Biel vs. Beckinsale

de Ştefan Dobroiu în 6 Aug 2012
Biel vs. Beckinsale

Total Recall se lansează pe marile noastre ecrane chiar vineri, iar pe afiş poţi să le vezi, încadrându-l pe Colin Farrell, pe Kate Beckinsale şi Jessica Biel. Dacă te uiţi la trailer (îl găseşti la sfârşitul acestui material, în variantă subtitrată), vei vedea că cele două actriţe ajung să aibă ceva de împărţit (ne referim la coate, pumni şi genunchi) în noua ecranizare după cunoscuta povestire a lui Philip K. Dick We Can Remember It for You Wholesale. Conflictul lor din film ne face să le punem pe Beckinsale şi Biel faţă în faţă, într-o competiţie a carierelor şi-a celebrităţii.

Carieră
Deşi le despart nu mai puţin de nouă ani, Biel şi Beckinsale stau cam la fel capitolul experienţă, din simplul motiv că mai tânăra Biel a devenit celebră de mică, datorită serialului Al şaptelea cer. Până să devină cunoscută la Hollywood, britanica Beckinsale juca în comedii romantice (noi am descoperit-o în excelentul Shooting Fish) şi ecranizări după Shakespeare, iar în Cetatea filmului a tot schimbat genuri, de la Serendipity la Whiteout. Aidoma stau lucrurile cu cu Jessica Biel.

Frumuseţe
Poate se vor supăra pe noi fanii Jessicăi, dar aici Kate bate de departe. De o frumuseţe cât se poate de clasică, britanica şi-a făcut loc încă din anii '90 pe listele cu cele mai frumoase actriţe din toate timpurile. Oricât de proaspătă şi energică e, Jessica nu o poate întrece la acest capitol.

Francize şi blockbustere
Deşi a devenit celebră de mică şi a făcut bine trecerea de la micul la marele ecran, Jessica Biel nu a reuşit să impresioneze în ceea ce priveşte rolurile alese. Premiile au ocolit-o, iar filmele ei sunt mai cunoscute mai degrabă pentru partenerii de pe afiş. Actriţă încă aşteaptă un rol care să o transforme într-o celebritate de primă mărime a Hollywood-ului. La acest capitol, întâietate are Kate Beckinsale: şi-a făcut debutul la Hollywood în Pearl Harbour. Ştim, a fost prost primit de critică, dar nimeni nu-i poate lua acestei producţii semnate de Michael Bay titlul de "blockbuster": realizat cu 140 de milioane de dolari, a încasat 450 de milioane în lumea întreagă. Beckinsale are la activ şi populara franciză Underworld, cea mai recentă parte fiind lansată în ianuarie 2012. În ceea ce priveşte critica filmele nu au fost nişte hituri, dar profiturile le-au transformat într-una dintre cele mai longevive francize recente de la Hollywood.

Nu te grăbi să bifezi Total Recall la capitolul blockbuster în cariera celor două actriţe: realizat cu 125 de milioane de dolari, filmul a reuşit să încaseze doar 25 de milioane weekendul acesta, când a avut loc lansarea americană. Producţia are şanse să-şi acopere bugetul cu încasări bune în celelalte teritorii de pe glob.

Relaţii
Aici Kate Beckinsale nu poate decât să se încline în faţa lui Jessicăi Biel. Biel este logodită cu Justin Timberlake, popular nume al showbiz-ului mondial, care, după ce a cunoscut celebritatea în trupa de adolescenţi NSYNC, a avut parte de o carieră solo de succes, iar mai nou îşi încearcă puterile tot mai des cu lumea filmului. Din generaţia sa (din ea mai fac parte Christina Aguilera şi Britney Spears), Timberlake este cea mai constantă prezenţă, artistul ţinându-se departe, spre deosebire de colegele sale, de viaţa de familie sau de problemele cu drogurile şi băutura.

Kate Beckinsale a avut o relaţie de opt ani cu Michael Sheen, cunoscutul actor britanic văzut în The Queen şi Frost/Nixon, pe care l-a lăsat pentru regizorul Len Wiseman, alături de care trăieşte acum în Los Angeles. Întâmplător, Wiseman este regizorul primelor două filme Wonderworld, dar şi regizorul noului Total Recall.

Avem, deci, egalitate la carieră, victorii pentru Beckinsale la frumuseţe, blockbustere şi francize, şi o victorie pentru Biel la capitolul relaţii (care oricum nu ne interesează foarte mult). Deci câştigătoarea e Kate Beckinsale!

Eşti de acord cu această concluzie?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 6 august 2012 14:03
Sicer nu pot sa inteleg cum o actrita ca , Kate Beckinsale dupa ce a jucat in filme ca Emma , Serendipity , Pearl Harbour , Nothing But the Truth poate sa isi risipeasca talentul in pelicule precum Underworld .Ea chiar nu isi da seama ca nu e facuta pentru filme de actiune. of of ofE ca si cum ai pune-o pe Cynthya Rothrock sa joace in comedii romantice , pe Pamela Anderson sa joace i drame psihologice , si pe Myley Cyrus sa joace ... si atat:)
vyrussu pe 6 august 2012 17:14
eu cred ca rolul din underworld i se potriveste ca o manusa, chiar daca nu cere foarte multe calitati actoricesti. Oricum sunt gusturile fiecaruia, dar clar Kate este mai sexy decat Jessica.
catalin1205 pe 3 ianuarie 2013 11:41
Să văd filmul şi mai vorbim. Mie personal îmi plac ambele actriţe, doar că Kate e de departe mai frumoasă...
VerSusS pe 6 august 2012 19:10
eu zic ca Kate e super si franciza Underworld i se potriveste de minune , cat si in restul filmelor ca Serendipity , Pearl harbor etc. Pe deasupra e si o actrita foarte frumoasa , pur si simpu o iubesc :P
whosnext pe 6 august 2012 22:32
Kate Beckinsale
danyboy1987 pe 7 august 2012 12:08
Kate Beckinsale este dupa parerea mea pe departe castigatoare astetui duel. Din ce mi-am dat seama din trailer este personajul negativ dar ii sta bine.
BRAVO KATE B.

spartacus pe 9 august 2012 11:15
Si eu sunt de parere ca Kate Beckinsale a facut un rol excelenet in seria UNDERWORLD si acesta i s-a potrivit manunsa, dovada fiind succesul de necontestat al seriei - in filmele in care a jucat, pt ca a fost unul unde nu a aparut. La frumusete o vad de departe inaintea lui Jessica Biel, care este si ea o actrita buna, dar... Asta este - unii actori dau lovitura si raman in memoria tuturor cu serii de filme care li s-au potrivit perfect, iar altii dau chix. Jessica Biel nu a gresit cu nimic, dar mai are timp sa dea lovitura cu vreo serie de ilme care sa o propulseze. pe de alta parte, Kate are o carte de vizita prea strong (in mare datorita UNDERWORLD) si se numara printre actorii din prima parte mentionata de mine mai sus, din fericire. Parerea mea.
kernkrafft pe 9 august 2012 13:02
bune actritiele amndoua..... vedem acum care e mai buna:D
k-rissa pe 9 august 2012 15:02
jessica biel
wildinthecountry pe 10 august 2012 11:33
kate de departe
herleaflorin pe 13 august 2012 20:30
Kate Beckinsale o actrita grozava mai buna de cat Jessica Biel
alex_il_fenomeno pe 19 august 2012 11:25
o prefer pe cea de-a doua .
SANDA45 pe 11 noiembrie 2012 11:36
Biel
jorge24 pe 18 martie 2013 21:34
Kate a fost superba in Underworld, a facut un rol excelent ,plus ca e mai frumoasa.
Ovidiu239 pe 27 mai 2013 17:22
Kate

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells