Toate viețuitoarele mari și mici revine la Epic Drama cu un nou sezon

de Cinemagia în 3 Nov 2021
O poveste despre comunitate, umanitate și dragoste, cu oameni și animale

Celebrata adaptare TV a memoriilor clasice ale lui James Herriot despre un tânăr veterinar în Yorkshire, Toate viețuitoarele mari și mici revine pe micile ecrane cu sezonul 2 și atrage toate privirile. Serialul este una dintre acele drame britanice absolut încântătoare, iar acest nou sezon, produs în 2020, a fost întâmpinat în Marea Britanie cu recenzii foarte bune. Criticii de televiziune din Marea Britanie se referă la el drept „o ceașcă reconfortantă de ceai Yorkshire” și „un tonic TV foarte necesar pe măsură ce accelerăm către viața post-pandemie”.

Sezonul 2 al acestui serial va avea premiera exclusiv la televiziunea Epic Drama, vineri, 12 noiembrie, la 21:15.

Un scurt synopsis al seriei 1 și introducere în seria 2

Serialul spune povestea lui James Herriot, proaspăt ieșit din Colegiul veterinar din Glasgow, care își urmează visul de a deveni doctor de animale în Anglia rurală, mai exact în magnificul Yorkshire Dales. Descoperă, însă, curând că tratarea animalelor înseamnă, în egală măsură, tratarea proprietarilor lor, iar fermierii lui Dales sunt cu siguranță greu de mulțumit. La Skeldale House, James ajunge să-și cunoască noua familie disfuncțională: șeful său haotic Siegfried Farnon, capriciosul frate al acestuia, Tristan, și înțeleapta doamnă Hall care conduce totul fără ezitare. Atras de frumoasa Helen Alderson, James găsește încă un motiv, mai durabil, pentru a rămâne în Dales.



Desfășurat pe fundalul unui al doilea Război Mondial ce se întrevede tot mai clar, cu o evoluție treptată a conflictului, serialul refuză totuși orice element politic, relatând povestea acestei familii de veterinari din Dales și a comunității pe care o servesc.

Sezonul doi se desfășoară la trei luni de la sfârșitul primei serii. Întors pentru o perioadă acasă, în Glasgow, James se lovește de o dilemă - trebuie să aleagă între oamenii pe care îi iubește. În timp ce el și Helen navighează printre sentimentele pe care le au unul pentru celălalt, James trebuie să decidă între a-și întreține familia sau a-și urma inima, iar Siegfried, Tristan și doamna Hall sunt, de asemenea, forțați să reconsidere locul lor în lume.



„Am vrut să ne asigurăm că alegerea lui James a însemnat mai mult decât doar o evaluare a relației lui cu Helen. Este, în fond, o poveste de dragoste între el și însuși Dales. Am luat decizia să-i oferim lui James un loc de muncă, astfel încât să putem forța acea alegere de a rămâne în Dales. Un loc pe care a ajuns să-l iubească și să-l considere noua lui casă”, spune Ben Vanstone, scenarist principal.

De ce să urmărești acest serial?

Toate viețuitoarele mari și mici este un clasic atemporal care continuă să fie mult iubit de telespectatori. Cărțile ce stau la baza sa s-au vândut în 60 de milioane de exemplare la nivel internațional, devenind un fenomen cultural global cu fani devotați din întreaga lume, iar seria originală a BBC, bazată pe cărțile lui James Herriot, s-a desfășurat pe parcursul a 90 de episoade între 1978 și 1990. Cu un accent puternic pe comunitate și pe importanța acesteia în viețile noastre, lumea și spiritul lui Herriot este un antidot foarte necesar pentru provocările modernității și ne reamintește tuturor că apartenența la o comunitate ne face parte din ceva mai mare decât noi înșine.



Atât de multe drame TV prezintă evenimente care sunt în afara domeniului experienței umane. Câți dintre noi au participat la o crimă îngrozitoare sau la moarte? Cât de des conducem afaceri ilicite care duc la consecințe sângeroase? Și nu-mi amintesc ultima dată când am văzut un zombi urmărind pe cineva printr-un mall. Adevărat, nu am mai fost acolo de ceva vreme, și totuși... Cu toată seriozitatea, succesul acestui serial are mult mai mult de-a face cu faptul că prezintă o experiență umană obișnuită. Oameni harnici, care încearcă să găsească modalități de a trece prin viață, unde actele mici și simple de bunătate au o semnificație uriașă.



Nu toți avem romane în creștere sau avem vieți guvernate de evenimente cataclismice. În schimb, lucrurile mărunte contează, un prieten care vine să vadă ce faci când știe că ai avut dificultăți, cineva care observă că ai nevoie de sprijin atunci când lucrurile nu merg bine, o strângere a mâinii când cineva te vede supărat și toate lucrurile rămase nespuse când o privire este tot ce este nevoie. Acest lucru nu a fost niciodată mai adevărat în vremurile dificile pe care le-am trăit cu toții în ultima vreme și poate că există o dorință pentru o formă mai blândă de povestire în fața întregului ocean de acțiune și agresivitate care domină multe dintre diferitele platforme media de azi.

Exploreaza subiecte similare:

Viasat World, epicdrama, All Creatures Great and Small

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells