"Beowulf" - pe primul loc in America

de Razvan Boboc în 20 Nov 2007
"Beowulf" - pe primul loc in America

Filmul de animatie "Beowulf" a spulberat orice concurenta si a ajuns pe primul loc in box office-ul american. Regizat de Robert Zemeckis, lungmetrajul a avut numai vineri incasari 9,7 milioane de dolari iar la finalul celor trei zile de week-end stransese peste 28 de milioane de dolari. Bugetul filmului s-a ridicat la suma de 150 milioane de dolari si este distribuit in America de catre Paramount Pictures iar pe pietele externe de Warner Bros. Pictures. Producatorii asteapta incasari foarte mari in Marea Britanie, Germania si Coreea de Sud. Podiumul incasarilor este completat de peliculele “Bee Movie” si “American Gangster”.

Considerat poemul national britanic si singurul text literar important pastrat din perioada saxona, “Beowulf” este povestea unui erou care infrange monstri, dragoni, adversari, pentru a deveni rege in Gaetland – regiune localizata in sudul Suediei de astazi. Eroul il va ucide pe monstruosul Grendel, care teroriza orasele Gaetlandului – pentru ca sa infrunte mai apoi furia mamei monstrului. Regizorul Robert Zemeckis si scenaristii Roger Avary si Neil Gaiman pun pe ecran o poveste mitologica utilizand toate mijloacele grafice generate pe computer.

In aceasta seara, “Beowulf” va fi prezentat in premiera in Romania in cadrul galei de deschidere a Festivalului International de Film DaKINO. Din 30 noiembrie, va rula si in cinematografele din Romania.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 5 decembrie 2011 18:03
este un film , asa ca merita acest lucru .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells