Monty Python and the Holy Grail

(1975)

Monty Python and the Holy Grail

Poster Monty Python and the Holy Grail Postere Monty Python and the Holy Grail

Sinopsis Monty Python and the Holy Grail

Mai mult

Primul film artistic din cele 3 ale celor de la Monty Python stabileste reteta ce va fi urmarita si de productiile lor ulterioare: fiecare din cei 6 membri are roluri multiple, alaturi de ei existand doar figuranti, apoi gaguri din cele mai originale, cantece pe versuri haioase, animatia incredibila a lui Terry Gilliam si multa, multa aiureala. Filmul e in fapt o parodie dupa legendele cavaleresti britanice, intre care un loc de frunte il ocupa misiunea pentru Sfantul Graal a regelui Arthur. Acesta si…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: uNICK
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Graham Chapman Graham Chapman Regele Arthur/Vocea lui Dumnezeu/ Middle Head/Hiccoughing Guard Eric Idle Eric Idle Dead Collector/Peasant 1/Sir Robin Nu-chiar-atat-de-curajos/ First Swa Terry Gilliam Terry Gilliam Patsy / Green Knight / Old Man from scene 24 (Bridgekeeper) / Sir Bors / Animator / Gorrilla Hand
John Cleese John Cleese Second Swallow-Savvy Guard/Cavalerul/Peasant 3/Sir Lancelot, Curajosul/Taun Michael Palin Michael Palin First Swallow-Savvy Guard / Dennis / Peasant 2 / Right Head / Sir Galahad the Pure / Narrator / King of Swamp Castle / Brother Maynard's Brother / Leader of The Knights who say NI! Carol Cleveland Carol Cleveland Zoot / Dingo
Terry Jones Terry Jones Connie Booth Connie Booth The Witch Charles Knode Charles Knode Camp Guard/One of Robin's Minstrels
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Michael White Productions

Distribuitorul international

20th Century Fox Home Entertainment

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
aayana pe 10 Februarie 2011 16:31
Un stil original
Îmi place genul ăsta de umor, cu replici haioase prin însăși originalitatea lor, cu personaje aiurite, cu cavalerii care caută o boschetărie și dacă nu le aduci spun Ni, Ni, Ni. Cu bătrânelul care nu te lasă să treci podul până nu răspunzi la trei întrebări complicate: cum te cheamă? ce misiune ai? care este culoarea ta preferată?
6 2
sabinalin pe 11 februarie 2011 17:21
N-am vazut acest film, in schimb mi-a placut foarte mult "Regele pescar" regizat de acelasi Gilliam!
mvpsebi pe 16 iulie 2011 03:07
Care este capitala Asiriei ? :))
veronica210 pe 29 Iunie 2010 23:22
o portie buna de umor britanic
doamne cat am ras :))) iubesc tipul asta de umor ..faza cu nucile de cocos e geniala ..=)) pe langa asta isi mai bat joc si de religie :)).. cand era Dumnezeu nervos : " de cate ori vorbesc cu cineva spune "scuza-ma" si "iarta-ma" sau "nu merit" . :)) .. ce sa mai zic de fazele cu injuraturi " imi scutur partile intime spre matusile voastre " =)))
5 4
mvpsebi pe 16 Iulie 2011 11:15
Ni ! Ni ! Ni !
Evul Mediu a fost o perioada intunecata, dar umorul din acest film e si mai negru parca. Aduce putina lumina asupra acelei ere si in sufletul spectatorului. Iar cand prostia si nonsensul se imbina atat de armonios si colosal, iese un show pe cinste. Asta se petrece de'a lungul aventurii regelui Arthur si "cavalerilor" templieri, manati de puterea "divina" sa caute ceea ce e imbecil de greu gasibil - the holy grail. Nu ma mai leg de batjocurile lor religioase si politice, in fapt atat de specifice grupului Monty Python, zic doar ca britanicii astia n'ar fi ei poate cei mai iscusiti la minte, dar de haz… quote: "Your mother was a hamster and your father smelt of elderberries". Memorabil !
4 0
ionut_marius03 pe 29 Septembrie 2011 12:57
Porcarie mare
vad ca filmul e prezent in top 250 imdb si aici numai comentarii de bine . eu zic ca e o mare porcarie de film . portretul luptatorului la tinerete nu a intrat in acest top,dar aceasta porcarie da . daca portretul luptatorului la tinerete era facut de americani si porcaria asta de romani atunci s-ar fi schimbat rolurile . doamne ce prostie de film ! haidhuaaawaa sa fie de capul lor !
3 6
reivan pe 16 mai 2015 21:13
e britanic filmul cretinule.
Stephen2D pe 06 Aprilie 2016 10:11
                wild         
“Your mother was a hamster and your father smelt of elderberries!” (100% French Talk)
2 0
Goodfella pe 10 Martie 2014 16:36
Nu credeam ca o sa rad vreodata la un film cum am facut-o la acesta(acum nu cred ca o voi mai face).Mie mi se pare un film foarte bun de comedie , spre deosebire de "filmele" americane de comedie , care nu au pic de umor.Daca te gandesti la poveste/scenariu(cei care l-au vazut stiu despre ce vorbesc , mai ales finalul) pare destul de slab , dar umorul englezesc face tot la acest film.
Pentru o portie buna de ras, vizionati Monty Python and Holy Grail.

2 0
zeki pe 01 Ianuarie 2012 23:16
Cei de la Monty Python sunt dementiali , mi-au placut la nebunie toate filmele lor , imi place genul asta de umor . numai la ei cred ca l-ai gasi , britanicii mereu au fost pe primul loc la simtul umorului , in anii 70' , pun pariu ca acest film era considerat cel mai tare dintre toate , nu a mai fost si nici nu o sa mai fie niciodata un grup de actori precum ei , erau cei mai tari in generatia lor , adevaratele legende ale comediei si umorului , John Cleese inca se mai tine ;)) e bestial ! cea mai tare faza cred ca a fost cea cu iepurele ucigas si cu politia la sfarsit :)) Doamne , cat de bine le-au imbinat pe toate , astia chiar au fost dati naibii ... :))
2 2
childs_play pe 13 Aprilie 2010 17:49
Am ajuns sa-l vad dupa ce am gasit intamplator un fragment din The Holy Grail pe Youtube – cel despre filosofia marxista (OK, a bit of geeky humor here); mi s-a parut de-a dreptul ilar. Si momente ca acesta mai sunt o multime in film – demonstratia ca o femeie este vrajitoare da dovada de o logica “impecabila”, apoi mai sunt iepurasul-troian si iepurasul sangeros si Sfanta Grenada din Antiohia si multe, multe altele… Are gag-uri bune, are si o doza suficienta de sarcasm, este caricatural si ireverentios (se ia de legendele medievale fara prea multe menajamante) si merita sa fie vazut.
Atentie insa ca sunt si scene nu foarte child-friendly si – din punctul meu de vedere – nici macar amuzante: macelarirea unui cavaler sau aruncatul cu animale sau deseuri animale peste zidurile castelului (nu cred ca trebuie sa fii activist PETA ca sa nu vezi nimic haios intr-o vaca… citeşte

2 2
alex_il_fenomeno pe 21 Februarie 2013 16:21
Cel mai cunoscut film al echipei nebune de la Monty Python, al doilea pe care l-am urmarit si cred ca de departe cel mai bun... Poante excelente, de un umor britanic extrem de ... cuminte, ca sa spun asa, o multitudine de personaje, consacrate sau nu, si fapte istorice prezentate intr-o maniera inedita, atat de amuzante si de mare efect, cu priza excelenta daca iti pastrezi atentia. Merita urmarit, pentru ca este o productie ce nu te lasa rece deloc!
1 0
NimeniAltu2k9 pe 25 Aprilie 2010 02:06
Satira adusa la adresa cavalerilor mesei rotunde si a misiunii lor "secrete" de cautare a sfantului graal plina de umor de calitate,tipic englezesc.In afara de cateva faze care nu isi aveau rostul ramane o comedie buna..
1 2
ddonpandy pe 08 Iunie 2013 21:30
pierdere de timp o asa mare nota pe imdb pe care nu o merita
1 3
andystarx pe 10 Februarie 2017 15:56
Nota 5/10
Are cateva faze amuzante,dar hai sa fim seriosi,asta nu e film de top 250 ,nici in 1000 de ani,bine acolo notele sunt calculate altfel,dar nu il recomand pentru vizionare,oricarui privitor !
0 1
balta67verde pe 23 Noiembrie 2016 12:47
Comedie tipica Monty Pithons ... nimic nu e Tabu, totul pare absurd. Genial !
0 1
xerses pe 05 Septembrie 2013 18:22
Ciudate intorsaturi de situatii...o satira a unei povesti destul de serioase....
0 1

Spune-ţi părerea despre Monty Python and the Holy Grail

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Monty Python and the Holy Grail
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells