Submarino

(2010)

Submarino

Poster Submarino Postere Submarino

Sinopsis Submarino

Submarino

O poveste despre doi frați înstrăinați, marcați de o copilărie sumbră. S-au îndepărtat unul de celălalt demult, cînd o tragedie le-a destrămat familia. Azi, viața lui Nick este îmbibată în alcool și marcată de violență, în timp ce fratele său mai mic, care își crește singur copilul, încearcă să-și învingă dependența de droguri pentru a-i oferi fiului său o viață mai bună. Cărările lor se încrucișează iar, făcând inevitabilă o confruntare. Dar este izbăvirea posibilă?

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5

Caseta tehnică

Produs de

Nimbus Film Productions

Distribuitorul international

Sandrew Metronome International

Țara

Danemarca, Suedia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
klute pe 25 Septembrie 2014 18:28
Incomod, dureros, necesar
O dramă tulburătoare, care ne vorbește într-un mod reținut, evitînd stridențele patetice, simultan fotografic și pictural, despre traumele unei copilării nefericite, despre o maturitate trăită în derivă, despre remușcare, dar și despre o iubire care, chiar dacă este împiedicată să se manifeste plenar și e departe de a face minuni cu un înalt grad de spectaculozitate, nu este mai puțin reală.

Structurat în patru părți, două secțiuni centrale încadrate de un prolog percutant și un epilog substanțial, cu o luminozitate crepusculară și o cromatică rece, austeră, a cărei culoare de bază este albastrul, "Submarino" developează o lume căzută sub nivelul mării, pentru care cerul a devenit fostul pămînt, în timp ce adevăratul cer, acela despre care vorbesc religia și epocile trecute, pare că nici nu mai există.

Este… citeşte

6 2
wildinthecountry pe 30 Noiembrie 2013 20:13
x
Exista filme care te surprind, te iau prin invaluire,te lovesc direct in fata si iti rup sufletul in doua.
Ce pot eu sa comentez dupa ce am vazut un asemenea film?
Uneori nu gasesc destule cuvinte ca sa exprim exact ceea ce simt acum cand scriu acest review.
Aceasta drama incredibila si realista regizata de Vinterberg( al 3-lea film pe care il vad impecabil regizat de el dupa The Hunt si Festen) este obligatoriu de vazut pentru cei care se vor incumeta.
Cei 2 actori principali s-au descurcat admirabil in rolurile lor de frati distantati de spatiu si stiluri disfunctionale dar diferite de viata, insa vreau sa il mentionez si pe piciul care a jucat rolul lui Martin.Toti 3 au fost incredibili si Vinterberg nu putea gasi niste actori mai potriviti.Ce inseamna sa fii un regizor genial....
Titlul filmului este desigur unul metaforic si se refera la… citeşte

3 3
bitter_moon pe 1 decembrie 2013 16:40
De acord cu tot ceea ce spui. Putine filme m-au marcat ca acesta. Dincolo de lovitura frontala pe care o primesi asistand la degradarea celor doi frati ajunsi la maturitate, esti atacat si din laterale, in doua zone de maxima sensibilitate: latura spirituala, crestina, si latura parinteasca. Mai ales ca femeie, iti este greu sa intelegi de ce o alta este atat de iresponsabila ca mama. Oricum, filmul acesta te loveste, te nauceste si te trimite la pamant. Si, asa cum spuneai si tu, in amalgamul de stari negative precum revolta, durerea, tristetea sfasietoare cu care ramai in final, se intrevede si optimismul, care te ajuta sa intelegi ca exista o sansa pentru oricine isi doreste sa se reabiliteze.
stricted pe 23 aprilie 2016 01:52
copy paste de pe site-ul filme-recomandate
ionutzoo7 pe 18 Decembrie 2012 22:51
Daca aveti chef de o drama buna nu ezitati!.................
2 3
sabinalin pe 25 Iunie 2016 07:14
Pe-aici prin Estul salbatic se traieste de multe ori cu senzatia ca in Nordul Europei umbla cainii cu covrigi in coada, viata e intotdeauna asezata, oamenii vietuiesc intr-un fel de paradis terestru. Ca nu e chiar asa se vede inclusiv in cele trei filme daneze ale lui Vintenberg, regizor de forta al Dogmei, probabil cel mai de seama reprezentant al cinematografiei contemporane din aceasta tara alaturi de Lars von Trier. Si la ei excesul de alcool si consumul de droguri sunt probleme majore, ba chiar drogurile sunt mult mai raspandite din cauza potentei superioare financiare a clasei de mijloc. Si la ei exista oameni care nu stiu ce sa faca atunci cand vietile lor se duc pe carari gresite, si la ei relatiile dintre copii si parinti, relatiile dintre frati nu sunt mereu idilice. "Submarino" nu mi-a produs atata emotie pe cat o facuse "Vanatoarea" insa este, bineinteles, un film obligatoriu… citeşte
1 3
carmen_angelus_romila pe 06 Septembrie 2019 14:42
Povestea filmului, "Submarino", desi se petrece in peisagistica "tinuturillor reci" ale continentului, atat la propriu, cat si la figurat, induioseaza profund orice auditoriu, iar in esanta dramatica a compozitiei, descoperim realitatea, din pacate, crunta al unora dintre semenii nostri.
0 1
lili22 pe 12 Martie 2018 13:35
Bun filmul dar nu e la acelasi nivel cu Festen.Oricum, e peste medie...
0 2
AditzuSollomon pe 08 Decembrie 2010 15:05
De vazut... , nu prea am inteles nimic din trailer ca nu e in engleza...si nici subtitrat nu e....dar sa vedem filmul si mai vb!!!
0 11

Spune-ţi părerea despre Submarino

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Submarino
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells