The Hunt

(2012)

Vânătoarea

Poster The Hunt Postere The Hunt

Sinopsis The Hunt

Mai mult
Jagten

The Hunt se petrece într-un orășel de provincie, cu puțin timp înainte de Crăciun. Lucas, de 40 de ani, încearcă să-și pună viața în ordine după un divorț dureros: are o prietenă nouă, un job nou și ține legătura cu Marcus, fiul lui adolescent. Însă lucrurile scapă din nou de sub control. O vorbă întâmplătoare, o mică minciună, și - odată cu zăpada și cu luminile Crăciunului - minciuna se răspândește ca un virus, semănând groază și neîncredere, până la o isterie colectivă în care Lucas…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.3
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, 3 premii şi o nominalizare Cannes, un premiu şi 4 nominalizări Academia Europeana de Film, o nominalizare Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Jagten
  • La chasse
  • Jakten

Produs de

Zentropa Entertainments

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Nordisk Film Theatrical Distribution

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Danemarca

Site oficial

The Hunt

Box office The Hunt

Weekend premieră (15.04.2013)
  • Loc 13
  • Spectatori 1.394
  • Încasări (RON) 16.164,00
Total
  • Spectatori 3.614
  • Încasări (RON) 47.871,00
  • Încasări (USD) 14.400,15

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Testicule pe 13 Aprilie 2013 19:53
Copiii sunt surse de informatie asemanatoare cu psihopatii. Totusi, lumea-si pune baza in ei, da' pe psihopati ii da la o parte. Curios, nu?
In cele mai multe cazuri, parintii isi pun toata increderea in copilul cel mai mic (pe care-l cred un inger care nu poate face nimic rau), tratandu-l in consecinta, pe cel mare sau mijociu, ca si cand ar fi un criminal. Evident ca exagerez, da' de cele mai multe ori, asta se intampla. Toata lumea stie asta, cu toate ca nimanui nu-i place sa recunoasca. Credibilitatea copiilor este echivalentul babei cu mitraliera. Legenda e acolo...da' nimeni verifica.
Intotdeauna mi-a provocat repugna spiritul asta puternic de turma al oamenilor, da' niciodata nu inceteaza sa ma uimeasca. Ironic e ca filmul e reflectia urata a realitatii.
MICI SPOILERE IN CONTINUARE:
Cica o intreaba "autoritatiile" pe fata: "Te-a abuzat sexual?"
Fata raspunde, dupa trei minute de uitat prin imprejurimi: "Nu-mi amintesc."
Apoi astia zic: "Arestati-l! Sa arda-n iad! Muahahahahahahahaah!" -… citeşte

43 6
BitterCandy pe 11 mai 2013 20:05
Excluzand cele scrise in titlu (nicidecum nu putem compara structura creierului unui copil cu cea a unui psihopat, din “n” argumente), eu sunt intru-totul de acord cu tine si te felicit ca gandesti astfel.
ADBadea pe 10 ianuarie 2015 09:46
Sunt de acord cu tine sinsemilia70. "Testicule" vorbesti de spiritul de turma care te repungna si scrii comentarii pe cinemagia cu alte sute de utilizatori. Suntem niste oi inofensive, facem parte din turma si o urmam.
sabinalin pe 10 Aprilie 2013 11:39
Iadul din noi
Cunosti un om, iti e cel mai bun prieten, te leaga de el multe evenimente petrecute impreuna, multe amintiri, nu te-ai certat niciodata cu el desi au trecut multi ani de cand il stii. Intr-o zi afli despre el ceva foarte neplacut, care iti poate schimba parerea intr-una diametral opusa. Cat de mult ii putem acorda increderea noastra celui care este langa noi? Se poate porni de la premisa ca un copil, care n-a ajuns inca sa aiba varsta pentru a merge la scoala, e inocent si nu poate sa minta? Cat de usor poate fi distrusa viata cuiva de niste cuvinte aruncate intr-un moment de suparare, intr-un moment de gelozie care se invecineaza cu patologicul? La paisprezece ani distanta de la marele si binemeritatul succes cu "Festen"( n-am vazut filmul dar am avut sansa de a viziona excelentul spectacol "Aniversarea" la teatrul Nottara pe can inca traia Emil Hossu...) regizorul danez Thomas… citeşte
33 1
MrJuVe pe 8 mai 2013 23:39
Uită-te şi la Submarino, e la acelaşi nivel, dacă nu o idee mai bun.
bitter_moon pe 10 mai 2014 15:42
"Submarino" este peste "The Hunt", doar ca este foarte greu de suportat, fiind mult mai dur decat acesta. Este greu de acceptat ca exista mame atat de rele, a caror lipsa de interes isi pune amprenta peste copiii lor, acestia ramanad marcati si ca adulti. Sau mai ales ca adulti...
bitter_moon pe 09 Mai 2013 21:32
Orice legendă este țesută în gherghef de adevăr... Dacă membrii comunității ar fi știut asta și ar mai fi citit și Pinocchio, și-ar fi dat seama că și copiii sunt capabili de mari născociri. Până și felul în care angelica fetiță își misca năsucul, atingându-l uneori, denotă minciună în afirmație. Orice specialist în limbajul semnelor le-ar fi spus acest lucru.
Numai că într-un spațiu atemporal parcă, în care bărbații adevărați sunt cei ce își arată iscusința la vânătoare, ucigând cu sânge rece cerbi pentru a-și hrăni familiile, lucrurile funcționează după niște reguli ancestrale. Omori un câine pentru a te răzbuna pe stăpân; bați un adolescent firav, deși ai pretenții de adult cu o statură colosală; distrugi viața cuiva pentru o suspiciune neîntemeiată; execuți, apoi judeci.
Sfârșitul filmului a demonstrat… citeşte

26 2
wildinthecountry pe 24 Aprilie 2013 15:15
x
Un film excelent vazut destul de tarziu de mine
Mai bine mai tarziu decat niciodata
Acest film este o adevarata lectie de viata...Ceva ce se poate intampla oriunde in lume..
O pelicula care iti spulbera increderea in aproapele tau, in cel mai bun prieten de catre minciuna/imaginatia prea bogata/gelozia/frustrarea unui copil care probabil ca nu a primit suficienta atentie de catre parinti..
Mads Mikkelsen a jucat impecabil iar finalul nu este unul deschis ,ci unul metaforic care ne spune ca orice s-ar intampla in viitor si oricat de nevinovat ar fi Lucas,el va fi intotdeauna patat, urmarit, intotdeauna o ''TINTA'', exact ca la vanatoare...

24 4
sabinalin pe 24 aprilie 2013 15:22
Asa e, excelent film!
cosmin742000 pe 1 mai 2013 11:08
La ce ora l-ai vazut de zici ca a fost tarziu?:)
margott pe 13 Aprilie 2013 14:14
Doamne, cat e de frustrant filmul asta, cred ca pentru asemenea filme s-a inventat distonocalmul. Desi, dupa ce acum cateva luni vazusem Anklaget, un alt film danez care trateaza acelasi subiect, recunosc ca tot timpul filmului m-am intrebat daca Lucas nu-mi va oferi aceleasi surprize ca si Henrik din Anklaget. Cu pustoaica cu chipul ei de inger iti vine sa dai cu ea de pamant, mai ales cand te gandesti ca pentru copii s-au infiintat atatea institutii care ii apara, cel putin legal, de abuzurile din partea adultilor. Dar pentru oameni ca Lucas ? Cine ii reda unui om viata distrusa de... minciuna sau rautatea sau inconstienta sau toate la un loc, a unui copil. Pe de o parte e de inteles si reactia familiei fetitei si a celor din jurul lui Lucas (chiar daca eu personal am simtit-o exagerata tocmai cu scopul de a provoca si a zgandari spectatorul), oamenii nu vor decat sa-si apere copilul,… citeşte
21 5
cosmin742000 pe 1 mai 2013 14:35
La fel am simtit si eu acest film
edinaa pe 9 decembrie 2013 06:25
La fel am simtit si eu cand am vazut aseara acest film. Revoltator.
into_the_labyrinth pe 06 Mai 2013 02:23
Fenomenal. Este cu siguranţă cea mai bună dramă pe care am văzut-o în ultimii ani şi o realizare impresionantă, fiindcă nu vorbeşte numai despre ce se poate întâmpla atunci când o minciună este luată drept adevăr, dar şi despre lucruri cum ar fi comiterea unui păcat în ajunul Crăciunului (genială faza de la sfârşit, când Klara apare în corul copiilor din biserică) sau despre cum este să devii din vânător, vânat (nu întâmplător, Lucas, deşi evident nevinovat în privinţa agresării Klarei, împuşcă un cerb, iar apoi îşi pierde câinele, iar finalul ne arată şi mai bine de ce filmul se numeşte ”Vânătoarea”). Formidabilă ideea de a pune păcatul minciunii pe seama unui copil ce ar trebui să fie inocent (nu am mai întâlnit-o până acum), ca şi anumite scene de la sfârşitul filmului (nu le dezvălui, pentru a nu strica surpriza). Mads… citeşte
18 3
flushingm pe 19 februarie 2014 14:52
ai halucinatii!
aayana pe 28 Mai 2013 03:41
Spoiler!
Filmul te lasă cu prea multe întrebări.
1. Cum comunică adulții cu copiii? Înainte de a trage concluzii pripite, este bine să cercetezi totul. Să fi fost în locul femeii care a vorbit prima cu fetița, aș fi analizat bine situația înainte să dau telefoane fără fir... Dacă un copil nu-și dă seama ce spune, adultul trebuie să treacă totul prin sită. Nu mai spun, ce s-a întâmplat cu dreptul la replică?
2. De ce ''vânătoarea''? Pentru că va cădea întotdeauna un nevinovat care nu are cum să se apere. (A văzut careva capetele alea de cerbi din casa celui mai bun prieten? Unii le văd ca pe niște trofee, semne ale masculinității, alții le-ar putea numi fantome.)
3. Nu cumva fetița care vorbea despre ceilalți a fost agresată vizual? (scena de la început, cu tableta). Orice problemă pornește de undeva, înainte să ia amploare.
4.… citeşte

14 2
paradox_utopic pe 8 decembrie 2013 23:44
tu ti-ai raspuns singura la cele 7 intrebari care te macinau !?
metalys pe 05 Aprilie 2013 06:42
Merita vazut
Aveam retineri sa ma uit ,mai ales ca este un film danez si firu povesti pleaca de la o chestie urata,dar reuseste sa rascoleasca prin sentimente si emotii,te lasa sa descoperi laturile oamenilor cu analogie la vanatoare si instinctu animalic din noi.
14 3
abracadabra_7521 pe 08 Decembrie 2013 22:55
Sa fii atat de neajutorat, ca un animal in bataia pustii, nu e deloc usor. O drama care te ingrozeste, daca te gandesti cat de usor poate fi distrusa viata cuiva, cand spiritul de turma e mai puternic decat ratiunea. Oamenii sunt atat de fragili cand e vorba de copiii lor...
9 0
Joules pe 17 Aprilie 2013 00:11
Asa da
Un film care te pune pe ganduri, foarte bine facut, are momente dramatice care provoaca in privitor sentimente de revolta si neputinta. Finalul este perfect si "prinde" bine natura umana, neincrezatoare si razbunatoare. Un film de nota 10!
7 0
mihaelatb pe 25 Ianuarie 2014 20:20
Cand prejudecata invinge ratiunea, cand o minciuna nascuta dintr-un refuz, da nastere la intoleranta, ura, injustitie.
M-a enervat si m-a infuriat nedreptatea, lipsa de incredere, minciuna unei copile luata drept „cuvant de lege”, minciuna care a declansat o alta serie de minciuni, ca in teoria bulgarelui de zapada. Represaliile pornite impotriva a tot ce inseamna Lucas: copil, catel, iar finalul poate fi un glont ratacit, chiar daca minciunile sunt dovedite, Mi-ar place sa vad un film care sa-mi arate ce a ajuns copila, sa zicem peste 15 ani, care a vazut ca-i poate pedepsi pe cei care nu-i indeplinesc dorintele.
Somnul ratiunii naste monstri.

6 1
karenin08 pe 03 Mai 2013 20:39
Dupa filmul asta au inceput sa-mi displaca "astia mici".
Plus ca filmul se departeaza de realitate prin faptul ca toti adultii si chiar "autoritatile"(numai autoritati nu-s alea) cred o scarba mica fara macar a face unele cercetari si investigatii.Il bat si il aresteaza pe om direct.

5 1
cosmin742000 pe 01 Mai 2013 11:18
Sunt de acord , ca aproape de fiecare data cu Margot .Un film care m-a enervat cumplit (nu pentru ca ar fi fost prost , pt ca e foarte bun ), Un film care ma cunostea mai bine wildinthecountry nu mai insista sa il vad.Oricum in apararea lui (a lui wildinthecountry ) pot sa spun ca filmul era in lista mea de filme de vazut , dar poate totusi saream peste el..Regret ca am vazut asa ceva cu toate ca filmu e excelent.
4 8
cosmin_kedii pe 06 Aprilie 2013 18:59
Directorul a fost capabil de a vorbi despre un subiect la fel de sensibil și tabu cu o modestie incredibila.
4 9
Nyghty pe 09 Ianuarie 2014 00:13
Asa cum a mai spus cineva aici, e un film de vazut cu niscaiva calmante langa tine in cazul in care nu poti ramane indiferent atunci cand vizionezi un film.

C-un final care lasa loc de interpretari, "The Hunt" se poate afla cu siguranta intr-un top al dramelor facute dupa anii 2000. Pornind de la acuzatia fetitei (pe care incepi s-o detesti pe parcursul filmului), intreg orasul o ia razna, iar lipsa de judecata lucida a celor ce pretind c-ar fi adulti e total prezenta.

La fel ca in comentariul de la 12 Angry Men, o spun cu acelasi regret: omul, "in profunzimea sa", reuseste sa fie superficial tocmai in momentele in care trebuie sa ia deciziile importante.

3 0

Spune-ţi părerea despre The Hunt

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu The Hunt
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells