Black Swan şi The Wrestler, iniţial un singur film?

de Ştefan Dobroiu în 1 Sep 2010
Black Swan şi The Wrestler, iniţial un singur film?

Azi Black Swan are premiera mondială la festivalul de film de la Veneţia, iar după vizionarea de presă cronicile elogioase au început să curgă. Darren Aronofsky are astfel o nouă şansă la Leul de Aur, câştigat deja în 2008 cu The Wrestler, filmul care i-a relansat cariera lui Mickey Rourke.

Foarte surprinzător este faptul că The Wrestler şi Black Swan erau iniţial acelaşi film. Iată ce le dezvăluie Aronofsky celor de la MTV, citaţi de slashfilm: "La un moment dat, cu mult înainte de a face The Wrestler, dezvoltam un proiect despre o poveste de dragoste dintre un wrestler şi o balerină. Acesta s-a despărţit ulterior în două proiecte, căci nu aveam cum să acopăr două lumi ca baletul şi wrestlingul într-un singur film. Presupun că visul meu este ca, la un moment dat, un cinematograf din lume să proiecteze cele două titluri împreună, ca nişte filme-surori", spune Aronofsky.

Şi regizorul nu se opreşte aici cu enumerarea asemănărilor dintre cele două lumi: "E amuzant, pentru că wrestlingul este privit ca o formă de artă extrem de insignifiantă - asta în cazul e considerat artă - în timp ce baletul este privit ca una dintre cele mai elevate forme de exprimare artistică. Ce e uimitor e cât de asemănătoare sunt modurile în care performerii din ambele lumi îşi folosesc corpul pentru a se exprima".

Vom afla pe 11 septembrie dacă Darren Aronofsky reuşeşte performanţa lui Ang Lee, care câştiga Leul de Aur în 2007, cu Lust, Caution, la doi ani după ce-l câştigase cu Brokeback Mountain.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
shogwon pe 1 septembrie 2010 18:19
ciudat
alex_il_fenomeno pe 2 septembrie 2010 09:35
foarte , foarte bizar... cine stie ce ar fi iesit.
cetateanu pe 7 octombrie 2010 12:47
''Black Swan'' nu am vazut dar ''The Wrestler'' chiar mi-a placut desi nu sunt fan al wreslingului.M-a mai bucurat la acest film prestatia lui Mickey Rourke si faptul ca el a revenit im prim plan.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells