Premierele săptămânii 11-17 decembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 11 Dec 2015
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Înainte de gigantica răbufnire a aşteptatului Star Wars: Trezirea Forţei din 18 decembrie, şase filme se lansează pe marile ecrane. Pare a fi o săptămână a comediei, pentru că trei dintre premiere aparţin acestui gen. În paralel cu programul obişnuit al cinematografelor, ai acces şi la o nouă ediţie a Festivalului de Psihanaliză şi Film, care aduce la cinema Elvira Popescu titluri precum Spotlight, Truth şi The Lady in the Van, printre mai multe altele. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Steve Jobs
Noi spunem că este primul film biografic care îi face cinste legendarului antreprenor. Deşi abordarea regizorului Danny Boyle şi a scenaristului Aaron Sorkin a fost aprobată de Jobs şi de moştenitorii săi, nu te aştepta la un omagiu edulcorat: filmul surprinde extrem de bine intransigenţa fondatorului Apple şi obsesia pentru calitate, două trăsături care l-au transformat într-unul din cei mai influenţi americani ai ultimelor decenii, dar l-au făcut şi o creatură aproape insuportabilă. Filmul ne arată un Jobs interpretat magistral de Michael Fassbender, la trei puncte de cotitură din cariera sa, înainte de prezentarea a trei dintre produsele sale revoluţionare. Categoric unul dintre cele mai bune biopic-uri din cinema-ul recent.

Cronica noastră, aici.

Înainte de Crăciun/The Night Before
Cu siguranţă cea mai gustată comedie a săptămânii, Înainte de Crăciun îl are ca punct de pornire pe Seth Rogen. Acesta rămâne fidel propriului stil, prin urmare mergi la sigur, dacă îi eşti fan. Povestea a trei prieteni din copilărie care îşi îneacă în alcool şi droguri noaptea de Ajun, The Night Before începe dezamăgitor, dar îşi revine treptat oferind câteva situaţii trăsnite care te vor face să râzi în hohote. Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) şi Chris (Anthony Mackie) au un motiv în plus ca Ajunul din 2015 să fie unul de pomină: este ultimul lor Crăciun petrecut pe străzi, pentru că viaţa de familie sau cariera îi vor împiedica de acum înainte să mai facă excese. Din cauza dezmăţului, filmul a primit rating-ul "Nerecomandat sub 15 ani".

Înapoi acasă/Louder Than Bombs
După Reprise şi multipremiatul Oslo, 31 august, regizorul norvegian Joachim Trier revine în atenţie cu debutul său în limba engleză, Louder than Bombs, selectat anul acesta în competiţia festivalului de la Cannes. Drama de familie îi are în centrul atenţiei pe soţul văduv (Gabriel Byrne) şi fiii (Jesse Eisenberg, Devin Druid) unei celebre fotografe (Isabelle Huppert), la trei ani după moartea ei neaşteptată. Pregătirea unei expoziţii în memoria ei îi readuce sub acelaşi acoperiş pe cei trei, Trier explorând modul extrem de personal în care ei înfruntă pierderea. Filmul a câştigat marele premiu al festivalului de la Stockholm.

Savva: Inimă de războinic/Savva. Heart of the Warrior
O animaţie ce i-ar putea învăţa pe cei mai mici spectatori ce înseamnă dârzenia. Povestea ni-l arată pe Savva, un puşti de nouă ani care trăieşte într-o pădure fermecată. Aceasta nu a cunoscut niciodată pericolul, prin urmare micul sat al lui Savva are parte de o cruntă surpriză atunci când creaturi malefice îl atacă. Savva reuşeşte să scape şi este nevoit să-şi înfrunte frica în imensa pădure pentru a reuşi să-i salveze pe cei dragi. Pe micul erou îl vor aştepta aventuri extraordinare şi noi şanse de a-şi face prieteni.

Lolo
Julie Delpy şi-a lansat comedia în selecţia celui mai recent festival de la Veneţia. Lolo oferă o combinaţie neaşteptată: rasata Delpy şi ultra-popularul Dany Boon, omul din spatele unor superhituri franceze precum Bienvenue chez la Ch'tis şi Rien à déclarer. Actriţa şi regizoarea o interpretează pe Violette, o cvadragenară pariziană resemnată sentimental care are parte de o surpriză când îl întâlneşte pe Jean-René, un bărbat divorţat din provincie. Când Jean-René se mută la Paris, cuplul are de înfruntat nu doar diferenţa de mentalităţi, ci şi sabotajul fiului adolescent al lui Violette, blazatul, dar inventivul Lolo...

Preţul gloriei/La rançon de la gloire
Benoît Poelvoorde, cel mai ocupat actor belgian al momentului, este nelipsit sezonul acesta de pe marile ecrane. L-am văzut interpretându-l pe Dumnezeu în Le tout nouveau testament, iar de săptămâna viitoare îl vom vedea în 3 coeurs/Trei inimi, "thrillerul sentimental" al lui Benoît Jacquot. În Preţul gloriei, actorul este Eddy, un escroc de-abia ieşit din închisoare. Găzduit de amicul său Osman, Eddy află planurile de viitor ale fetiţei acestuia, doar că îndeplinirea lor este costisitoare. Eddy oferă propriul plan: dezgroparea coşciugului lui Charlie Chaplin, decedat recent, şi contactarea familiei pentru o consistentă răscumpărare. Evident, planurile de acasă nu se potrivesc întotdeauna cu cele de la... cimitir.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Louder Than Bombs, Steve Jobs, The Night Before, Savva. Heart of the Warrior, Lolo, La rançon de la gloire, Spotlight, Truth, The Lady in the Van, Danny Boyle, Aaron Sorkin, Michael Fassbender, Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt, Anthony Mackie, Benoît Poelvoorde, Dany Boon, Julie Delpy, Bienvenue chez les Ch'tis, Rien à déclarer, Gabriel Byrne, Jesse Eisenberg, Devin Druid, Le tout nouveau testament, 3 coeurs, Benoît Jacquot

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 11 decembrie 2015 22:59
Sunt filme grozave asa ca macar 2 daca vad din ele deja pot spune ca sunt in "grafic"
Manusa pe 13 decembrie 2015 22:23
"Vedeta" este clar Star Wars. Desi am vazut, cred, vreo 3 filme diserie si nici nu mai stiu ce s-a intamplat, cred ca ma voi duce sa il vad. Toata lumea il asteapta si se zice ca va fi bun, sper sa fie asa.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells