Angelina Jolie sau... despre cum e sa arati tot si nimic in acelasi timp

30 Nov 2007
Angelina Jolie sau... despre cum e sa arati tot si nimic in acelasi timp

E cea mai vanata actrita de pe glob, iar faptul ca a aparut aproape goala (si animata) in Beowulf cu siguranta nu i-a ajutat vietii ei private. Angelina Jolie joaca in ecranizarea celui mai vechi poem de limba engleza rolului mamei monstrului Grendel, o faptura seducatoare, o reptila acvatica in stare sa ia forma (extrem de incitanta!) unei tinere cu pielea aurita. Cum s-a simtit Jolie sa se vada astfel "expusa" pe marele ecran, aflati din urmatorul interviu.

Angelina, cum a fost sa interpretezi un demon?
Super! Cred ca cel mai placut lucru la acest film e faptul ca, stii, avem toti o multime de proiecte acum si totul s-a transformat prea mult intr-o goana dupa profit, iar diversi oameni trag de tine atat de stresant, incat nici nu mai stii daca faci un film sau nu. Am cam pierdut contactul cu procesul artistic si cat de distractiv este sa joci. Bob este un adevarat artist, ii place atat de mult ceea ce face. E plin de entuziasm, original, te face sa-ti aduci aminte ca esti o persoana creativa si te distrezi in rand cu ceilalti.

Ce parere ai despre personajul tau? Este mama unui monstru, cum l-ai abordat? Iar filmul sugereaza ca mitul este preferabil adevarului, cel putin in cazul lui Beowulf. Cu viata ta atat de publica, crezi ca acest lucru este adevarat?
Incerc sa nu ma gandesc la viata mea publica. Ma concentrez pe viata mea privata, este cea mai buna solutie . Dar, in ceea ce priveste personajul, m-am bucurat atat de mult cand am primit telefonul si mi-au zis ca voi colabora cu Bob Zemeckis, incat am acceptat aproape tot ce mi-au cerut (rade). M-au bagat in aceeasi camera cu Bob si o multime de fotografii si desene, iar el mi-a aratat o fotografie cu o femeie pe jumatate acoperita cu o pelicula de lichid auriu si, chiar alaturi, luand forma unei soparle. Am copii si mi-am zis: "E super. E atat de ciudat. Am sa intrepretez creatura asta nebuneasca, pe jumatate umana, pe jumatate reptila." De-abia asteptam sa ma apuc de treaba. Apoi m-am intalnit cu Crispin (Glover, "interpretul" monstrului Grendel - n.r.), ne-am facut scenele si a fost absolut super, ne-am distrat de minune. Dar apoi am vazut posterul si mi-am zis: "Hopaaaa, pana la urma nu sunt doar o soparla!" (rade) Oricum, mi-a facut placere sa o interpretez pe mama lui Grendel, e unul dintre acele personaje cu care te distrezi pana nu mai poti: e a naibii si atat de ispititoare...

Crezi ca e o femeie fatala?
Da, cred ca da...

Rolul te-a atras si pentru ca ai avut nevoie de atat de putin timp pentru a-l interpreta? Asa ai avut mai mult timp de petrecut cu familia... Cum reusesti sa imbini viata ta publica si pe cea privata?
Nu sunt singura dintre actori care are copii. Mi-am jucat rolul in doua zile si jumatate, pe cand eram insarcinata in trei luni... (rade)

Nu se vede deloc...
Da, nu se vede deloc. Bine, mi-au scanat corpul mult inainte, cand inca nu eram insarcinata.

Poemul l-ai citit?
Da, acum foarte, foarte multi ani, de-abia mi-l mai aminteam. Oricum cred ca jumatate din timp am dormit, dar a trebuit sa-l citesc. E una dintre acele povesti din care nu uiti niciodata anumite parti, marile teme. Cand am citit scenariul nu-mi mai aminteam amanuntele, asa ca nu puteam compara.

Ce parere ai despre felul in care erau privite femeile in perioada respectiva? Pare ca a fost o perioada destul de dificila pentru ele, atunci, in secolul VI, chiar si pentru cele care aveau atribute... reptiliene. Rolul asta ti-a deschis apetitul pentru alte animatii?
E o intrebare grea, pentru ca personajul meu clar nu suferea din cauza unor restrictii legate de o perioada de timp specifica. Era puternica si stapana pe situatie, chiar daca nu prea iesea din pestera ei... (rade). Era diferita, in niciun caz o femeie a perioadei. In ceea ce priveste animatiile, hm, nici nu cred ca Beowulf este o animatie, pentru ca tot ce vezi pe ecran era facut de noi, fizic, fiecare gest era facut de noi. Cand pe ecran vezi ochii nostri miscandu-se, ei bine, ochii nostri chiar priveau in directia respectiva, senzorii ne captau fiecare miscare. Sunt interpretarile noastre, mimica noastra, gesturile noastre, iar in scenele cu mai multi actori, acei actori se aflau unul langa celalalt, facand exact ceea ce vezi pe ecran. Este important pentru mine sa spun acest lucru, pentru mine conteaza mult ca nu este vorba de o simpla animatie si ca experienta a fost atat de diferita.

Cum te-ai simtit cand te-ai vazut prima oara pe ecran?
Un pic intimidata... (rade) Nu ma asteptam sa se vada atat de mult si in niciun caz nu ma asteptam sa arate atat de real. Din cauza faptului ca personajul meu este unul mai special, la inceput m-am simtit ciudat. Au fost momente cand pur si simplu ma simteam intimidata si atunci sunam repede acasa (rade), ca sa explic ca ceea ce initial credeam a fi doar animatie este de fapt mult mai mult de-atat (rade). Am fost extrem de surprinsa cand am vazut cat de expusa m-am simtit la premiera.

Ti-a placut corpul tau?
Coada. Foarte mult! (rade)

Personajul tau traieste intr-o pestera, chiar daca ai filmat in fata ecranului verde, imbracata intr-un costum verde. Cu toate acestea ea poate zbura si inoata aproape tot timpul. Care a fost cel mai dificil lucru de realizat in timpul filmarilor?
Bob reuseste de fiecare data sa te puna sa faci lucruri ciudate. Cel mai greu a fost inotul, pentru ca a trebui sa gasim ceva de care sa fiu atasata, pentru a data impresia de... plutire. Aveam un fel de ham legat de talie si eram prinsa de ceva cu roti. Destul de ciudat... Asta se intampla in prima zi si cel mai greu a fost cand a trebuit sa fac miscari bruste. La fel s-a intamplat cu zburatul. M-au atasat de fire si m-au miscat de colo-colo...

Acum filmezi ceva?
Da, mai am o luna de filmari la The Changeling, si apoi nu mai am nimic programat, cred ca o sa iau o pauza.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 5 decembrie 2011 18:01
rolul ei nu a fost foarte mare , insa prestatia ei a fost una deosebita !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells