TV: şapte filme de văzut în săptămâna 14-20 decembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 14 Dec 2015
Iată câteva posibilităţi de distracţie în faţa micilor ecrane!

Vineri am vorbit despre cele şase premiere ale săptămânii, iar acum a venit vremea recomandărilor TV. Recunoaştem că am fost puţin surprinşi de calitatea slabă a ofertei: dacă în anii anteriori posturile TV programau în decembrie cele mai noi şi populare filme posibil, în 2015 tendinţa pare a fi concentrarea pe ediţii speciale ale emisiunilor de divertisment. Iată mai jos ce-i de văzut săptămâna aceasta la TV.

Max Payne
marţi, 20.30, Pro TV
Inspirat de seria de jocuri video, filmul lui John Moore îl are pe Mark Wahlberg în rolul titular, secondat pe ecran de Mila Kunis, Beau Bridges şi Ludacris. La premiera din 2008, blockbusterul a reuşit să încaseze o sumă de trei ori decât bugetul, deşi nu a fost bine primit de critică. Povestea detectivului care îşi vede viaţa distrusă când soţia şi fiica îi sunt ucise, tragedie ce-l obligă să înceapă o cruntă urmărire a ucigaşului, ar fi trebuit să aibă mai multe continuări, dar primirea relativ rece a pus capăt transformării într-o franciză.

Extemporal la dirigenţie
vineri, 20.15, Prima TV
De la lansarea din 1988 în cinematografe al treilea film din seria Liceenii a fost văzut de peste patru milioane de români pe marile ecrane, devenind unul din marile hituri ale anilor '80. Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru revin în rolurile profesorilor Socrate şi Isoscel, iar scenariul o urmăreşte şi pe fiica lui Socrate, Anca (Mădălina Pop), îndrăgostită de colegul ei Doru (Dan Zamfirescu). Actorii din primele două filme ale seriei, Adrian Păduraru, Teodora Mareş, Oana Sârbu, Ştefan Bănică Jr. şi Mihai Constantin, revin în rolurile care i-au transformat în nişte idoli ai adolescenţilor.

Pinguinii domnului Popper/Mr. Popper's Penguins
sâmbătă, 20.30, Pro TV
Fără să fie un succes de critică, filmul cu Jim Carrey a avut încasări de aproape patru ori mai mari decât bugetul în 2011. Actorul îl interpretează pe domnul Popper, un bărbat divorţat care nu se preocupă foarte îndeaproape de cei doi copii ai săi. Tatăl explorator al eroului îi trimite acestuia şase pinguini, iar giumbuşlucurile lor, precum şi provocarea ca scorţoşii vecini să nu afle că are animale de companie în apartament, va fi sursa a o mulţime de aventuri. Angela Lansbury are o apariţie foarte ataşantă în rolul doamnei van Gundy, proprietara unui restaurant de tradiţie pe care ar vrea să-l preia domnul Popper.

Dallas Buyers Club
sâmbătă, 22.50, TVR 2
Cu trei Oscaruri în "buzunar", filmul inspirat din realitate ni-i arată pe Matthew McConaughey şi Jared Leto în roluri antologice. Aflăm povestea lui Ron Woodroof (McConaughey), un texan afemeiat şi homofob a cărui viaţă pare condamnată în 1986, când este diagnosticat cu HIV. I se mai dă doar o lună de trăit, dar energicul Ron nu acceptă verdictul şi începe o adevărată odisee pentru a găsi în afara Statelor Unite medicamente experimentale pentru a-şi prelungi viaţa, într-o perioadă în care sistemul american de sănătate nu era pregătit pentru cumplita maladie. Datorită iniţiativei lui Ron, sute de persoane seropozitive din Dallas, oraşul de baştină al eroului, au avut parte de un tratament salvator.

Femeia în negru/The Woman in Black
sâmbătă, 23.00, Kanal D
Horror de atmosferă inspirat de un roman de mai multe ori ecranizat până acum, The Woman in Black ni-l arată pe Daniel Radcliffe în primul rol principal de la finalizarea seriei Harry Potter, ajutându-l să evadeze de sub vraja celebrei francize. Actorul îl interpretează pe Arthur Kipps, un tânăr avocat ajuns într-un sat izolat pentru a rezolva problemele juridice legate de moştenirea unei femei decedate de curând. Arthur va rămâne în conacul defunctei, iar curând o prezenţă malefică se va dezlănţui, făcându-i viaţa un coşmar.

Legenda lui Hercule/The Legend of Hercules
duminică, 20.30, Pro TV
Vampir uşor de trecut cu vederea în seria Twilight, Kellan Lutz avansează în carieră intepretându-l pe cel mai puternic semizeu din mitologie, Hercule. Premisa e familiară: în Grecia antică, o regină cade pradă dorinţei lui Zeus, iar rezultatul e un fiu cu un destin exemplar, acela de a învinge un rege tiranic, eliberându-i ţinutul. Prinţul, Hercule, nu are habar de obârşia sa zeiască şi vrea un singur lucru: iubirea lui Hebe, prinţesa din Creta, promisă chiar fratelui lui Hercule. Când eroul află ce responsabilitate îi stă pe umeri, trebuie să aleagă: va fugi alături de dragostea lui sau va lupta pentru a-şi împlini destinul? Să nu ne aşteptăm la mari asemănări între biografia de pe ecran a eroului şi ce am citit noi în Legendele Olimpului...

Cocktail
duminică, 20.15, Naţional TV
Un film indian de succes, care actualizează celebrele poveşti de dragoste de la Bollywood: îi vedem în acţiune pe trei dintre cei mai populari actori indieni într-o comedie romantică despre tradiţii şi păstrarea sau respingerea lor. Două colege de apartament (Deepika Padukone, Diana Penty) îşi văd viaţa dată peste cap când ajung să locuiască împreună cu Gautam (Saif Ali Khan), un inginer software. Ceea ce iniţial părea o joacă a unor tineri fără nicio grijă ajunge să devină mai profund, totul în bine cunoscutul stil bollywoodian. Între timp, Deepika Padukone a devenit unul din megastarurile Indiei, cu apariţii în hituri precum Chennai Express şi Happy New Year.

Ce alt film vei vedea săptămâna aceasta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Max Payne, The Legend of Hercules, Mr. Popper's Penguins, Extemporal la dirigenţie, Dallas Buyers Club, The Woman in Black, cocktail, Deepika Padukone, Saif Ali Khan, Chennai Express, Happy New Year, Mila Kunis, Mark Wahlberg, Beau Bridges, Ludacris, Tamara Buciuceanu, Ion Caramitru, Jim Carrey, Ştefan Bănică Jr., Mihai Constantin, Adrian Păduraru, Teodora Mares, Matthew McConaughey, Jared Leto, Daniel Radcliffe, Kellan Lutz, Diana Penty

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 14 decembrie 2015 15:16
Doar Extemporal la dirigentie e de revazut pentru mine

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells