Venom este pe cale să devină mai profitabil decât filmele Spider-Man

de Cristina Grigore în 31 Oct 2018
Filmul dedicat antieroului a obținut încasări de cinci ori mai mari decât bugetul de producție utilizat

În ciuda unei reacții nu tocmai pozitive din partea criticilor, filmul Venom a avut un debut record la box office, iar evoluția încasărilor sale a fost una extrem de bună. Revista Forbes a făcut o comparaţie interesantă în acest sens şi a ajuns la concluzia că pelicula cu Tom Hardy în rol central are şanse să devină mai profitabilă decât producțiile cu Spider-Man.

Box office-ul internațional al lui Venom a ajuns la 508 milioane de dolari la un buget de producție de 100 de milioane, ceea ce înseamnă un multiplicator bugetat de 5,08. Încasările sale totale nu le vor depăși, cel mai probabil, pe cele ale filmelor Spider-Man, însă au șanse să aducă realizatorilor un profit mai mare raportat la buget.

Comparativ, cel mai profitabil film Spider-Man este până acum cel care a dat startul trilogiei Sam Raimi – a ajuns la 822 milioane de dolari la un buget de 139 milioane. Asta înseamnă un multiplicator bugetat de 5,91, deci Venom mai are ceva până să atingă această cifră. Cu toate acestea, estimările specialiștilor în box office arată că filmul lui Ruben Fleischer va ajunge în final la 630 milioane de dolari și va depăși profitabilitatea lui Spider-Man (2002).

Venom este deja mai profitabil decât Spider-Man: Homecoming (2017), multiplicatorul investiţiei fiind de 5,03. Cea mai scăzută cifră a profitabilității a înregistrat-o The Amazing Spider-Man 2 (2,78).

Exploreaza subiecte similare:

Venom, Ruben Fleischer, Sam Raimi, spider-man, Spider-Man: Homecoming, The Amazing Spider-Man 2

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 31 octombrie 2018 11:23
L-am vazut la cinema zilele trecute: imi place. Are efecte speciale de calitate, un scenariu bun, un actor in rolul principal care stie sa se ”lipească” de rol etc. Am inteles ca vor fi continuari si le astept cu nerabdare, sper sa se ridice la inaltimea acestei prime parti. Parerea mea, desigur.
boghiu_andrei pe 31 octombrie 2018 12:23
Cum sa se ridice la inaltimea primei parti,daca prima parte e jos de tot?:))Trebuie sa fie mult mai bun,mai bine construit,sa nu fie editat cum a fost asta,sa aiba o poveste interesanta..nu ce am vazut in asta.Da,efectele speciale sunt bunicele...Actorul e Tom Hardy si nu mai conteaza altceva.E prea bun.Scenariu bun?Mai degraba penibil..dar ma rog.Fiecare vede altceva.
carmen_angelus_romila pe 31 octombrie 2018 12:20
" Venom", mi se pare a face parte din categoria filmelor de exceptie, bine realizat din toate punctele de vedere, cu priza la public si, contrar asteptarilor unor critici, bine cotat incasarilor financiare.
boghiu_andrei pe 31 octombrie 2018 13:05
De exceptie?:))Bine realizat din toate punctele de vedere?Care puncte de vedere?
danny987 pe 31 octombrie 2018 13:11
Mult prea previzibil filmul ca să fie un film bun. Plictisitor as spune, glume forțate, banal și de duzina. Tom Hardy e singurul punct pozitiv al filmului, dar nu a fost sufient..

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells