Cele mai bune filme Marvel cu supereroi și când vor fi lansate continuările lor

de Cinemagia în 8 Dec 2021
Iată titlurile prezente în majoritatea clasamentelor și când apar continuările lor

Incredibilul univers Marvel Cinematic (MCU) cuprinde 26 de titluri în prezent, filme ce au doborât o mulțime de recorduri, au generat încasări fenomenale și au introdus în istoria cinematografiei o serie de personaje fantastice: Captain America, Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, The Avengers, Ant-Man, Black Widow, Spider-Man, Guardian of the Galaxy, Black Panther și lista nu se oprește aici.

Astfel, când vine vorba despre cele mai bune filme Marvel cu supereroi, topurile diferă de la un autor la altul, însă există anumite titluri prezente în majoritatea clasamentelor. Iată care sunt acestea și când apar continuările lor:

Black Panther (2018) - nota Cinemagia 7.6

Fără să semene cu niciun alt film Marvel, Black Panther ne propune primul supererou de origine afro-americană - Chadwick Boseman, în rolul regelui Tchalla - iar recenziile specialiștilor au fost cele mai bune pentru un film lansat vreodată de Marvel Cinematic Universe.

Povestea moștenitorului tronului din Wakanda nevoit să emigreze după ce tatăl său este ucis s-a ridicat deasupra blockbusterelor clasice și a reușit să transmită un profund mesaj politic. Dacă mai adăugăm și umorul de cea mai bună calitate plus efectele vizuale extraordinare, putem spune, fără teama de a greși, că Black Panther nu poate lipsi din niciun top al celor mai bune filme MCU.

Când se lansează Black Panther 2? Black Panther 2: Wakanda Forever va fi lansat la finalul lunii noiembrie 2022, în regia aceluiași Ryan Coogler, însă fără Chadwick Boseman în rol principal, regretatul actor părăsind această lume în vara anului 2020, la doar 43 de ani.

Guardians of the Galaxy (2014) - nota Cinemagia 8.1

Cu Chris Pratt, Zoe Saldana și Dave Bautista în roluri principale, Gardienii Galaxiei a extins granițele universului Marvel, introducând o nouă echipă de supereroi: Gardienii Galaxiei. Din echipa inedită fac parte aventurierul Peter Quill, invincibilul Drax Distrugătorul, luptătoarea Gamora, simpaticul umanoid cu formă de copac Groot și carismaticul raton Rocket.

Filmul este centrat în jurul unui glob cu puteri incredibile furat de Ronan - personajul negativ al filmului și punctează maxim la nivel de umor, efecte speciale, coloană sonoră și originalitate. De altfel, a fost nominalizat chiar și la 2 categorii Oscar plus 2 categorii BAFTA și a beneficiat de o continuare în 2017.

Când se lansează Guardians of the Galaxy Vol. 3? Guardian of the Galaxy 3 este programat pentru lansare pe data de 23 mai 2023, va fi produs de Marvel Studios și distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures.

Iron Man (2008) - nota Cinemagia 8.3

Povestea genialului inventator și om de afaceri prosper Tony Stark a cucerit rapid publicul, introducând un nou tip de erou și revoluționând industria cinematografică. În plus, a fost filmul care l-a ajutat pe Robert Downey Jr. să se reinventeze. Acesta interpretează rolul lui Tony Stark, CEO al Stark Industries - cel mai important furnizor de arme al Guvernului SUA.

Tony este luat ostatic de un grup de insurgenți care vor să-l determine să construiască o armă devastatoare, însă acesta, deși grav rănit, reușește să-și construiască un costum special cu ajutorul căruia reușește să-și redobândească libertatea.

Succesul extraordinar înregistrat de Iron Man, i-a determinat pe producători să lanseze Iron Man 2 în 2010 și Iron Man 3 în 2013, iar producătorii de jocuri video au beneficiat, și ei, din plin de fascinația exercitată de povestea lui Tony Stark, lansând în ultimii ani jocuri atractive precum Iron Man 3 - The Official Game (2013, Gameloft) sau Iron Man 2020 VR (Sony Interactive Entertainment).

Chiar și Playtech, unul dintre pionierii industriei de gambling online, a lansat în colaborare cu Marvel o serie de sloturi video Iron Man. Acestea s-au dovedit a fi, alături de sloturile din colecția Batman, unele dintre cele mai populare păcănele cu supereroi.

Când se lansează Iron Man 4? Pentru fanii Omului de Fier, avem vești bune! Recent, Kevin Feige, președintele Marvel Cinematic Universe a confirmat că filmările la Iron Man 4 au început deja. Data lansării și subiectul filmului nu au fost dezvăluite, iar totul este plin de mister, în condițiile în care Iron Man a murit în Avengers: Endgame (2019).

Thor: Ragnarock (2017) - nota Cinemagia 8.00

Lansat în 2017, în regia lui Taika Waititi, Thor: Ragnarock este cel de-al 3-lea film din seria Thor și descrie evenimentele ce au loc imediat după The Avengers: Age of Ultron. Robotul Ultron este hotărât să distrugă din temelii lumea condusă de Odin, așa că Thor (Chris Hemsworth) este nevoit să caute soluții rapide pentru a slava planeta.

Dacă primele două filme din serie (Thor - 2011 și Thor: Întunericul - 2013) nu s-au bucurat de succesul scontat, Thor: Ragnarock a reunit toate atuurile pentru a deveni la scurtă vreme de la lansare un adevărat blockbuster: distribuție de top, povestea nu lâncezește în niciun moment, umorul este excelent, iar coloana sonoră și efectele vizuale sunt la cel mai înalt nivel.

Tessa Thompson, în rolul lui Valkyrie, oferă multă „sare și piper” peliculei, însă mulți sunt de părere că personajul negativ Hela nu a fost unul ales cu prea multă inspirație de Marvel, în ciuda interpretării de excepție oferite de Cate Blanchett.

Când se lansează Thor 4? Și pentru fanii lui Thor avem vești bune: Thor 4: Love and Thunder este în lucru și urmează să fie lansat în primul weekend de după Ziua Americii, pe 8 iulie 2022. Va fi cel de-al 29 film din Marvel Cinematic Universe. Thor: Love and Thunder îi va avea în roluri principale pe Christian Bale - celebrul Bruce Wayne din trilogia DC Dark Knight, Chris Hemsworth, Natalie Portman, Matt Damon, Chris Pratt, Karen Gillan, Tessa Thompson, Russell Crowe și alții.

Eternals (2021) - nota Cinemagia 7.1

Cea mai nouă producție Marvel a debutat pe 4 noiembrie 2021 direct pe locul 1 în box office-ul nord-american, generând încasări de aproximativ 71 de milioane de dolari în primele 3 zile.

Astfel, lungmetrajul regizat de Chloé Zhao s-a clasat pe poziția a 4-a în ceea ce privește lansările de filme din perioada pandemiei, după „Venom: Let There Be Carnage” (90 de milioane de dolari), „Black Widow” (80,3 milioane de dolari) și „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” (75,3 milioane de dolari).

Inspirat din volumele de benzi desenate originale „Eternals” - create de Jack Kirby începând cu anul 1975, filmul lansat de Marvel este centrat pe eterna luptă dintre Bine și Rău. Revenirea creaturilor monstruoase denumite Devianți îi obligă pe Eterni să se reunească pentru a salva omenirea.

Printre actorii principali se numără Richard Madden, Angelina Jolie, Kit Harington, Salma Hayek și Gemma Chan. Dacă Angelina Jolie și Salma Hayek sunt două din cele mai frumoase actrițe de la Hollywood, Richard Madden și Kit Harington au devenit extrem de populari datorită serialului Game of Thrones, așa că succesul înregistrat de Eternals nu a fost deloc unul surprinzător.

Vom avea un Eternals 2? Deocamdată, cei de la Marvel nu au confirmat apariția unei continuări a recent lansatului Eternals, însă, având în vedere succesul de care acesta s-a bucurat și tradiția MCU, cel mai probabil vom avea cel puțin o continuare pe viitor. Dacă va fi așa, sunt șanse mari ca Eternals 2 să nu fie lansat mai devreme de anul 2023.

Lista tuturor filmelor Marvel în ordine cronologică

  1. Iron Man (2008)
  2. The Incredible Hulk (2008)
  3. Iron Man 2 (2010)
  4. Black Widow (2010)
  5. Thor (2011)
  6. Captain America: The First Avenger (2011)
  7. The Avengers (2012)
  8. Iron Man 3 (2013)
  9. Thor: The Dark World (2013)
  10. Captain America: The Winter Soldier (2014)
  11. Guardians of the Galaxy (2014)
  12. Avengers: Age of Ultron (2015)
  13. Ant-Man (2015)
  14. Captain America: Civil War (2016)
  15. Doctor Strange (2016)
  16. Guardians of the Galaxy 2 (2017)
  17. Spider-Man: Homecoming (2017)
  18. Thor: Ragnarok (2017)
  19. Black Panther (2018)
  20. Avengers: Infinity War (2018)
  21. Ant-Man and the Wasp (2018)
  22. Captain Marvel (2019)
  23. Avengers: Endgame (2019)
  24. Spider-Man: Far From Home (2019)
  25. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
  26. Eternals (2021)

Exploreaza subiecte similare:

Black Panther, Chadwick Boseman, Ryan Coogler, Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Guardians of the Galaxy, Guardians of the Galaxy Vol. 3 , iron man, Robert Downey Jr., iron man 2, Iron Man 3, Avengers: Endgame, Thor: Ragnarok, Taika Waititi, The Avengers: Age of Ultron, Chris Hemsworth, Thor, Thor: The Dark World, Tessa Thompson, Cate Blanchett, Thor: Love and Thunder, Christian Bale, Natalie Portman, Matt Damon, Karen Gillan, Russell Crowe, Chloé Zhao, Venom: Let There Be Carnage, Black Widow, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Eternals, Richard Madden, Angelina Jolie, Kit Harington, Salma Hayek, Gemma Chan, Game of Thrones

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells