Caotica Ana

(2007)

Haotica Ana

Poster Caotica Ana Postere Caotica Ana

Sinopsis Caotica Ana

Mai mult
Caotica Ana Ana este un spirit liber care-si exprima pasiunea pentru viata prin pictura. Justine, o bogata protectoare a artelor, o invita sa-si completeze studiile la Madrid, in grupul ei de artisti. Pentru Ana, acesta va fi inceputul unei calatorii care o va face sa descopere continente noi, vieti trecute si mituri indepartate. Ana va incerca sa rupa lantul de violenta ancestrala ce se iveste in usile pe care le picteaza, iar la final va trebui sa aleaga: va deveni un monstru sau o printesa?

Haotica Ana este o calatoria a Anei pe…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.3

Caseta tehnică

Produs de

Volcano Films

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Tartan Films

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Spania

Site oficial

Caotica Ana

Taguri

Box office Caotica Ana

Weekend premieră (13.10.2008)
  • Loc 18
  • Spectatori 275
  • Încasări (RON) 5.178,00
Total
  • Spectatori 1.583
  • Încasări (RON) 18.838,00
  • Încasări (USD) 6.528,08

Părerea criticului

Pitbull pe 18 Martie 2009 17:48
Caotica Ana
Da, cred in reincarnare, dar nu incerc s-o var nimanui pe gat - si nici cea mai raspandita teorie asupra ei, de sorginte indiana, pe care ar fi irelevant s-o expun aici. Totusi, privind subiectele oculte, mistice, metafizice - in genere, incerte si discutabile, indiferent de natura lor - un bun-simt elementar obliga sa te documentezi barem asupra celor mai consacrate sau populare ipoteze, pentru ca apoi sa le respecti... sau sa le respingi in cunostinta de cauza... Din pacate, pe seama metempsihozei circula cele mai nastrusnice si haotice - sau, in speta, "caotice" - speculatii fictionale, ca si cum n-ar avea nici macar o baza mitica reala, tinand mai degraba de domeniul S.F.-ului unde (cred unii), totul ar fi posibil si permis. La fel face si Julio Medem in scenariul (si regia) acestui film despre o tanara de optsprezece ani Ibiza care, recrutata intr-o comunitate de artisti plastici… citeşte
1 6
klute pe 22 ianuarie 2012 21:35
Metafizica este incertă și discutabilă? Poate pe Animal Planet, Pitbull. Sau la casele de pariuri din Londra.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
psihologu pe 26 Ianuarie 2012 19:08
Reincarnare
Dupa Lucia y el Sexo, Julio Medem si-a luat o pauza lunga pana in 2007, cand a revenit cu o pelicula dificila - Caotica Ana. Habar n-am cum a ajuns pe hard-ul meu, dar aseara am facut ce-mi place mai mult si mai mult: i-am dat play. Douazeci de minute mai tarziu eram complet absorbit. Cel mai important lucru e ca filmul reuseste sa fie mereu surprinzator (si se intampla foarte rar sa scriu asta despre un titlu), iar ca spectator esti mereu intre visare si decriptarea unor sensuri. Povestea e destul de incurcata: o pictorita la 20 de ani care traia hippie intr-o pestera la Ibiza e descoperita de o frantuzoaica mecena care o aduce intr-o casa a ei de la Madrid, locul unde gazduieste si formeaza o gloata de artisti tineri de toate felurile. Tanara noastra cunoaste un tanar de origine africana care ii va declansa o cautare febrila in ea insasi. Rezultatele din sedintele de hipnoza o… citeşte
2 2
aayana pe 03 Aprilie 2011 15:46
Spiritul vieții
Ana se află la vârsta primei iubiri, trăiește cu zâmbetul pe buze și simte energia din palme. Pentru ea pictura este un mod de a se exterioriza. În momentul în care acceptă o ședință de hipnoză va descoperi că înăuntrul său există mai multe uși tainice, fiecare purtând în spate o existență diferită, străveche. Un film ce te ține vrăjit și perplex. Mi-a plăcut coloana sonoră, te duce pe culmile visării, te face să simți libertatea Anei. În rest, este un subiect sensibil, pe marginea căruia s-au făcut mereu speculații.
2 2
sabinalin pe 5 aprilie 2011 08:53
Hipnoza e o chestie complicata care trebuie facuta de cei care se pricep. Poate fi foarte buna dar poate fi si daunatoare...
adanic pe 24 Octombrie 2010 14:11
feminism
"Haotica Ana" a fost conceput ca un omagiu adus feminităţii.
Medem critică societatea tradițională, profund misogină, dezumanizată. Regizorul propune schimbarea: renunțarea la valorile învechite, maligne - schimbare de care depinde chiar viitorul nostru ca specie.
În mai 2001, într-un accident rutier, moare Ana Medem, sora regizorului. Personajul principal - "Haotica Ana" este inspirat din viața și opera artistei plastice Ana Medem a căror lucrări apar pe tot parcursul filmului.
Haotica Ana este un spirit liber care nu-și găsește locul în societatea infantilă, vulgară și lipsită de sens în a cărei putreziciune ne scăldăm voioși cu toții...

2 2
into_the_labyrinth pe 26 Iulie 2010 00:35
Deşi prezintă un story uşor comercial şi cam necredibil, filmul este foarte original şi foarte... spaniol, dacă-mi permiteţi. Abordează teme precum coexistenţa binelui şi a răului, atracţia contrariilor şi reîncarnarea într-o manieră inedită. În partea a doua, intriga devine ceva mai complicată. În orice caz, în pofida unor imperfecţiuni, merită cu prisosinţă văzut în locul superproducţiilor de acţiune care invadează piaţa. Finalul, however, îl găsesc cam forţat.
1 1
aayana pe 2 aprilie 2011 03:11
Finalul e cam aiurea, total rupt de restul filmului. Coloana sonoră mi-a plăcut mult.
me_only_me pe 08 Mai 2010 19:28
e un film super film iar medem un regizor tipic spaniol , e intradevar haotic dar pt cei carora le plac filmele de gen , acesta nu trebuie ratat ! pe mine ma relaxat tare mult ;)
1 4
cosmin_kedii pe 09 August 2013 08:47
Din nou, un film frumos de Julio Medem într-o lume de vis
0 0

Spune-ţi părerea despre Caotica Ana

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Caotica Ana
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells