari, fusta cea mai scurta si prostul cu bani mai multi decat alte astfel de proaste. La asta sa visam, dragilor....
ale` pe 18 decembrie 2009 14:40
toate fetele care`s obsedate de twilight, sunt obsedate de fapt de edward , nicidecum de robert pattinson care arata foarte rau shi e urat cu spume.si mai sunt unele :" nu ca mie`mi place povestea n`are nicio legatura cu edward sau robert" pai dragele mele, va place povestea pentru ca visati mereu mereu si atzi visat intodeauna sa fiti un fel de bella swan sa`l aveti pe edward mereu care, parearea mea e un fatalau :| ( ca personaj ).
cat despre film si actori :-?? am vazut new moon si e dragut.nu aveam extraordinare asteptari pentru ca am citit cartea si chiar e cea mai naspa din toate 4. e genu de film pe care sa`l vezi acasa pe dvd cand afara e frig si nu`i nimeni pe mess :)). adica nu e genial .
si mi`a placut commentariul unui baiat ca cica la filmu` asta merg numa fete grase si pistruiate. am fost si eu la film si erau o multime de distruse,fete de 12-11 ani casre au venit chiar cu mamele la filmu` asta :|. au fost multe scene in care taylor aparea aproape dezbracat shi in spatele era un grup de fete ce ofta adanc :)).

Iuliana pe 25 decembrie 2009 19:26
Peace,fratilor!!!Filmul New Moon,intr-adevar e putin mai neinteresant decit primul in care domina mai mult dragostea,dar eu am citit toate volumele romanului si daca sincer,chiar mi-a placut,cu toate ca pina acum uram genurile de film fantastic,dar asta are ceva ce atrage la public.Insa,pe mine m-a atras numai dupa ce am citit cartile,caci la inceput n-am fost chiar fascinata de el.Da eu zic ca pina la urma nu-l putem plasa pe un nivel exact,caci fiecare are parera lui...si judeca in stilul lui..
nadya pe 27 ianuarie 2010 02:33
cel mai tare am inceput sa plang e super supar
Cristina pe 7 aprilie 2010 20:40
sincera sa fiu...este cel mai tare film...cea mai tare productie..ii iubesc pe toti:X

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells