Top 10 filme de dragoste

de Gloria Sauciuc în 10 Nov 2013
Casablanca, seria „Before”-urilor şi doi reprezentanţi ai Noului Val francez, în clasament

Toamna poate ne face nostalgici şi romantici, dar articolul de astăzi este un teaser pentru Festivalul Filmului de Dragoste ce va încălzi sufletele spectatorilor din 21 noiembrie la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti. Iată un clasament alcătuit de criticii publicaţiilor The Guardian şi Observer, pe care îl redăm în ordinea descrescătoare - de la ultimul clasat, la primul.

Ce veţi (re)vedea cu placere dintre titlurile de mai sus?

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Jules et Jim, A Room with a View, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Hannah and Her Sisters, The Apartment, Fa yeung nin wa, A bout de souffle, Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight, Casablanca, Brief Encounter

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rvn pe 10 noiembrie 2013 21:46
toate ar fi de vazut si revazut. filmul de dragoste are un sarm special, fiindca, de obicei, ramane in inima spectatorului, dar fiind ca cel mai frumos sentiment ce ne anima viata si anume, iubirea, ajunge fix la corazon. in plus, daca ne vedem pe marele ecran si idolii, cum am putea uita un film care ne-a uns balamalele si ne-a inspirat pentru a ne comporta la fel cu partenerii de viata?
lili22 pe 10 noiembrie 2013 22:57
Nu stiu ce cauta in clasament Hanna si surorile ei.
cosmin742000 pe 11 noiembrie 2013 01:07
Un top binevenit dupa , top personaje din filme horror , cele mai reusite adaptari Sf , evadari spectaculoase , cele mai (ne)sexy actrite , cele mai " cool" (sic ) nave spatiale , topul " actorilor" supereroi , 10 arme " cool " ( sic ) in filmele SF 10 femei vampir , 10 echipe de soc , top 12 filme cu zombi etc Am vazut toate filmele di acest top , personal nu stiu ce cauta A bout de soufle , un thriller excelent , care chiar te tine cu sufletul la gura , cel mai alert film realizat vreodata dupa parerea mea intr-un top de filme de dragoste . , pentru ca prin includerea lui vin intrebari , da ala de ce nu e in top , dar celalat de ce nu e ? Prin ala sau pri celalalt eu unul put sa inteleg spre exemplu Rebecca , Rear Window sau Vertigo .Din punctul meu de vedere filmul care u are ce cauta intr-un astfel de top este Room with a view , ecranizare dupa groaznic de plictisitorul roman al lui E.M. Forster. in locul lui asr putea fi bagat , ca sa se pastreze proportia filme noi - foilme vechi :Sibirskij tsiryulnikIn rest nu am prea multe lucruri de comentat , toate sunt filme bune , unele nu chiar de top , dar oricum ...
darayawaus pe 11 noiembrie 2013 15:39
Aici nu sunt de acord cu tine, Cosmin. Dupa umila mea parere, A Room with a Wiew e cel mai bun film din topul asta (da, mai bun chiar si decat Casablanca). Din acest motiv face parte si din cercul destul de mic al filmelor carora eu le-am dat nota 10. Precizez ca nu sunt un mare fan al filmelor de dragoste, ci doar al filmelor bune, in general.
cosmin742000 pe 11 noiembrie 2013 16:20
Oricum e mult mai greu de facut un top al filmelor romantice , pentru ca exista material destul , decat un top al filmelor cu zombi ( nici nu exista 5 filme cu zombi care sa poata fi numite filme , daramite 12 )
tuiila pe 11 noiembrie 2013 05:26
Doamneeeeeee!!! Cine a facut toul asta de doi lei? Unde e ''The Notebook,Love Story'' ?si multe altele.Ala e top filme de dragoste? wtf!!
Musa.del.Arte pe 11 noiembrie 2013 09:06
Sunt de acord numai cu Casablanca si In the Mood for Love. Si ca sa nu dau si eu exemple prea complicate, o sa spun doar Romeo si Julieta! Daca nici acest film nu se merita inclus intr-un top al dragostei, atunci pur si simplu nu mai am cuvinte!
cosmin742000 pe 11 noiembrie 2013 15:51
Daca te referi la Romeo si Julieta cu Leonardo di Caprio si Claire Dannes ( care nu cred ca au vreo vina ) , este greu sa fie trecut si in categoria de film :))
cosmin742000 pe 12 noiembrie 2013 17:57
Asa da
Tyson_Kyd pe 11 noiembrie 2013 09:22
Topul este ok... toate filmele sunt super, o parte din ele le-am vazut, insa eu as fi adaugat Life as We Know It . Pe mine m-a impresionat filmul asta si sunt de parere ca este mai bun ca alte filme din top, la capitolul romanta .
MikkaelWolfganger pe 11 noiembrie 2013 11:20
Ma depaseste fenomenul :)).Nu am vazut niciunul,desi am avut tentative cu Jules et Jim ,A Room With a View si Casablanca.Din Eternal Sunshine am vazut cam jumate si imi amintesc ca mi-a placut, dar nu mai tin minte din ce cauza am intrerupt vizionarea.Oricum vreau sa il vad,In rest ce sa zic, pentru cele din care am reusit sa vad, am un singur cuvant:plictiseala.Gen de film care in general nu imi place si care de multe ori ma enerveaza.But, you know....it's just my opinion.
rvn pe 11 noiembrie 2013 22:50
ai idei preconcepute, MW! filmul de dragoste nu este plictisitor decat atunci cand vine vorba de un scenariu imbibat in sirop sau miere, de care ti se face rau, chiar din primul sfert de ora. sunt senzatii nebanuite si infinit de multe variatiuni ale iubirii, asa ca, poti savura un film de gen care imbina sexul fizic, intelectual, sau alte forme extreme de apropiere umana, cu o idee originala, o muzica excelenta, imagine senzationala si doi protagonisti (sau mai multi), care au darul de a seduce spectatorul. topul asta, evident, nu-i reprezentativ. sunt atat de multe filme care au ramas in istoria cinemaului, incat, chiar nu are rost sa discutam doar de 10, poate doar din punct de vedere statistic. este normal ca fiecare dintre noi sa avem preferinte, fiindca de cand lumea si pamantul, oamenii s-au iubit si urat, deopotriva, si-atunci, fiecare epoca sau zona geografica, are specificul, traditiile si nu in ultimul rand, actorii favoriti pentru a interpreta astfel de roluri. nu despre componenta topului ar trebui sa se poarte discutiile, caci el este oricum incomplet si insignifiant. el ar trebui sa fie doar un pretext, pentru a ne opri putin din iuresul vietii cotidiene si a contempla frumusetea, frivolitatea, erotismul...trasaturi de caracter pur omenesti. asa ca, poate tu, esti extraterestrul care doar apasa pe-un buton.
rvn pe 14 noiembrie 2013 22:05
inertia asta o sa dispara in momentul cand ti se vor aprinde calcaiele. iar daca vei avea ghinionul ca troncul sa se lase cu cordul insangerat, corabiile inecate vor avea nevoie si de astfel de filme, ca sa ajunga la liman.
Ludi_Magister pe 11 noiembrie 2013 11:31
Treaba cu "topurile" nu e altceva decât o găselniţă a erei on-line pentru a atrage vizitatori. Ea trezeşte în cititori un soi de curiozitate care poate fi satisfăcută destul de uşor, creând astfel trafic pentru un site sau altul. Veţi găsi tot felul de topuri mai mult sau mai puţin inspirate iar altele de-a dreptul imbecile.
Trebuie, aşadar, luate ca atare, fără a risipi prea multă energie în judecarea lor.

O părere...

cosmin742000 pe 11 noiembrie 2013 15:53
Ai dreptate
cosmin742000 pe 11 noiembrie 2013 15:56
Eu sunt curios cati dintre cei care si-au dat cu parerea aici , in afara de cel care si-a dat cu parerea doar ca sa apara numele lui au vazut Brief Encounter filmul cde in mod absolut meritat ocupa locul 1
alex_il_fenomeno pe 13 ianuarie 2014 21:25
Mai am cateva de urmarit, dar parca este un top superficial... Mai puternice erau povestile din alte filme, celebre sau simpliste...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells