Trei zile până la Crăciun

(2012)

Trei zile până la Crăciun

Poster Trei zile până la Crăciun Postere Trei zile până la Crăciun

Sinopsis Trei zile până la Crăciun

Mai mult
Trei zile până la Crăciun teaser

Docu-drama TREI ZILE PÂNĂ LA CRĂCIUN este o cronică detaliată, bazată pe mărturii, documente, reconstituiri și imagini de arhivă, a ultimelor trei zile ale cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu înainte de executarea lor în ziua de Crăciun a anului 1989.

În ultima sa noapte ca stăpân absolut al țării, Nicolae Ceaușescu rămâne în sediul Partidului Comunist, pentru a coordona represiunea. Nu doarme mai mult de trei ore. Dimineața, pe 22 decembrie, de teamă să nu fie linșat de mulțimea care…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM

Caseta tehnică

AKA

  • Trei zile până la Crăciun (Ultimele zile din viaţa Elenei şi a lui Nicolae Ceauşescu)
  • Ultimele zile din viaţa lui Nicolae Ceauşescu

Produs de

Total TV

Distribuit in Romania de

Ecran Cinema Management

Țara

Romania

Box office Trei zile până la Crăciun

Weekend premieră (10.12.2012)
  • Loc 34
  • Spectatori 37
  • Încasări (RON) 251,00
Total
  • Spectatori 190
  • Încasări (RON) 1.017,15
  • Încasări (USD) 301,16

Părerea criticului

Pitbull pe 12 Decembrie 2012 21:38
Minciuni adevărate şi adevăruri mincinoase
"Trei zile până la Crăciun" - O docudrama insolită
Minciuni adevărate şi adevăruri mincinoase

Dintr-un anumit punct de vedere, o comparaţie cu "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" (2009 - Andrei Ujică) ar fi semnificativă, pentru că şi "Trei zile până la Crăciun" propune o viziune detaşată şi obiectivă asupra personalităţii notoriului nostru dictator. În cei douăzeci şi trei de ani împliniţi luna asta de la Revoluţia din Decembrie, s-au făcut câteva încercări de a aborda cinematografic acel moment istoric - primele, evident, eşuate, nu neapărat din cauza lipsei de măiestrie a realizatorilor (deşi uneori s-a constatat şi acest neajuns), ci mai ales pentru că trecuse prea puţin timp, evenimentele erau încă proaspete, călduţe, iar atitudinea artistică, implicit, necoaptă. Lucrurile au început să se normalizeze abia prin… citeşte

0 0
Nekkyosha pe 15 decembrie 2012 15:50
Pitbull e cu noi! In sfarsit, ti-ai dat si matale seama ca nenea ala pentru pe care-l sustineai chiar si inainte de Craciunul de acum trei ani, injurandu-i adversarii de pe forumul cinemagic, nu avea nimic de-a face nici cu democratia, nici cu economia de piata, si ca el a intinat numai aceste idealuri. Am fost la premiera de aseara. S-a ras atunci cand unul dintre participantii intervievati in film a spus ca are un lapsus, care-l impiedica sa-si aminteasca denumirea alora de care ii era teama in decembrie `89, desi de aproape douasprezece ani cuvantul a devenit omniprezent in media. S-a ras din nou atunci cand tot el relata cum fostul dictator proorocea ca sistemul comunist va rezista in Romania zeci de ani, "prin structurile sale joase". Sincer, suspectez o distorsiune a memoriei celui intervievat, pentru ca nu sunt convins ca oamenii simpli precum el intrezareau in acele zile mai mult decat schimbarea unui dictator comunist cu un comunist democrat, cu pastrarea sistemului politic existent. Uneori insa, s-a ras si atunci cand nu era cazul, pentru ca se rosteau, vorba matale, adevaruri grave, ca de pilda in scena din centrul de comanda mobil, cand fostul comandant suprem se ridica intr-un acces de furie, urland ca nu poate ramane nepasator atunci cand tradatorii au ajuns la conducerea tarii.
Pitbull pe 20 decembrie 2012 23:45
ERATA: "Cloaca", nu "coana". (De ce or avea buton de editare doar pentru "pareri", nu si pentru "comentarii", taie-ma, omoara-ma, ca nu pricep, si pace.)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Trei zile pana la Craciun – Fantoma Craciunului trecut
[Titlu in limba engleza: Three Days Till Christmas]
CoolRank: 7/10
- atmosfera & entertainment: 6/10
- regie: 7/10
- actori: 8/10 
- scenariu: 6/10
- montaj: 7/10
Nota IMDb: N.A.




Regie: Radu Gabrea
An: 2012


Actori: Victoria Cocias, Constantin Cojocaru, George Alexandru
Genul: documentar, drama



 
Radu Gabrea aduce pe ecrane o docu-drama inedita, atat prin metoda de abordare cat si prin constructia povestii. Inspirat din romanul lui Grigore Cartianu, Sfarsitul Ceausestilor, cat si din spectacolul de teatru Ultimele ore ale lui Ceausescu in regia lui Milo Rau si a lui Simone Eisenring, Trei zile pana la Craciun se axeaza pe ultimele zile din ... citeşte

2 0
NmpN pe 11 Decembrie 2012 18:21
pare interesant , sper sa fie ceva bun pentru ca de mult asteptam ca subiectul asta sa fie ecranizat
2 0
cosmin742000 pe 14 Decembrie 2012 11:01
Deci dupa ce a terminat de ecranizat romanele lui Eginald Schlattner ce si-a zis Radu Gabrea , se poate si mai rau de atat ? Se poate sa par si mai anticomunist , eu care pupam sectoristu la .. si anume dos?Cartianu e solutia . Cartoful Basist .
1 1
eduard_stratan pe 19 noiembrie 2023 14:03
Cosmine,ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
Deceoare pe 06 Iunie 2023 21:17
Radu Gabrea - Grigore Cartianu "un cuplu de succes" la minus infinit. De la Noro, Gabrea este în degringoladă. Dacă un strungar, un frezor, un lăcătuș strică o piesă, este pus să o plătească. Dacă un regizor dă rateu cu un film, vine criticul cinematografic și îl salvează spunând că așa a fost viziunea regizorală.
0 0
Horatiucrisan pe 04 Iunie 2020 13:24
Un documentar destul de bine realizat imbinand secvente din timpul revolutiei cu interpretari actoricesti si marturii ale unor participanti la capturarea judecarea si executia ceausestilor.
0 0
VVVVV pe 11 Decembrie 2013 20:02
mmmm.....
vazut azi, 11 dec 2013........n-am simtit absolut deloc emotia, fiorul pe care le-am trait citind volumul lui Cartianu........mi s-a parut expeditiv, sarac in detalii, incropit, improvizat.....
0 0
CalypsoSwag pe 03 Decembrie 2013 14:18
Trei zile pana la Craciun 2012
Am acum filmul/documentarul pe DVD. E destul de bine facut, personajele principale: Nicolae si Elena fiind interpretate foarte de bine de actori. E interesant ca pe langa "reconstituire" mai apar si cateva "interventii" cu martori din 1989 dar si cu "revolutionari" de la TVR. E o balanta potrivita, eu zic ca merita vizionat.
Poate se putea si mai bine dar eu oricum ii dau un 8/10. Nu am fost plictisit pe durata filmului/documentarului, care din ce scrie pe spatele DVD-ului tine 89 de minute.
+ ca am pe DVD si un interviu cu Stefan Andrei care tine in jur de 60 min.

0 0
Macabru pe 14 Decembrie 2012 19:55
What the....wait for it...fuck ! Numai filme cu Ceausescu nu m-as fi uitat. Astea cred ca-s agreate de revolutionari. Mai mult cred c-au cheltuit pe productie (foarte putin), decat profit o sa scoata.
0 3
VVVVV pe 14 decembrie 2013 19:07
Macabru, cati ani ai?......fara rautate, asa de chestie, pentru curiozitatea mea!

Spune-ţi părerea despre Trei zile până la Crăciun

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
Liste cu Trei zile până la Crăciun
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells