15 cupluri celebre ale comediei romantice

de Gloria Sauciuc în 9 Feb 2011

În 2011 vom avea parte de cel puţin zece cupluri care se vor perinda pe marele ecran în comedii romantice. Natalie Portman şi Ashton Kutcher deschid seria de persoane pe cale să se îndrăgostească cu No Strings Attached, din 11 februarie; iar scântei şi chimie la cinema mai pot aduce anul acesta  Reese Witherspoon şi Tom Hardy sau Chris Pine în This Means War, Mila Kunis şi Justin Timberlake în Friends with Benefits, Rachel McAdams şi Michael Sheen în Midnight in Paris, ori Kevin James şi Rosario Dawson în The Zookeeper.

Anul trecut i-am reţinut pe seniorii Alec Baldwin şi Meryl Streep în It's Complicated/E tare complicat! şi, prin apariţii numeroase în filmele de gen, pe Katherine Heigl - în combinaţii diverse: cu Gerard Butler (Adevărul gol-goluţ/The Ugly Truth), cu Ashton Kutcher (în Killers/Un cuplu mortal) şi cu Josh Duhamel (în Life as We Know It).

Deşi exemplele sunt multe, vedem că în ultimul timp nu am mai avut la cinema cupluri de calibrul unor Richard Gere şi Julia Roberts în Frumuşica/Pretty Woman. Dacă pentru mulţi dintre noi ei sunt simbolul chimiei perfecte, de-a lungul timpului, în comediile romantice, s-au mai perindat câteva cupluri care au funcţionat perfect, şi pe care vă invităm să vi le reamintiţi accesând albumul foto de mai jos.

Perechile din 2011, pe care le-am enumerat mai sus, trebuie să se lupte cu talentaţii lor predecesori pentru un loc în memoria cinefililor.

Afișează:
1 din 16

Clark Gable şi Claudette Colbert joacă excelent împreună în acest film amuzant despre doi oameni care se întâlnesc şi care par să aibă parte de toate relele într-o singură noapte, în timpul unei călătorii împreună. E un film care sensibilizează publicul şi una dintre primele comedii romantice de succes, care stau la bază comediilor romantice de astăzi. Cel mai romantic moment al filmului este, deloc neaşteptat, când ei se sărută.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ana pe 9 februarie 2011 08:41
nu sunt de acord cu jennifer/gerard, in the bounty hunter parca erau la repetitii si nu la filmarea finala....parerea mea
ana pe 9 februarie 2011 08:50
iar pe primul loc pentru mine este cuplul : Clark Gable si Vivien Leigh- Pe aripile vantului
Gloria pe 9 februarie 2011 09:05
M-am referit doar la comedii romantice, ceea ce Pe aripile vantului nu este.
ana pe 9 februarie 2011 09:12
scuze atunci
marllenn pe 9 februarie 2011 09:34
Tony Curtis si Marilyn Monroe in Some Like It Hot n-ar fi:-? in rest sunt super perechile
Moody pe 9 februarie 2011 13:48
Multe perechi reusite(cu exceptia Aniston-Butler). Personal mi-au placut mult Tom Hanks - Meg Ryan in "Sleepless in Seattle".
Turi pe 9 februarie 2011 15:36
E pacat ca nu mai avem rabdare sa urmarim si filme muzicale; poate de "Grease" isi mai aduc aminte unii si datorita numeroaselor remake-uri si parodii dar ,de rolurile interpretate de cuplul Ginger Rogers-Fred Astaire cred ca prea putini.
dayanna11 pe 9 februarie 2011 15:37
poate cele mai frumoase si mai sensibile comedii romantice lipsesc din top: You've got mail; Sleepless in Seattle; Serendipity; Barefoot in the park; Kate and Leopold; The holiday; Maid in Manhattan; Two weeks notice; The proposal; The mirror has two faces; Ten things I hate about you; Return to me; The wedding planner; 13 going on 30; The ugly truth; Only you; The accidental husband... si ar mai fi. poate trebuie refacut topul si scris ce trebuie.:)
wildinthecountry pe 9 februarie 2011 15:58
daca vreti sa vedeti adevarata chimie pe ecran uitati-va la filmul muzical viva las vegas din 1964 cu REGELE ELVIS si ann-margret
un film usurel specific pt acei ani dar ce chimie fac protagonistii...

Adina pe 9 februarie 2011 16:01
Clark Gable & Vivien Leigh
Gloria pe 9 februarie 2011 16:17
esti sigura ca ce ai enumerat tu sunt "cele mai frumoase si sensibile comedii romantice"? The ugly truth??? - e una dintre cele mai slabe comedii; The holiday - o comedie cam de 6-7 stele din 10... Eu in continuare recomand filmele prezentate in articol si afirm ca perechile enumerate sunt cele care au facut istorie.
claumih07 pe 9 februarie 2011 16:17
dayanna11 ai perfecta drepate!!!
marllenn pe 9 februarie 2011 17:53
nu cred k ai dreptate dayana gloria l-a facut chiar f bn
DaMo pe 9 februarie 2011 18:09
Eu optez pentru acest top trei:
1.Julia Roberts & Richard Gere - Pretty woman
2.Angelina Jolie & Brad Pitt - Mr and Mrs Smith
3.Oana Sirbu & Stefan Banica Jr - Liceeni

dido pe 9 februarie 2011 18:58
Dar Audrey Hepburn si Peter o'Toole in How to Steal a Million cum vi se par?
Liviu- pe 9 februarie 2011 20:12
@Gloria - Pai The Bounty Hunter e comedie buna? :P Parca mai degraba ar fi mers un Levitt & Deschanel :D
ana pe 9 februarie 2011 22:17
Exact.Mie mi se pare ca Bounty Hunter e mult sub The ugly truth! Plus ca sunt alte cupluri care au facut istorie.... Sunetul muzicii nu e si comedie romantica,de ex?
Articolul e bun,dar subiectiv.Daca vrei ca altii sa-ti respecte parerile, respecta-le si tu pe ale altora.Nu spune ca un film e bun si altul e prost,bazat doar pe gusturile tale.... si nu emite pareri de genul asta ca fiind adevarul suprem.

lorenne pe 9 februarie 2011 22:20
Pretty Woman e mai mult decat o comedie !
miere pe 9 februarie 2011 23:32
felicitari pt top Gloria ,exceptie facand doar cateva filme pe care nu le agreez( personal vorbind)

Cred ca era mai marfa daca il faceai de 20 si nu de 15 dar dupa razboi multi viteji...

life10 pe 10 februarie 2011 09:29
LIFE AS WE KNOW IT
pentru mine -Clark Gable & Vivien Leigh

eusicumine pe 10 februarie 2011 12:27
In top ar fi trebuit sa apara si Doris Day cu Rock Hudson care sunt celebrii pentru comediile romantice. Gloria uitate la Pillow Talk, Lover Come Back, Send Me No Flowers sa vezi comedie romantica. Si apoi sa-mi spui de ce nu apar si ei in top.
dayanna11 pe 10 februarie 2011 15:59
Omul in complexitatea lui, este o fiinta subiectiva, ce-i drept, draga Gloria. Totusi, sa afirmi ca The ugly truth este o comedie romantica slaba (desi pe mine m-a emotionat cu unele scene - asta e si esenta comediilor romantice-se confunda aparenta cu esenta la debutul filmului, iar spre final se dobandeste curajul de a marturisi adevaratele sentimente- este okay, asa cum am acceptat si eu viziunea ta subiectiva despre romantismul extraordinar dintre Tom Hanks si Daryl Hannah in Splash, sau Gerard Butler si Jennifer Aniston in The bounty hunter, unde nu pot sa nu ma intreb de ce chimie vorbesti tu la aceste cupluri, ori de ce mare sensibilizare la public? Si mai mare mi-a fost dezamagirea la raspunsul tau legat de The Holiday, un film relaxant, matur si in acelasi timp jucaus, dar si foarte emotionant si jucat foarte bine de doua perechi de actori cu foarte mare chimie; Jude Law - Cameron Diaz; Kate Winslet - Jack Black. Dar hey, poate de-aia se spune ca gusturile nu se discuta, nu-i asa? Inca sunt foarte uimita de diferentele cateodata inexplicabile intre bun si mediocru.:) O zi buna.
Gloria pe 10 februarie 2011 19:12
Da, da, da, Doris Day si Rock Hudson meritau in top, dar aveam pentru anii 50 cuplurile Hepburn - Peck si Monroe - Noonan/Curtis; sa ne gandim cat de celebre sunt Vacanta la Roma si Some Like It Hot in comparatie cu un Pillow Talk, de exemplu. Dar, chiar si asa, iti dau dreptate, draga "eusicumine".


dayanna11, daca The ugly truth a avut secvente care te-au emotionat, e grozav; in fond, daca un film a venit chiar si cu doar cateva momente la care rezonam, ca produs cultural sau/si comercial si-a atins obiectivele; dar acele elemete care ne fac in mod particular sa "rezonam" nu fac un film bun. mai mult, criticii de film au notat productia cu 3,8 puncte din 10 (http://www.rottentomatoes.com/m/ugly_truth/), iar spectatorii cu 6,4 din 10 (http://www.imdb.com/title/tt1142988/).

the bounty hunter e poate la fel de slab ca the ugly truth, am si scris in articol ca in ultimii ani (4, poate chiar 5) nu am mai vazut un cuplu reusit la cinema, si ca aniston-butler, cu toata relatia lor din timpul si de dupa filmari - deci in pofida unei atractii care s-a simtit dincolo de rol - nu reusesc sa umple acest gol. Dar din 2010 ei ar fi de mentionat. A, mi-au placut cu adevarat si Meryl Streep cu Baldwin; dar un cuplu totusi in varsta ca sa intre intr-un top de popularitate.

daca acest top ar fi avut in vedere nu 15, ci 18 sau 20 de cupluri, atunci sigur ar fi intrat si Jude Law - Cameron Diaz, plus Kate Winslet - Jack Black din The Holiday.

Oricum, sunt linistita ca scriind despre aceste cupluri, am recomandat de fapt unele dintre cele mai bune comedii romantice care s-au facut de-a lungul timpului; intentia acestui articol este sa sugereze ce comedii romantice merita vazute; ca orice top, recunosc ca este perfectibil.

m_biankaa23 pe 11 februarie 2011 19:33
Leonardo DiCaprio ji Kate W..."jack & Rose" din TITANIC :(
Krakatau pe 11 februarie 2011 21:34
Doar ca aia nu e o comedie romantica...
DanyelDMX pe 11 februarie 2011 22:50
Gerard Butler - Jennifer Aniston...parerea mea...poate si pt ca e singurul ce l-am vazut din toate cele 15 filme de aici ;) hai noroc
Criss pe 12 februarie 2011 12:37
Si eu ma asteptam sa vad cuplul din Titanic. Leondaro diCaprio si Kate Winslet. :))))
Cel mai mult ma mira ca nu a bagat cuplul Bella - Edward =)))))

tudor13 pe 12 februarie 2011 19:27
cred ca Barbra Streisand si Ryan O'Neal in "What's up, Doc?" ar trebui inclusi in top5
Illusion pe 13 februarie 2011 00:07
Sunt putin off-topic aici avand in vedere ca este vorba de comedii romantice, insa in ceea ce priveste cupluri memorabile pe ecran, eu ii nominalizez pe Marion Cotillard si Guillaume Canet in Love Me If You Dare...joaca excelent si chimia dintre ei e inconfundabila.
wildinthecountry pe 13 februarie 2011 22:05
you got mail,serendipity,
Alice pe 14 februarie 2011 13:43
In locul cuplurilor din Mr. & Mrs. Smith si The Bounty Hunter care mi se par ca nu isi au locul in acest top, s-ar potrivi mai bine urmatoarele cupluri: Joseph Gordon-Levitt si Zooey Deschanel (500 Days Of Summer), Hugh Grant si Julia Roberts (Notting Hill) sau Hugh Grant si Sandra Bullock (Two Weeks Notice), Heath Ledger si Julia Stiles (10 Things I Hate About You), etc. In rest este o lista destul de buna.
Catalin pe 14 februarie 2011 22:26
Stimata Gloria, recomandarile tale sunt cel putin acceptabile si la fel si parerile celorlalti, asa ca priveste ce-ti place si iubesti ce vrei ... criticile sunt inutile pt ca astfel de filme necesita o atmosfera si stare de spirit potrivita (chiar hilara) si in mod categoric cu usoara tendinta stupida.
Poza se potriveste, dar esti cam dura in privinta interlocutorilor. Ai probleme in dragoste? :)

Radan pe 15 februarie 2011 20:37
Nu putem gandi la fel, de aceea suntem unici.Personalitatea e acel lucru care ne face unici. Topul facut de tine e destul de bunicel. Nu cred ca se poate face un top de filme indiferent de gen sau alceva. Pentru ca nu-i poti multumi pe toti.
gogu pe 16 februarie 2011 00:24
revin-o la tricotat, toate topurile tale sunt subiective, pana la extrem, proaste si stupide!!!
Denny pe 16 februarie 2011 21:23
Liceenii nu este o comedie romanica,ce cauta aici?
lav pe 28 februarie 2011 18:58
splash?serios?...
jude pe 14 martie 2011 16:35
sunt aproape de acord cu acest articol pana la Gerard Butler si Jennifer Aniston ...
ana maria pe 24 martie 2011 19:37
mie imi plac majoritatea.................................
ana maria pe 24 martie 2011 19:41
app Clark Gable si Claudette sunt ok.imi place mult aceasta comedie romantik.super mijto....
ttitta pe 29 martie 2011 21:59
mai bine: The Ugly Truth (2009) : Gerard Butler, Katherine Heigl decat The Bounty Hunter (2010), parerea mea
Radu1711 pe 31 martie 2011 09:44
cel mai bun cuplu cred ca e Gerard Butler - Jennifer Aniston
Gebeleizis pe 20 aprilie 2011 16:25
Angelina Jolie si Brad Pitt, pentru ca pasiunea dintre cei doi protagonisti era reala.
so1uffle2 pe 29 iunie 2011 14:17
@ Radan, ca mare dreptate reiese din ceea ce-ai scris ... :)
wonder777 pe 16 septembrie 2011 15:53
Vivien Leigh & Clark Gable and now Aniston & Gerard
wonder777 pe 16 septembrie 2011 15:59
but in fapt, the best and romantic couple in life and in movie was/ is charlize theron and Stuart Townsend (head in the clouds).
AimeeLov pe 27 octombrie 2011 00:33
un top de zile mari ...Favoriti mei sunt Leonardo DiCaprio si Kate Winslet... Adevarul e ca nu prea am vazut filme cu celelalte cupluri...dar oricum pentru mine prestatia din Titanic este inegalabila!
margott pe 11 aprilie 2012 20:13
Mi-au placut toate, in special It Happened One Night.
Tyybi1 pe 22 august 2012 20:53
Toate cuplurile au fost bine gandite si s-au potrivit de minune, dar Leonardo DiCaprio si Kate Winslet sunt favoriti.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells