Cele mai scumpe divorţuri!

de Ştefan Dobroiu în 9 Iul 2012
Cele mai scumpe divorţuri!

Divorţul dintre Katie Holmes şi Tom Cruise ţine în continuare primele pagini în publicaţii din întreaga lume, iar unul dintre aspectele dezbătute este suma pe care Holmes ar putea s-o primească de la Cruise după cei cinci ani de căsnicie. Unele zvonuri spun că suma nu ar putea fi mai mică de 110 milioane de dolari, dar cu siguranţă aceasta ar putea fi mai mică sau mai mare în funcţie de condiţiile în care mariajul se destramă. Îţi amintim că Tom Cruise a fost cel mai bine plătit actor al anului trecut la Hollywood, cu câştiguri de 75 de milioane de dolari (vezi AICI un top al celor mai bine plătiţi actori)

Sumele pe care le primesc soţiile (căci în cazul recordurilor de mai jos "perdanţii" au fost aproape întotdeauna bărbaţii) depind de numărul anilor trecuţi până la destrămarea mariajului, de existenţa unui contract prenupţial şi, desigur, de condiţiile în care cei doi decid să se despartă (precum şi de priceperea avocaţilor). Bonus: la finalul materialului vei găsi cel mai scump divorţ din toate timpurile, finalizat cu un total în valoare de 1,7 miliarde de dolari!

Iată campionii:

Michael Douglas şi Diandra Douglas
45 de milioane de dolari
S-au căsătorit în 1977 şi au petrecut împreună 21 de ani. După un divorţ care nu a făcut vâlvă, Diandra a rămas cu 45 de milioane de dolari, dar şi cu două case, una în Beverly Hills, cealaltă în Mallorca. În 2000 Douglas s-a căsătorit cu actuala sa parteneră, Catherine Zeta-Jones.

Kelsey Grammer şi Camille Grammer
50 de milioane de dolari
Dispărut din atenţie în ultimii ani, Kelsey Grammer a fost într-o perioadă foarte cunoscut datorită serialului Frasier. Cea de-a treia soţie a sa, Camille, protagonistă a show-ului Real Housewives of Beverly Hills, a terminat mariajul cu un plus de 50 de milioane de dolari, în primul rând pentru că Grammer nu a insistat ca ea să semneze un contract prenupţial.

James Cameron şi Linda Hamilton
50 de milioane de dolari
În iulie 1997, Cameron şi Hamilton s-au căsătorit, la ani de zile după marile succese de casă Terminator şi Terminator 2. Mariajul s-a terminat un an şi jumătate mai târziu, iar Hamilton s-a ales cu 50 de milioane de dolari, în primul rând datorită profiturilor uriaşe ale Titanicului, care îl transformase pe Cameron în febleţea Hollywood-ului.

Kevin Costner şi Cindy Silva
80 de milioane de dolari
S-au căsătorit în 1978, când Costner era încă foarte departe de celebritate. 16 ani, câteva blockbustere şi şapte premii Oscar mai târziu, cei doi au decis să divorţeze, iar Silva a primit 80 de milioane de dolari din profiturile unor filme precum Dances with Wolves şi Field of Dreams.

Bruce Willis şi Demi Moore
90 de milioane de dolari
Pentru o vreme au fost unul dintre cele mai fierbinţi cupluri de la Hollywood, dar diferenţa de celebritate s-a terminat prost pentru Willis în 2000, când a avut loc separarea: 90 de milioane de dolari şi-au luat zborul spre conturile lui Moore. Pe termen lung, în avantaj e Willis. Anul acesta îi apar nu mai puţin de şase filme (cel mai aşteptat ar fi Looper), iar la anul relansează franciza Greu de ucis. Moore este "terminată" din punctul de vedere al carierei, iar relaţia cu Ashton Kutcher nu s-a terminat deloc bine.

Madonna şi Guy Ritchie
92 de milioane de dolari
Nu poţi sta căsătorit opt ani cu cea mai puternică femeie din showbiz şi să nu te alegi cu ceva. Madonna a fost de acord să-i dea lui Guy Ritchie nu mai puţin de 92 de milioane de dolari pentru a se elibera din mariajul lor.

Steven Spielberg şi Amy Irving
100 de milioane de dolari
Cu un contract prenupţial scris pe un şerveţel de hârtie, Spielberg nu a avut nicio şansă în 1989, când Amy Irving, partenera sa de viaţă, a decis să divorţeze după patru ani de căsnicie. Cu profiturile imense aduse de seria Indiana Jones şi E.T., Spielberg a trebuit să scoată din buzunar 100 de milioane de dolari, sumă despre care Forbes a scris la un moment dat că reprezenta jumătate din întreaga sa avere în acel moment. Acum regizorul şi producătorul a ajuns la o avere de trei miliarde de dolari.

Harrison Ford şi Melissa Mathison
118 milioane de dolari
În anii primelor trei filme Indiana Jones, Harrison Ford era şi jumătatea unuia dintre cele mai durabile cupluri de la Hollywood. Ruptura s-a produs în 2001, iar Melissa, în absenţa unui contract prenupţial, a părăsit mariajul cu 118 milioane de dolari în cont. În iunie 2010 Ford s-a recăsătorit cu actriţa Calista Flockhart.

Arnold Schwarzenegger şi Maria Shriver
200 de milioane de dolari
Nu poţi avea o relaţie cu menajera în timp ce eşti căsătorit cu nepoata lui John F. Kennedy fără să plăteşti la un moment dat. În acest moment detaliile separării lui Arnold Schwarzenegger de Maria Shriver nu sunt foarte clare, dar presa internaţională a scris că suma plătită de actor se ridică la aproximativ 200 de milioane de dolari. Ca să-şi umple din nou conturile, Arnie acceptă tot mai multe roluri în filme. În august îl vei vedea în The Expendables 2.

Mel Gibson şi Robyn Denise Moore
425 de milioane de dolari
După decenii de apariţii în filme de succes, Mel Gibson strânsese frumoasa sumă de 850 de milioane de dolari. A pierdut exact jumătate din această sumă, după ce soţia sa Robyn a decis să pună capăt unui mariaj de 31 de ani. Suma ar putea creşte, pentru că Robyn are dreptul la jumătate din fiecare venit rezidual primit de actor pentru filmele lansate în timpul mariajului, precum Patimile lui Hristos, producţie ce a câştigat 600 de milioane de dolari.

Bonus
Rupert Murdoch şi Anna Murdoch
1,7 miliarde de dolari
După 32 de ani de căsnicie şi fără un contract prenupţial, lucrurile nu păreau să stea aşa rău pentru divorţul dintre cei doi Murdoch, dar Rupert a încercat să o îndepărteze pe Anna din consiliul de administraţie al News Corporation, iar riposta ei a fost dureroasă. Un proces mai târziu, fosta parteneră s-a ales cu o sumă totală în valoare de 1,7 miliarde de dolari în bani, imobile şi companii media.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 9 iulie 2012 10:12
Astfel de articol a aparut sambata si intr-un tabloid , eu astept un articol despre cele mai trainice casnicii
girlprinceton pe 9 iulie 2012 14:02
Kevin Costner are 7 premii Oscar?
Han_Solo pe 9 iulie 2012 14:14
Hello, Dances with Wolves a castigat 7 Oscaruri!
bloodhound pe 9 iulie 2012 14:24
mama si tata : 30000 euro
Crist11 pe 9 iulie 2012 15:08
Ce sume... munceşti o viaţă întreagă apoi plăteşti aproape tot ce-ai muncit pentru cateva ore de plăcere :lol:
Nu e superb ?

LeagulAlexandru pe 9 iulie 2012 16:12
Curvele dracu...nu fac nimic si primesc bani pentru toate capriciile lor cat traiesc cu ei,,si la divort tot cauta sa-i mai suga de bani...ca nu sunt saturate....
Bayard pe 9 iulie 2012 19:47
Daca erau ele alea care erau bogate si celebre, le-ai fi golit si tu de bani, cam ipocrit :P
psihologu pe 9 iulie 2012 20:04
saracii de ei, numai afemeiati, betivi si drogati! Nu sunt un feminist dar....
Sapientia pe 9 iulie 2012 20:27
Doar 1,7 miliarde de dolari? Hm, ceva ce-ti da de gandit...
killaru pe 10 iulie 2012 14:49
decit sa ii dau 1,7 miliarde de dolari mai bine plateam pe unu sa o impuste , cu 1 mil de dolari rezolvam problema
mihaigeniu pe 11 iulie 2012 21:32
divorturile nu-s corecte;de ce sa primeasca sotia jum din avere cand el castiga ,sa zicem 100 milioane si ea doar 10 pe an?cum e si cazul lui Tom Cruise .Katie Holmes nici pana la 80 de ani nu ar castiga mai mult de 75 mil de dolari ;asta daca cariera e pe val
alex_il_fenomeno pe 28 iulie 2012 21:42
niste sume exorbitante .
SANDA45 pe 11 noiembrie 2012 11:46
Foarte tare articolul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells