Recomandări TV. Bărbaţi ce luptă cu zei, cu neîncrederea celorlalţi şi cu legea, în filmele săptămânii

de Gloria Sauciuc în 20 Iun 2017
Nu ezitați să accesați Rubrica „TV” pentru oferta completă a posturilor de la noi

Ziua de luni este, așa cum v-am obișnuit, a Recomandărilor TV. Iată, așadar, o serie de filme pe care noi le vom urmări în următoarele seri ale acestei săptămâni. Desigur, oferta canalelor TV de la noi este mult mai variată în titluri și genuri.

Documentar. Dalida pour toujours
Luni, de la ora 22:00, TV5 Monde
Din Cairo până la Paris, urmărim viața personală şi cariera micuţei Yolanda, devenită legendara Dalida. Timp de 30 de ani, vedeta muzicii franceze a explorat stilurile şi genurile muzicale, cunoscând un succes enorm, dar o fericire personală cu suişuri şi coborâşuri. Realizatorul Michel Dumoulin a urmărit-o timp de trei ani.

Născută în Egipt, în 1933, din părinți italieni, fascinanta Dalida (Yolanda Cristina Gigliotti) a scris istorie, fiind prima artistă câștigătoare a Discului de diamant. Pleacă la Paris, în căutarea gloriei, unde, într-o perioadă de restriște financiară, singurul prieten îi este un vecin de bloc: Alain Delon, rebelul filmului francez, care avea să devină unul dintre cei mai iubiți actori ai cinematografiei mondiale. Amândoi, în exact aceeași situație, la început de carieră. „Ea venea din Orientul Apropiat, cu un singur bagaj: un titlu de Miss Egipt 1954. (…) Zece ani mai târziu, devenise Dalida, iar eu, Delon”, povestește actorul în cartea sa biografică, Les femmes de ma vie, citată de Paris Match.

Fantasy. Clash of the Titans (2010)
Marţi, 20 iunie, ora 18:00, TNT  
Povestea e clasică, deci arhi-cunoscută, dar pe fondul unui spectacol vizual atât de fascinant promisiunea făcută de Hades (Ralph Fiennes), că va elibera Kraken-ul peste Aragon dacă nu va fi jertfită Prinţesa Andromeda, funcţionează ca o adevărată nadă. Îi veţi remarca pe actorii Mads Mikkelsen, Liam Cunningham, Nicholas Hoult şi Hans Matheson ca
Draco, Solon, Eusebios şi Ixas, patru dintre curajoşii însoţitori ai lui Perseu în misiunea sa:  a-l înfrânge pe Hades înainte ca acesta să ia puterea din mâinile lui Zeus (Liam Neeson), împiedicând astfel venirea Iadului pe Pământ. Lupta pentru supremație îi aduce față în față pe oameni, regi și zei, iar confruntarea dintre zei amenință să distrugă
pământul.

Dramă. Vânătoarea (2012)
Miercuri, 21 iunie, ora 23:00, PRO Cinema
Mads Mikkelsen, unul dintre cei mai memorabili villaini din seria Bond primea pe 27 mai 2012, la Cannes, premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, pentru rolul din Jagten/Vânătoarea, declasându-l pe principalul contracandidat, octogenarul actor francez Jean-Louis Trintignant, din drama câştigătoare de Palme d'Or Amour. Mads Mikkelsen joacă rolul lui Lucas, un profesor manierat, silit să o ia de la capăt după un divorţ şi piederea locului de muncă. Însă, de îndată ce lucrurile au început să meargă spre bine, viaţa îi va fi distrusă din nou. O acuzaţie de molestare a unei fetiţe va genera o isterie colectivă în comunitate, şi - o dată cu propagarea minciunii - Lucas va trebui să îşi apere de unul singur viaţa şi demnitatea. Nu există vreo scenă de abuz, însă - chiar şi aşa - devine ţinta urii, este demonizat peste noapte, agresat şi abandonat de prieteni.

Film de război. Letters from Iwo Jima
Miercuri, 21 iunie, ora 23:00, HBO
Acum șaizeci și unu de ani, armatele americană și japoneză s-au confruntat în Iwo Jima. Câteva decenii mai târziu, au fost dezgropate mai multe sute de scrisori din pământul sterp al insulei. Scrisorile împrumută chipuri și voci bărbaților care au luptat acolo, precum și extraordinarului general care i-a condus în luptă. Regia: Clint Eastwood.

Dramă. Flight (2012)
Joi, 22 iunie, ora 20.30, TNT, Paramount Channel
Denzel Washington joacă rolul pilotului de linie Whip Whitaker; acesta, confruntat cu o situaţie fără ieşire (avionul nu putea fi ţinut sub control din cauza comenzilor blocate), găseşte o soluţie extremă: zboară cu capul în jos, şi astfel reuşeşte să salveze miraculos aproape toţi pasagerii. Scena aterizării forţate a avionului este una dintre cele şocante din rândul filmelor cu avioane.

Dincolo de valenţele dramatice, povestea filmului trebuie raportată la un caz real similar, petrecut în Statele Unite în 1989 - zborul United 232- în care, ca şi în film, eforturile remarcabile ale echipajului au salvat o mare parte a pasagerilor de la moartea sigură.

Thriller. We Own The Night (2007)
Vineri, 23 iunie, ora 23:35, Digi Film
Filmul capătă viață prin două scene captivante: o operațiune care scăpa de sub control și ia o turnură neașteptată și o urmărire de mașini în ploaie. Însă ele sunt nelalocul lor într-un film mocnit și contemplativ, care pune prea mult accent pe o teză morală. Ceea ce lipsește dintr-un film altfel captivant sunt micile surprize care ar putea să-l departajeze de restul filmelor cu gangsteri.  Pe măsură ce personajul lui Joaquin Phoenix devine tot mai agresiv ca jucător pe piața drogurilor – determinat și de un înfricoșător mafiot jucat de Alex Veadov – declară război deschis împotriva poliției. Conflictul duce la victime, și e firesc să iasă la iveală - în ceea ce-l privește pe Phoenix - conștiința și simțul fratern. Însă schimbarea taberei are consecințe primejdioase pentru el și prietena lui, Eva Mendes.

Film românesc. Despre oameni şi melci
Sâmbătă, 24 iunie, ora 22:30, TVR 3
Suntem la începutul anilor 1990. Celebra uzină ARO, în faliment, e vândută unui franţuz  care vrea s-o transforme în fabrică de... melci conservaţi. Pornit cu disperare s-o salveze, şeful de sindicat (Andi Vasluianu) are ideea năstruşnică de a aduna bani, împreună cu ceilalţi muncitori, prin vânzări de spermă pentru o clinică internaţională. De aici, o poveste întortocheată şi plină de întorsături neaşteptate, îmbrăcând substratul dramatic într-o comedie de dialog şi situaţie.
 
Acţiune cu Alain Delon. Le Battant
Duminică, 25 iunie, de la 22:00, TV5 Monde
Jacques Darnay (Alain Delon) iese din închisoare, după ce a ispășit o pedeapsă de zece ani pentru furtul unei bijuterii. Însă problema n-a fost niciodată lămurită: a acționat singur? Unde se află bijuteria? Prin urmare, este numaidecât urmărit de poliție și de „vechii prieteni''. Regia: Alain Delon, după un roman de André Caroff.

Exploreaza subiecte similare:

Dalida, Clash of the Titans, The Hunt, Despre oameni şi melci, Andi Vasluianu, Mads Mikkelsen, Denzel Washington, Flight, Le Battant, Alain Delon, Eva Mendes, Joaquin Phoenix, Clint Eastwood, Letters from Iwo Jima

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells