Zama

(2017)

Zama

Poster Zama Postere Zama

Sinopsis Zama

Mai mult

Spre finalul secolului al XVIII-lea, in Asuncion, Don Diego de Zama, un ofițer al coroanei spaniole născut în America de Sud, așteaptă o scrisoare de la rege care să-i acorde transferul din orașul în care stagnează către Buenos Aires. Situația lui este delicată. Trebuie să se asigure că nimic nu-i va pune în pericol transferul. Este obligat să accepte fără discuții orice sarcină primește de la numeroșii guvernatori care vin și pleacă în timp ce el rămâne. Anii trec și…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: valik
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 07 Februarie 2019 05:59
Imagini Cinematografiate Auditiv si Sunete Inregistrate Vizual.
E de ajuns sa privesti primele secvente din Zama, cele introductive de pana la derularea credits-ului de inceput, pentru a-ti da seama ca vei asista la ceva diferit, la acel cinema alternativ care garanteaza in mare lui parte, calitatea.
Totul incepe cu o poveste minora a unui neinsemnat birocrat in serviciul Coroanei Spaniole, dar in memoria unui popor, cel argentinian in cazul de fata, speta capata anvergura spiritului unei intregi natiuni. Resemnarea, asteptarea in van, speranta iluzorie a unui viitor asa cum ti-l doresti, nu sunt lucruri specifice doar argenitinienilor. Noi, romanii, le traim de atatia amar de ani. Insa nicaieri aceste vise desarte nu definesc mai bine un popor asa cum se intampla in a doua tara ca marime a continentului sud-american. Iar filmul reuseste imposiblilul, sa ecranizeze "inecranizablilul" si sa articuleze acest fond si aceasta forma a esentei… citeşte

5 0
borisvultur pe 27 Mai 2020 09:28
Cai și palmieri
Un film de excepție, singular, atipic, senzorial. Nu-l prea pot compara cu alte filme. E drept că ritmul e lent, dar m-am lăsat cucerit de oniricul ermetic, de regia magistrală. Așteptarea și letargia lui Zama m-au trimis la Buzzati, la „Deșertul tătarilor!
0 0
El_KaPpa pe 26 Mai 2020 22:18
6,0/10
Motivatiile si emotiile personajului central, Don Diego de Zama, sunt cam singurele lucruri clare in acest film confuz, incoerent si foarte greu de urmarit inspre final.
Poate nu am cunostintele necesare pentru a-l intelege, dar stiu clar ca nu se va afla pe lista favoritelor mele din 2017.

0 0
lili22 pe 29 Septembrie 2019 16:15
Un film de valoare medie cu o coloana sonora minunata.Un episod dureros din istoria Argentinei.
0 0
Cretzulynne pe 06 Iulie 2019 08:19
A 44-a propunere pentru Academia de Film Americană, la categoria de cel mai bun film străin, din partea Argentinei.
Nu a fost nominalizat.

0 0

Spune-ţi părerea despre Zama

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Zama
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells