Terry Gilliam îşi reîncearcă norocul cu Don Quixote

de Cristina Grigore în 10 Feb 2014
Proiectul a devenit o obsesie pentru regizorul lui Monty Python and the Holy Grail, reluat şi abandonat de câteva ori în ultimii 15 ani

Aventurile lui Don Quijote de la Mancha, imaginate de spaniolul Miguel de Cervantes au inspirat de-a lungul timpului mai mulţi cineaşti. Printre aceştia se află şi Terry Gilliam, regizorul lui Brazil, Monty Python and the Holy Grail şi al recentului The Zero Theorem.

Potrivit declaraţiilor oferite celor de la Empire.com, cineastul speră ca de această dată, să ducă la capăt proiectul. Ajutat de producătorul spaniol Adrián Guerra, care a stat în spatele unor thrillere precum Buried şi Grand Piano, Gilliam va începe filmările în septembrie în Insulele Canare, după ce va fi obţinută finanţarea necesară şi se va completa distribuţia.

„Este un tip foarte deştept şi iubeşte filmele. Este destul de tânăr pentru a le iubi încă. Dar încă mai trebuie să găsim actorii potriviţi şi să facem rost de bani, însă în rest, totul este pus la punct”, a spus cineastul despre producător şi film.

Don Quixote a devenit proiectul-obsesie al lui Gilliam, inţiat în 1998 şi pus pe tuşă de atunci în mai multe rânduri, amânări datorate unor cauze diverse (deteriorarea echipamentului la inundaţie, îmbolnărirea actorului principal, lipsa banilor). Prima dintre încercările nereuşite ale lui Gilliam a fost surprinsă apoi într-un documentar apreciat, Lost in La Mancha, apărut în 2002.

Referitor la distribuţie, de această dată se va alege cel de-al 11-lea actor pentru rolul principal. „Sper că e vorba de unsprezecele norocos”, glumeşte Gilliam şi nu se opreşte aici cu ironia, asemânându-se nobilului spaniol din film datorită încercării sale „[...] obsesive… disperate… patetice… nebuneşti. A căpătat, în timp, dimensiuni din ce în ce mai mari; e ca o tumoarea care face parte din organismul meu şi scot afară pentru ca eu să supravieţuiesc”, adaugă cineastul.

Exploreaza subiecte similare:

Terry Gilliam, Brazil, Monty Python and the Holy Grail, The Zero Theorem, Buried, Grand Piano, Lost in La Mancha, actor

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
doinarac pe 13 februarie 2014 13:10
Good luck Terry Gilliam in realizarea proiectului de data aceasta !
Norocul sa te insoteasca! Domane Ajuta pina la urma! :-)
Adica Domnul sa fie alaturi de el , caci data trecuta, evocata in "Lost in La Mancha" , MARE ghinion a avut si el, si noi , potentialii spectatori ai filmului!
NU a fost sa fie!
Pacat : Jean Rochefort mi s-a parut "fit" pentru rolul Don Quijote , fizionomie, specialist in calarie, tot (exceptind exact sanatatea in acea perioda )
Oare pe cine va gasi potrivit acum in rolul lui don Quijote ? Tare sunt curioasa....

alex_il_fenomeno pe 22 februarie 2014 14:01
Sa ii uram succes, chiar mi-as dori sa iasa un film bun.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells