Totul despre Inferno

de Ştefan Dobroiu în 10 Aug 2013
Potenţialul noii ecranizări după Dan Brown realizate de Tom Hanks şi Ron Howard

Premiera în România a lui Inferno, a treia ecranizare după romanele lui Dan Brown după Codul lui Da Vinci şi Îngeri şi Demoni, a fost deja stabilită pentru 25 decembrie 2015. Mai sunt mai bine de doi ani până atunci, dar iată că Cinemagia, care a citit romanul publicat în luna mai, sondează deja potenţialul cinematografic al ecranizării. Află din materialul de mai jos avantajele şi dezavantejele noului proiect regizat de Ron Howard, cu Tom Hanks revenind în rolul expertului în simboluri Robert Langdon.

Au trecut zece ani de când Dan Brown lua lumea întreagă pe nepregătite cu mega-bestsellerul său "Codul lui Da Vinci", devenit una dintre cele mai populare apariţii editoriale din istorie. Trei ani mai târziu apărea pe ecrane versiunea pentru cinema, care, cu un buget de 125 de milioane de dolari, şi-a purtat spectatorii printre comorile Luvrului şi prin istoria celei mai importante personalităţi a creştinătăţii până a încasat 760 de milioane de dolari în lumea întreagă.

Inferno mută centrul atenţiei din Paris sau Roma în alte două oraşe-cheie ale artei, Florenţa şi Veneţia. Interesant este şi faptul că Dan Brown, cunoscut şi pentru câteva SF-uri sau thrillere tehnologice, întoarce privirea de la trecut şi priveşte în viitor, abordând o temă ce ar putea ridica întrebări dificile conducătorilor marilor naţiuni ale lumii.

Iată sinopsisul filmului: Profesorul Robert Langdon (Tom Hanks) este din nou atras într-un mister aproape imposibil de dezlegat şi într-o cursă contracronometru pentru salvarea întregii lumi. Sub semnul uneia dintre cele mai misterioase şi longevive capodopere ale literaturii, Infernul lui Dante Alighieri, aventurile la Florenţa ale reputatului profesor au ca scop oprirea unui act terorist ce va afecta soarta fiecărei persoane de pe glob. Descoperiri futuriste ale ştiinţei, picturi nemuritoare şi explorarea unora dintre cele mai celebre clădiri ale frumosului oraş italian punctează goana lui Langdon spre un deznodământ care ar putea schimba omenirea o dată pentru totdeauna.

Structura romanului este în egală măsură un avantaj şi un dezavantaj în ceea ce priveşte transformarea sa în film. La fel de alertă ca şi cele trei predecesoare ale sale (The Lost Symbol trebuia să fie ecranizat de Sony Pictures, dar studioul de producţie a preferat subiectul mai actual şi mai internaţional al lui Inferno), aventura florentino-veneţiană a lui Robert Langdon poate arăta foarte bine pe marele ecran, Dan Brown aruncând laolaltă oameni de ştiinţă săriţi de pe fix, urmăriri prin oraşe milenare, asasini şi misterioase indicii dezlegate la marele fix de eroul său. Din păcate structura romanului este absolut identică cu a lui The DaVinci Code şi a lui Angels & Demons, ceea ce îi va nemulţumi cu siguranţă pe critici.

Sperăm măcar că Tom Hanks, care a devenit în 2009 cel mai bine plătit actor de la Hollywood datorită celor 50 de milioane de dolari primite pentru Angels & Demons, va scăpa de frizura leonină atât de ridiculizată în primele două ecranizări. În orice caz, este clar că Inferno îi va consolida lui Hanks statutul de campion al încasărilor: până în 2012, filmele sale încasaseră 4,2 miliarde de dolari în SUA şi 8,5 miliarde în lumea întreagă, cifre ce-l aşează pe locul fruntaş într-un top al actorilor cu cele mai mari încasări cumulate în întreaga carieră.

Inferno va începe producţia cândva în vara anului viitor pentru o premieră mondială în decembrie 2015. Ceilalţi actori ai producţiei nu au fost anunţaţi până în acest moment.

Exploreaza subiecte similare:

Tom Hanks, Inferno, The Da Vinci Code, Angels & Demons, Ron Howard

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 10 august 2013 15:39
Chiar nu intelegeam de ce Tom Hanks acceptase sa joace in filmele astea. Cartile sunt scrise foarte prost.... o fi subiectul interesant, dar Dan Brown nu e un scriitor bun. Iar Tom Hanks isi alege cu foarte mare grija filmele in care joaca sau pe care le produce. Dar pt 50 milioane....
TheJesus pe 10 august 2013 16:28
Mie mi-au placut ambele filme,si mi-ar placea sa vad o continuare.De carti..chiar nu ma intereseaza cum au fost scrise sau de cine.
Theodoric pe 10 august 2013 17:18
Codul lui Davinci si Ingeri si Demoni au fost interesante.Daca Inferno ar fi genul lor de film,ai avea si el un succes
vladimir84 pe 11 august 2013 01:05
"Codul lui Da Vinci" mi-a placut, "Ingeri si demoni" nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor, nu cred ca "Inferno" va veni cu ceva nou sa impresioneze audienta.
dido pe 11 august 2013 13:39
Am sorbit cartile lui Dan Brown,mi-au placut si filmele asa ca astept cu nerabdare si pe acesta.Totusi parca Tom Tanks nu este alegerea cea mai buna pentru rolul profesorului Langdon...
alex_il_fenomeno pe 18 august 2013 20:13
Dupa asa maestri din spatele peliculei, ma astept la ceva mare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells