Testosteron, acţiune explozivă, comedie, dar şi film supranatural cu Nicolas Cage, vineri la TV

de Ştefan Dobroiu în 29 Mai 2020
Numere fatale, Agenţii de rezervă şi Ultimatumul lui Bourne, toate de văzut diseară

Vineri seara cu siguranţă nu este una pentru lâncezeală, cu un ochi pe ecranul televizorului şi cu celălalt pe whatsapp. Ba am spune chiar că e o seară în care tensiunea de la TV ar putea să te facă să arzi şi nişte calorii, asta dacă laşi nachos în pungă şi salsa în borcan. Iată mai jos trei titluri care ne fac nouă cu ochiul în programul TV din această seară.

Numere fatale/Knowing
Filmcafe, 19.40
"Stay with me. I know how this sounds, but..." Este probabil o replică pe care ar trebui să o auzim în mai toate filmele cu Nicolas Cage, un actor cu o carieră atât de oscilantă încât ar înnebuni şi un seismograf. În Knowing, el este John, un tip care interpretează şirul de cifre de pe o coală de hârtie găsită într-o capsulă a timpului a unei şcoli şi îşi dă seama că cifrele prevestesc data şi numărul de decese ale unor distrugătoare cataclisme şi accidente. Da, povestea este exagerată şi ilogică dincolo de premisa fantezistă, dar reuşeşte să te atragă pentru că nu ai cum să nu te pui în pielea eroului şi să te întrebi ce ai face în locul său. În film o poţi vedea şi pe Rose Byrne în perioada dinainte obţinerea celebrităţii cu amuzantul Bridesmaids/Domnişoare de onoare.

Agenţii de rezerva/The Other Guys
AXN, 21.00
Printre comediile de duzină de la Hollywood (multe dintre ele cu Will Ferrell), Agenţii de rezervă face notă discordantă, pentru că ascunde câţiva aşi interesanţi în mânecă. În primul rând, îi bagă sub preş (o să înţelegi în primele minute ale filmului despre ce vorbim) pe Dwayne Johnson şi Samuel L. Jackson pentru a le face loc lui Ferrell şi Mark Wahlberg. Ei interpretează doi detectivi desconsideraţi de restul secţiei lor de poliţie, doar că dispariţia vedetelor acesteia lasă loc de manevră pentru "rezerve". Evident, nu totul merge ca uns, ba chiar dimpotrivă, iar Agenţii de rezervă devine o combinaţie ataşantă de acţiune şi comedie.

Ultimatumul lui Bourne/The Bourne Ultimatum
TNT, 21.00
Dacă acţiunea din Agenţii de rezervă nu ţi se pare că se ridică la cote suficient de înalte, poţi plusa cu Ultimatumul lui Bourne, cel de-al treilea film cu Matt Damon în rolul eroului titular, gata din nou să facă un slalom printre răufăcătorii din marile capitale ale lumii pentru a-şi recupera memoria şi trecutul. Şi, dacă tot trece la treabă, să lichideze cât mai mulţi oponenţi în stilul hiperkinetic al regizorului Paul Greengrass.

Dacă încă nu te-am convins, iată ce are regizorul de spus despre Ultimatumul lui Bourne: "Primele două filme au fost marcate de întrebări. Cine sunt eu? Cine mi-a ucis iubita? Şi răspunsurile pe care eroul le găseşte satisfăcătoare după lungi chinuri şi investigaţii nu sunt însă şi complete. Al treilea film este marcat de răspunsuri. La sfarşitul lui vei şti cum a devenit Jason Bourne ceea ce este", promite Greengrass. Iar noi chiar îţi recomandăm să vezi filmul şi să verifici dacă are dreptate.

Exploreaza subiecte similare:

Recomandari TV, Knowing, Nicolas Cage, The Other Guys, Will Ferrell, Mark Wahlberg, Matt Damon, Paul Greengrass, The Bourne Ultimatum

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells