Angelina Jolie răspunde acuzaţiilor de plagiat

de Cristina Grigore în 8 Dec 2011
Angelina Jolie răspunde acuzaţiilor de plagiat

Jurnalistul croat James J. Braddock a iniţiat un proces împotriva Angelinei Jolie în care o acuză pe aceasta de plagiat în ceea ce priveşte sursa de "inspiraţie" folosită pentru debutul său regizoral, In the Land of Blood and Honey. Conform afirmaţiilor jurnalistului, ea ar fi copiat povestea filmului chiar dintr-un roman al său. La două zile de la acest incident, vedeta i-a dat replica.

Iată ce a declarat Jolie, într-un interviu acordat New York Times: „Este ceva obişnuit într-o situaţie ca asta. Se întâmplă aproape la fiecare film”, a spus actriţa, care a contribuit şi la scrierea scenariului. Ea a insistat de asemenea asupra faptului că nu a citit volumul scris de Braddock, The Soul Shatering, din care acesta pretinde că a fost preluată povestea de dragoste şi război a filmului.

„Există o mulţime de cărţi şi de documentare din care m-am inspirat. [Povestea peliculei] este o combinaţie a unor întâmplări din viaţa mai multor persoane. Însă acea carte nu mi-a căzut în mână”, a menţionat Jolie.

Braddock, care susţine că s-a întâlnit în mai multe rânduri cu producătorul vedetei, Eden Sarkic, citat şi la proces, caută acum să obţină o hotărâre judecătorească care să interzică lansarea filmului, programată pentru 23 decembrie.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
ovibug pe 8 decembrie 2011 11:38
UN COCALAR CE VREA SA ISI FACA RECLAMA ,PE SPATELE VEDETEI...DOAR ASA I SE VA CUMPARA CARTEA ,DE CATRE CURIOSII PORNITI PE COMPARATII ... PROBABIL CA E PE ACEIASI TREAPTA CA SI BLONDELE LUI IRI, TARKI SAU ALTI BAGATORI IN SEAMA AUTOHTONI...CLAR FILMUL NU SE VA OPRI,DAR RATATUL ASTA VREA CU ORICE PRET SA SCOTA UN BAN DE PE ANGELINA.M-AS BUCURA SA PRIMEASCA UN PICIOR IN DOS,ASA CUM MERITAT TOTI PROFITORII CA EL.
alex_il_fenomeno pe 18 decembrie 2011 12:05
eu cred ca nu a ajuns intr-atat incat sa plagieze .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells