5 scene super-sexy fără... sex

de Ştefan Dobroiu în 27 Iul 2009
5 scene super-sexy fără... sex

Dacă mergi la cinema, ai toate şansele să nu dai de prea multă subtilitate la capitolul scene de sex. Dacă mai nou toţi actorii de la Hollywood sunt în stare să renunţe la hăinuţe cât ai clipi, nu la fel se petreceau lucrurile până nu demult. Acesta este şi motivul pentru care cei de la TotalFilm au forat printre amintiri şi-au trecut în revistă câteva din cele mai incendiare scene văzute vreodată pe marele ecran, scene super-sexy fără... sex.

Pe unul din primele locuri al topului se află, aşa cum era şi de aşteptat,  Brad Pitt şi Angelina Jolie. Cum presa internaţională a anunţat nu demult că cei doi sunt foarte pregătiţi să se implice într-o continuare a filmului Mr. and Mrs. Smith, iată că exact comedia de acţiune din 2005 se află la loc de cinste în lista celor mai sexy scene.

Dacă aţi uitat despre ce e vorba, vă reamintim noi: Doi soţi plictisiţi redescoperă dragostea de (a scăpa cu) viaţă în momentul în care îşi dau seama că sunt agenţi secreţi ai unor agenţii rivale şi fiecare primeşte ordin să-l elimine pe celălalt. După ce-şi distrug cartierul tot răfuindu-se, are loc o scenă în care amândoi dau cărţile (şi armele) pe faţă într-un restaurant, în timpul unui tango suficient de sexy ca ecranul să înceapă să fumege. Angelina Jolie e Angelina Jolie, Brad Pitt e Brad Pitt, costumul şi rochia negre sunt sexy, iar chimia dintre cei doi este, ei bine, chimia dintre cei doi... vezi mai jos un montaj din care au fost scoase dialogurile, nu de alta dar sunt pur şi simplu irelevante.

Finalul unuia dintre cele mai cunoscute filme ale lui Hitchcock, La Nord, prin Nord-vest, se află şi el pe listă. Aici îi avem pe Cary Grant şi Eva Marie Saint în rolurile a doi străini care se întâlnesc în tren şi sunt urmăriţi de agenţiile de securitate (agenţiile astea se pare că scot tot ce-i mai sexy în om...) după ce el este confundat cu un spion. Scena la care ne referim a fost copiată şi răs-copiată şi are loc în ultimele secunde ale filmului: după ce o ridică pe patul de sus din vagonul de dormit, Cary Grant se aruncă asupra frumoasei sale partenere, iar Hitchcock sugerează urmarea cu ajutorului unui tren care pătrunde într-un tunel! Maestru al aluziilor sexuale, Hitchcock a mai folosit un "artificiu" asemănător în To Catch A Thief/Să prinzi un hoţ, unde ecranul se umple de focuri de artificii...

Poate cel mai grăitor exemplu despre cum se făcea "sex" pe vremuri este The Thomas Crown Affair. Nu "aventura în doi" din 1999, unde Rene Russo defilează aproape goală jumătate din durata filmului, ci varianta originală, din 1968, cu Steve McQueen şi Faye Dunaway. O scenă în care cei doi au ceva de împărţit deasupra tablei de şah, iar Dunaway mângâie foarte sugestiv nebunul cu formă falică al lui McQueen stă cât se poate de bine la capitolul temperatură în exces, iar sugestiile sexuale, prin fumul de gros de ţigară şi clinchetul coniacului în pahare neobişnuit de înalte, îşi fac treaba foarte, foarte bine...

La moartea soţului ei Humphrey Bogart, Lauren Bacall a lăsat un singur suvenir în sicriul acestuia, un fluier. Este o referire la cea de-a patra scenă din acest material şi la una dintre cele mai celebre replici auzite vreodată într-un film. Se întâmpla în To Have and Have not/A avea sau a nu avea, unde Bacall este Slim, o cântăreaţă într-un club de noapte topită toată după personajul lui Bogart, Steve. La un moment dat, Slim îi spune lui Steve: "You know how to whistle, don't you, Steve? You just put your lips together and blow..." Asta imediat după ce i-a zis că poate avea tot ce-şi doreşte! Reacţia lui Steve? Arată că ştie foarte bine să fluiere... Vezi scena mai jos.

Un maestru al sexului deloc explicit este şi Wong Kar Wai. Dacă In the Mood for Love este unul dintre cele mai romantice (şi sexuale) filme ale tuturor timpurilor deşi cei doi protagonişti nu se ating vreodată mai mult decât ar face-o doi străini pe stradă, în materialul de pe TotalFilm intră o scenă din Chungking Express în care poliţistul interpretat de Andy Lau se joacă cu un avion de jucărie în timp ce iubita lui stewardesă mimează instrucţiunile oferite pasagerilor în ceea ce priveşte utilizarea vestelor de salvare. Nişte bere aruncată în cap şi insistentul avion al lui Lau vor duce, ei bine, la îmbarcare! Imaginile în clipul de mai jos, de la minutul 7.37.

Care ţi se pare cea mai sexy scenă de mai sus?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Myha8 pe 27 iulie 2009 11:28
ce tare suna titulul articolului :))))
ellie pe 27 iulie 2009 14:18
titlul nice...unele scenele lasa de dorit
BLACK-SPIDER pe 27 iulie 2009 18:23
Super articol...nu se mai fac filme cum se faceau odata, atunci imaginatia iti era pusa la contributie, acum se serveste totul pe tava!!! Pacat...!
Octavian Branzei pe 27 iulie 2009 18:59
Îmi vine în minte, la capitolul "scene super-sexy... fără sex" o secvenţă din Anna Karenina, film rusesc. Karenina si iubitul ei se suie in tren, trag perdelutele, apoi urmează o secvenţă cu trenul care pleacă din gară - e vorba de o locomotiva cu abur... E mai mult decît sugestivă scena. Eu cred că ar merita locul întîi in acest top.
Un alt maestru al scenelor de iubire fără sex este, incontestabil în opinia mea, Nikita Mihalcov. De altfel, la întîlnirea pe care a avut-o cu publicul românesc la Teatrul Naţional din Bucureşti, cînd cinvea l-a întrebat dacă i-a folosit în vreun fel perioada comunistă, a răspuns: "Da. Am învăţat să fac scene de dragoste fără să arăt sexul pe ecran". Îmi vin în minte, repede, scene din "Cîteva zile din viaţa lui Oblomov" şi "Ochi negrii".
La capitolul acesta cred că există o mulţime de filme din fostul lagăr socialist care pot fi amintite. Multe mult superioare celor deja citate.
Să ne aducem aminte de secvenţa mustind de sexualitate si de un umor nebun din "Trenuri bine păzite" al lui Menzel, în care o femeie îngraşă o gîscă! E pur şi simplu genială!

ufx pe 27 iulie 2009 22:17
pai in ultima vreme indiferent cata actiune e sau cate se intampla in film, timp d sex sau ceva de genu tot se gaseste si de scene de genu
MMlgirl pe 5 august 2009 11:24
"Scent of a woman". Tango-ul pasional, extrem de sexy, de o beatitudine uimitoare. Mi se pare o scena care se poate impregna in mintea oricarui om, cele doua personaje potrivindu-se precum doua piese de puzzle in dansul lor.
Ammelie pe 7 aprilie 2010 17:39
In scena din 'To Have and Have Not', era pur si simplu palpabila tensiunea sexuala dintre cei doi. Superb jucat!
nancy pe 2 iunie 2010 23:04
In filmul Chungking Express rolul celui de-al doilea politist, a carui iubita era stewardesa, era interpretat de actorul Tony Leung Chiu Wai, nu de Andy Lau !!!
Sis pe 31 august 2010 23:19
Eu ador scena asta

http://www.youtube.com/watch?v=L9as3GwRpFk

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells