Totul despre noul Godzilla

de Ştefan Dobroiu în 11 Iul 2013
Află premisele readucerii la viaţă a şopârlei-gigant!

Al doilea film (din cele peste 30) cu şopârla-gigant realizat la Hollywood se va lansa pe 16 mai 2014, la mai bine de un deceniu şi jumătate de la blockbusterul semnat de Roland Emmerich în 1998. Regizor este Gareth Edwards, britanic devenit celebru în 2010, când făcea senzaţie cu debutul său în lungmetraj, SF-ul Monsters.

Gareth Edwards a devenit deja o legendă la Hollywood, având un parcurs relativ asemănător cu cel al sud-africanului Neill Blomkamp (District 9, Elysium). Edwards s-a lansat în domeniul efectelor speciale şi a devenit cunoscut în lumea filmului după ce a făcut parte din echipa serialului Heroes and Villains, transmis de BBC. După câştigarea unui concurs de cinema din Londra, regizorul a început să pregătească Monsters, un monster movie realizat cu doar 500.000 de dolari şi cu efectele speciale create de Edwards pe un simplu laptop performant. Cinemagia poate să confirme că a văzut filme de zeci de ori mai scumpe şi de zeci de ori mai puţin impresionante din punct de vedere vizual decât Monsters, din echipa căruia au făcut parte, pe lângă cei doi actori principali, doar cinci persoane.

De la un buget de 500.000 de dolari la unul de 200 de milioane este un singur pas, au arătat studiourile Legendary Pictures când l-au angajat pe Gareth Edwards să conducă poate cea mai mare producţie a studiourilor din anul 2014. Este un salt uriaş pentru regizor, acesta trecând de la producţie minimalist-independentă la mega-blockbuster hollywoodian şi de la doi actori necunoscuţi la crema cinematografiilor din mai multe ţări de pe glob: Ken Watanabe reprezintă Japonia, Juliette Binoche Franţa, Sally Hawkins Marea Britanie, iar din SUA îi avem pe Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, David Strathairn şi Bryan Cranston.

Distribuţia multinaţională a filmului ne face să credem că acţiunea acestuia, despre care în prezent nu se cunosc foarte multe detalii, ar putea avea loc pe mai multe continente. Noul Godzilla nu este un sequel al filmului lui Emmerich, care devenea, cu încasări de aproape 400 de milioane, a treia cea mai populară premieră a anului 1998, ci un reboot: sunt mari şanse ca noua producţie să se îndepărteze cât mai mult de cea de acum 16 ani.

Scenariul îi are printre autori pe Frank Darabont, scenaristul şi regizorul lui Shawshank Redemption/Închisoarea îngerilor, în continuare aflat pe locul 1 în lista celor mai bune filme din toate timpurile compilată de site-ul imdb. Darabont şi-a încercat puterile cu creaturile monstruoase şi în The Mist, iar în mai 2014 promite să o transforme pe Godzilla într-o "înfiorătoare forţă a naturii". Zvonuri confirmate de producători au anunţat că Godzilla va avea parte de inamici de propria-i dimensiune, un alt detaliu ce sugerează o îndepărtare de filmul din 1998.

Cu filmările derulate între martie şi iunie, proiectul este acum în post-producţie şi va fi cu siguranţă unul dintre cele mai aşteptate filme la desele convenţii de cinema americane. Godzilla a fost deja vedetă la Comic Con 2012, când un teaser creat de Gareth Edwards înfăţişa un miriapod gigantic şi dovedea că şopârla are caracteristicile fizice ale strămoaşei ei din filmele japoneze.

Ce ni se pare mai incitant la noul blockbuster este faptul că explicaţia apariţiei imensei creaturi va fi diferită. Primele filme cu Godzilla erau de fapt metafore ale dezastrelor de la Hiroshima şi Nagasaki, legătura cu testele nucleare din Pacific fiind păstrată şi de Roland Emmerich în filmul său. Conform unui interviu al lui Frank Darabont, explicaţia apariţiei şopârlei în scenariul său este diferită. De-abia aşteptăm să aflăm mai multe detalii!

Exploreaza subiecte similare:

godzilla, Monsters, Gareth Edwards, Roland Emmerich, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, David Strathairn, Bryan Cranston, Ken Watanabe, Juliette Binoche, Sally Hawkins, The Shawshank Redemption, The Mist

Alte știri din cinema

The New Mutants va da startul unei trilogii horror

Regizorul filmului ce se va lansa anul viitor a dat detalii legate modul în care a abordat producţia

Vivien Leigh va avea un film biografic

Un volum al lui Hugo Vickers despre viaţa legendarei actriţe din „Pe Aripile Vântului" va sta la baza scenariului

Jennifer Lawrence povesteşte o experienţă umilitoare de la începutul carierei

De la comparaţii în costumul Evei cu alte tinere, la aluzii sexuale, actriţa a acceptat totul pentru a putea avansa în branşă...

Solo: A Star Wars Story este titlul oficial al producţiei despre Han Solo

Pelicula regizată de Ron Howard a încheiat marţi filmările

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 11 iulie 2013 12:04
per total nu se stie prea multe despre acest film........sper sa nu fie un rateu....sa treci de la filme mici cu buget mic la filme uriase cu 200 de milioane buget..........e riscant....dar cred ca isi permit cei de `acolo asemenea riscuri........
boguta1001 pe 11 iulie 2013 17:48
...cum adica Totul despre noul Godzila? de fapt nu prea se stie mai nimic
Sorin87 pe 12 iulie 2013 01:49
daca apare cu siguranta nu o sa il pierd pentru ca il asteptam de multa vreme
alex_il_fenomeno pe 29 iulie 2013 12:50
La un capitol sigur va excela, si anume efectele speciale.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback