« Înapoi la pagina festivalului

Festivalul de Film de la Cannes, exploziv pe Cinemagia!

de Gloria Sauciuc in 10 Mai 2010
Festivalul de Film de la Cannes, exploziv pe Cinemagia!

A venit perioada din an trecută cu roşu în calendarul cinefililor iubitori ai filmelor de autor şi arthouse; prin urmare, să ne concentrăm atenţia asupra celui mai fierbinte loc în materie de filme cu greutate al lumii: Festivalul de Film de la Cannes, care se va desfăşura anul acesta între 12 şi 23 mai 2010.

Un corespondent Cinemagia va fi la faţa locului pentru a lua pulsul selecţiei canneze din acest an şi pentru a sta de vorbă cu actorii şi regizorii, iar un fotograf acreditat vă va pune la dispoziţie cele mai glamour momente de pe covorul roşu. Cinemagia suflă în norul de cenuşă şi aduce pentru cititorii săi exploziva lume de pe Croazetă. Nu rata corespondenţa zilnică de la Festival de Cannes, nici galeria cu peste 200 de imagini!

Până miercuri, 12 mai, să facem o recapitulare a celor mai importante titluri pe care le aduce această a 63-a ediţie.

Biutiful, regia: Alejandro González Iñárritu
Filmul îi distribuie pe Javier Bardem, Blanca Portillo, Ruben Ochandiano şi e produs de trio-ul alcătuit din Guillermo del Toro, Alfonso Cuarón, plus regizorul însuşi. Producţia este despre un bărbat implicat în tranzacţii ilegale, care este pus faţă în faţă cu prietenul său din copilărie, acum poliţist. Acesta este primul film scris de González Iñárritu după despărţirea de scenaristul Guillermo Arriaga.

Istoviţi de soare 2, regia: Nikita Mikhalkov
O poveste tragică, traumatică, a destinelor prinse într-un război pe viaţă şi pe moarte.
E anul 1941. Au trecut cinci ani de când destinul generalului Kotov şi al familiei lui au fost schimbate pentru întotdeauna. A început războiul, iar Kotov a reuşit printr-o minune să scape din lagărul de prizonieri politici unde era închis. În timp ce autorităţile sovietice îl cred mort, Kotov se înrolează ca simplu soldat într-un batalion de voluntari. Ajuns pe front, luptă cu dăruire şi fără milă, iar odată ce este grav rănit refuză de mai multe ori să fie lăsat la vatră, crezând că nu mai are pentru ce, în condiţiile în care soţia - Marusia - şi fiica sa, Nadia, par să fi dispărut în lagărele de muncă. În fapt, ambele au reuşit să scape. Nadia, acum asistentă medicală într-un spital de campanie, îşi caută la rândul ei tatăl peste tot.
Filmul este cel mai scump din istoria Rusiei, având un buget de aproximativ 55 de milioane de dolari. Continuare a apreciatului Burnt by the Sun/Utomlyonnye solntsem, laureat al premiului juriului în 1994 la Cannes şi câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film străin în 1995, Burnt by the Sun 2 îl are în centrul atenţiei pe acelaşi Nikita Mihalkov în rolul colonelului Sergei Kotov.

Outrage, regia: Takeshi Kitano
Feţe familiare în acest film. O mulţime de bărbaţi furioşi care trag în stânga şi dreapta. Şi un Takeshi Kitano care se întoarce la personajul celui mai dur Yakuza de pe planetă. Outrage relatează jocurile de putere din interiorul lumii interlope din Tokyo. Kitano a făcut ce ştie el mai bine: a scris, a regizat şi s-a autodistribuit în rolul principal. Povestea începe cu momentul în care Sekiuchi (Sôichirô Kitamura), şef al sindicatului criminal Sannokai, le dă cu gravitate un ultimatum locotenentului său Kato (Tomokazu Miura) şi mâinii lui drepte, Ikemoto (Jun Kunimura), şef al bandei Ikemoto. Kato cere, printre altele, supunerea bandei Murase-gumi. Sarcina ajunge la subordonatul Otomo (Takeshi), care împreună cu echipa sa primeşte cu cele mai ingrate sarcini pe cap.

You Will Meet A Tall Dark Stranger, regia: Woody Allen
Selecţionat la Cannes, dar nu în lupta pentru Palme d'Or, filmul spune povestea unei femei singure căreia i se prezice o întâlnire cu un brunet înalt, iar acest mişmaş al destinului va pune în mişcare o serie întreagă de iubiri, întâlniri pentru sex, trădări şi... râsete. Vieţile unui grup de oameni ale căror pasiuni, ambiţii şi temeri îi bagă în bucluc sunt date peste cap într-un mod în aceeaşi măsură ridicol şi periculos în noul film al lui Woody Allen, cu Naomi Watts şi Josh Brolin în rolurile principale.

Wall Street: Money Never Sleeps, regia Oliver Stone
În continuarea dramei din 1987, câştigătoare a unui premiu Oscar, Michael Douglas revine pentru a-l interpreta pe Gordon Gekko, care iese din închisoare pentru a încerca să-şi salveze reputaţia, într-o lume a bursei mult mai dură decât cu două decenii în urmă. Drumul lui se va încrucişa cu cel al mult mai tânărului Jacob (Shia LaBeouf), un dealer extrem de ambiţios...
Douglas face echipă nu numai cu Shia LaBeouf, ci şi cu Frank Langella în această revizitare a mediului financiar. Deşi are trimiteri consistente la criza financiară, noul film abundă în scene de acţiune, pentru că Gekko şi tânărul lui învăţăcel, Jacob (LaBeouf), trebuie să afle cine l-a ucis pe mentorul lui Gekko, Lewis Zabel, interpretat de Langella. Susan Sarandon şi Carey Mulligan mai apar în film, iar personajul negativ este interpretat de Josh Brolin. Filmul este selecţionat la Cannes, dar nu candidează pentru Palme D'Or.

Tournée, regia: Mathieu Amalric
Un fost producător de spectacole de cabaret, plecat acum mult timp în Statele Unite, revine în Franţa cu o trupă de animatoare de New Burlesque pentru un turneu în mai multe oraşe. Ţinta finală este Parisul. Mathieu Amalric, un reputat actor francez (Le scaphandre et le papillon, Rois et reine) dovedeşte prin selectare lui la Cannes că este şi un regizor de calibru. Tournée este al patrulea său film după Mange ta soupe (1997), Le Stade de Wimbledon (2002) şi La chose publique (2003). Filmările la Tournée au avut loc în Le Havre, La Rochelle, Nantes şi Toulon. Bugetul filmului a fost de 4,15 milioane de euro.

1 2 >>
cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Blu3sky pe 10 mai 2010 19:48
abia astept sa apara si in cinematografele din Romania Wall Street 2
fanfirth pe 12 mai 2010 13:38
Asteptam sa vedem reactiile de la difuzarea filmelor pe croazeta..Filmele par interesante

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells