9.0 / 10
53 voturi
Locul naşterii: Bonghwa, Coreea de Sud · Data naşterii: 20.12.1960 · Data decesului: 11.12.2020 · Locul decesului: Letonia · Ocupaţie: Regizor, scenarist, producător, actor · Zodia: Săgetător

Biografie

Kim Ki-duk (născut la 20 decembrie 1960) este un regizor din Coreea de Sud remarcat pentru operele sale cinematografice. Filmele sale au primit numeroase distincții în circuitul festivalurilor. El nu este legat de Kim Ki-duk care a regizat "Yonggary" în anul 1960.

Kim Ki-duk s-a născut în Bonghwa în provincia Kyongsang, Coreea de Sud. El a studiat artele plastice la Paris intre 1990 si 1993. După ce s-a întors în Coreea de Sud, Kim si-a început cariera ca...

mai mult
A contribuit la această pagină: Mist Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
aayana pe 23 Martie 2010 14:53
Filmele lui Kim Ki-duk
Dacă ar trebui să aleg un singur cuvânt care să le caracterizeze aş spune simplu: seducţie. În mod cert, filmele regizorului sud-coreean Kim Ki-duk trebuie privite într-o anumită ordine pentru a înţelege că dincolo de reacţiile contradictorii pe care le pot stârni, cuprind o lume întreagă. Nu poţi începe cu Insula pentru că sunt şanse să nu vrei să mai auzi de el niciodată, ţinînd cont că este singurul care mi-a lăsat o senzaţie destul de tăioasă în final.

Eu m-am îndrăgostit la prima vedere cu Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring, de unde a început o inexplicabilă dependenţă. Vroiam să văd mai mult! Am continuat cu Bin Jip, Arcul, Breath, Time, Bad Guy, etc. până când le-am văzut pe toate paisprezece. Bineînţeles, aştept să-l văd şi pe Arumdabda, apărut anul acesta.

Este imposibil să nu observi pe parcurs… citeşte

7 2
spriamarierose18 pe 17 August 2011 16:43
Multumesc aayana, ai spus totul. Ti-am citit articolul cu mare placere. Eu nu am vazut decat Arcul si Bin Jip, dar intentionez sa vad si alte filme semnate de Ki-duk Kim, caci pur si simplu m-a fermecat si mi-a deschis pooarta spre o lume deosebita , stranie dar plina de metafore, o lume plina de intrebari si raspunsuri dar si intrbari care-si cauta raspunsul. Filmele lui nu pot fi uitate si mereu regasesc in amintiri franturi de scene sau imagini din filmele lui. Un regizor deosebit.
2 0
lili22 pe 04 Februarie 2019 21:54
Nu am vazut decat un film semnat de acest regizor dar timpul nu e pierdut....
0 1

Spune-ţi părerea despre Kim Ki-duk

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells