A Serious Man, în închiderea B-EST

12 Apr 2010
A Serious Man, în închiderea B-EST

A Serious Man, cel mai recent film al fraţilor Ethan şi Joel Coen, nominalizat de Academia Americană de Film la categoriile Cel mai bun film şi Cel mai bun scenariu original, Oscar 2010, va fi prezentat, în exclusivitate şi într-o singură proiecţie, în cadrul Ceremoniei de Închidere a Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, ce se va desfăşura în data de 25 aprilie, începând cu ora 19.30, la cinematograful Scala.

Tot în cadrul B-EST IFF 2010,  în afara competiţiei, pe lângă deja-anunţatul El secreto de sus ojos (r. Juan Jose Campanella), premiat cu Oscar pentru Cel mai bun film străin 2010, veţi putea vedea filme de excepţie, regizate de unii dintre cei mai titraţi regizori ai lumii: Thirst, o nouă provocare marca Park Chan Wook, câştigătoare a Marelui Premiu al Juriului, Cannes 2009; A Single Man, debutul în regie al designerului Tom Ford, cu Colin Firth în rolul principal, rol pentru care a primit Copa Volpi de interpretare la Veneţia 2009 şi a fost nominalizat la Oscar 2010 de rol principal; Vincere (selecţie oficială Cannes 2009), în regia lui Marco Bellocchio, ecranizare a unei pagini sumbre a istoriei ce a fost eliminată din biografia oficială a lui Mussolini; The Time That Remains (r. Elia Suleiman, competiţie oficială Cannes 2009), sau povestea înfiinţării statului Israel în patru episoade semi-autobiografice; sau No One Knows About Persian Cats (r. Bahman Ghobadi, Un Certain Regard 2009), ce oferă o perspectivă semi-documentaristică asupra scenei muzicale iraniane.

De asemenea, B-EST IFF vă propune două evenimente speciale – Ziua documentarelor HBO, în cadrul căreia puteţi vedea două dintre cele mai recente documentare produse de canalul HBO România, Lumea văzută de Ion B. şi Circul Vesel, şi o seară a filmului francez, cu un double-bill de excepţie: documentarul-radiografie a unui proiect damnat L'Enfer de Henri-Georges Clouzot (r. Serge Bromberg, Ruxandra Medrea), Cesar 2010 pentru Cel mai bun documentar, şi Les herbes folles, în regia veteranului Alain Resnais, recompensat cu premiul omagial al juriului, Cannes 2009.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 12 aprilie 2010 15:32
mi-a placut filmul a fost ceva original
Federico pe 12 aprilie 2010 21:04
This is fucking epic!!!
Poftiti la lectia de regie a fratilor Coen!

rudolf pe 12 aprilie 2010 22:27
Rudolf leonard :

Bolnav de cancer la 24 de ani



Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR :

RO36RNCB0231088855520001 (lei). Vă rog ajutaţi-mă! dacă nu, pot să mor!

E-mail: rudolfleonard13@yahoo.com Telefon: 0757205495 Vă mulţu mesc anticipat. Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor? Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. 0757205495

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells