Route Irish

(2010)

Route Irish

Poster Route Irish Postere Route Irish

Sinopsis Route Irish

Mai mult
Route Irish ro

Liverpool, august 1976. Când avea 5 ani, Fergus l-a întâlnit pe Frankie, în prima zi de școală. De atunci, cei doi au fost nedespărțiți. În adolescență, chiuleau de la școală și beau cidru pe feribotul ce traversează râul Mersey și visau să călătoreasă în jurul lumii. Fergus nici nu se gândea că visul său urma să devină realitate atunci când avea să devină un membru al forțelor speciale de elită ale Marii Britanii – SAS.

După ce demisionează în…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.4
O nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Sixteen Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Babilla Ciné

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office Route Irish

Weekend premieră (05.12.2011)
  • Loc 15
  • Spectatori 485
  • Încasări (RON) 7.273,00
Total
  • Spectatori 1.163
  • Încasări (RON) 19.770,00
  • Încasări (USD) 5.980,24

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sabinalin pe 19 Decembrie 2012 15:50
Wrong place, wrong time
E a treia experienta personala a subsemnatului in ceea ce-l priveste pe Ken Loach si de-acum e limpede: cineastul nu face arta pentru arta, e profund implicat, tine sa isi spuna apasat punctul de vedere, face parte din categoria celor care incearca sa schimbe ceva in bine in aceasta lume mizera. Loach imi pare a fi, mai mult sau mai putin, corespondentul lui Costa Gavras, autorul unor memorabile filme politice care incomodeaza serios prin intrebarile pe care le pun. Chiar daca mult mai putin premiat decat "The wind that shakes the barley", "Route Irish" mi s-a parut net superior din punct de vedere emotional, cu personaje atasante de care ajungi sa iti pese si care ajung sa te intristeze avand in vedere prin ceea ce trec. Admirabil in rol Mark Womack!
2 0
GabrielaSirbu pe 12 Decembrie 2011 08:47
Un film din categoria " razboiul - o mare afacere" asadar: nu conteaza cine moare- bani sa iasa, daca ai constiinta- vei disparea, ranile fizice sau psihologice ale supravietuitorilor- nu conteaza, deloc, pentru cei ce conduc afacerea!
In ciuda faptului ca s-au facut filme - cu mult mai dure decat acesta - si se vor mai face, cu cinism si fara scrupule, afacerea va continua....

1 0
sabinalin pe 12 decembrie 2011 12:36
Loach e regizor foarte bun, m-am lamurit la "Looking for Eric". Sper sa vad si eu filmul cat mai repede.
GabrielaSirbu pe 12 decembrie 2011 15:24
Cand am ales sa vad filmul, nu am stiut cine e regizorul, pentru mine nu este un criteriu in alegerea filmelor pentru ca un regizor f bun poate face si filme mai putin bune. Si da, Looking for Eric este un film foarte bun.
Toader pe 03 Decembrie 2011 12:29
ROUTE IRISH *** , r. Ken Loach, i. Mark Womack, Andrea Lowe. Fergus, care face războiul din Irak pe cont propriu, ca body-guard, pentru o companie privată britanică, îşi convinge prietenul să i se alăture în schimbul unui salariu de 10 mii dolari. La Bagdad, oraş al impunităţii şi al rapacităţii, prietenul îşi lasă oasele fiindcă, aşa cum raportează superiorii săi, „s-a găsit la timpul nepotrivit în locul nepotrivit” , adică pe ruta irlandezilor, şoseaua cea mai periculoasă din lume, care leagă aeroportul de zona sigură a Bagdadului. Şefii săi îi caută, cu o insistenţă suspectă, telefonul mobil. Aparatul ajunge la Fergus care descoperă în el, înregistrareaa unui barbar atac al blindatului împotriva unui taxi care adăpostea un cuplu paşnic şi copii acestuia. Fergus e decis să-i răzbune pe toţi...
Subiect de polar, de fapt pretext… citeşte

1 0

Spune-ţi părerea despre Route Irish

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Route Irish
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells