Teorie pentru Matrix 4 ce explică de ce Trinity, Neo și Niobe au îmbătrânit

de Gloria Sauciuc în 29 Feb 2020
Au trecut 17 ani de când The Matrix Revolutions a ajuns în sălile de cinema

The Matrix 4 îi surprinde pe Keanu Reeves, pe Carrie-Anne Moss și pe Jada Pinkett Smith reîntorși în rolurile lor: Neo, Trinity și Niobe. Și, totuși, nu e  nevoie de ochi de vultur pentru a vedea că actorii au îmbătrânit considerabil față de ultima dată în care i-am văzut în The Matrix.

Au trecut 17 ani de când The Matrix Revolutions a ajuns în sălile de cinema, așa că evident Moss, Reeves, Smith și toate celelalte personaje din filmul original au îmbătrânit 17 ani.  În plus, nu se știe dacă Trinity și Neo mai sunt sau nu în viață la finalul filmului Revolutions.

digitalspy.com citează două teorii ce circulă in mediul online despre cum Reeves, Moss și Smith se vor întoarce, după aproape două decenii, în aceleași roluri, în The Matrix 4. Teoria se referă la Neo și la Trinity dar se aplică și la Niobe.

Pentru a înțelege această teorie - sau Matrix-ul - ar trebui repetate niște reguli de bază așa cum s-au stabilit în trilogia originală. Regula numărul 1: un Ales este o prezență inevitabilă în Matrix deoarece stă în natura umană să organizeze revoluții, și asta pentru că mașinile știu că fără o revoluție, creierele umane vor respinge Matrix-ul și sistemul va da eroare. Matricea această dictează dacă un Ales este necesar.

Regula numărul doi: un Ales nu trebuie să arate precum Keanu Reeves, dar poate mereu să arate precum Keanu Reeves.

Prima teorie susține că Matrix-ul nu creează oameni noi de fiecare dată (precum a făcut-o rasa umană) ci are mai degrabă o bancă de ADN din care creează ființe umane. Totuși, faptul că o clonă este identică din punct de vedere genetic nu înseamnă că arată identic. Dacă sistemul creează oameni noi la fiecare iterație a Matrix-ului, atunci un nou Ales este făcut. Acesta ar putea arăta precum Keanu Reeves - sau nu.

Cu fiecare nouă simulare, ar putea lua orice interval de timp pentru ca un Ales să înțeleagă că se află într-o realitate virtuală și pentru a-și împlini destinul. Așadar, există întotdeauna o șansă ca Neo din Matrix 4 să aibă nevoie de 55 de ani (vârsta lui Keanu Reeves) pentru a înțelege că este Alesul.

Ceea ce duce înapoi în ultimele momente ale Matrix Revolutions, în care Oracolul spune că îl va revedea pe Neo. Îl va revedea, dar nu înseamnă că este aceeași persoană - doar că arată la fel (pentru că ADN-ul nu dictează în totalitate personalitatea omului).

Același lucru se aplică și lui Trinity și Niobe - ambele pot fi luate din rezerva originală de ADN , iar Mașinile ar putea repopula matricea (și menține capsulele pline de corpuri).

Cealaltă explicație a saltului de vârstă ar fi aceea că oamenii din The Matrix 4 existau în realitate înainte de invazia mașinilor. Dacă Trinity, Niobe și Neo sunt toți variante umane inițiale ale tulpinilor lor ADN, variante care luptă împotriva mașinilor, asta înseamnă că încheie filmul ca pierzători care devin sclavi, al căror ADN este recoltat și apoi refolosit o dată și încă o dată în repetările Matrix-ului, ceea ce ne întoarce la primul film Matrix.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

The Matrix, The Matrix Revolutions, The Matrix Reloaded

Alte știri din cinema

The Rock explică de ce Disney a amânat Jungle Cruise pentru un an întreg

Jungle Cruise este inspirat din parcurile de distracții Disney, în care o bărcuță transportă mai mulți exploratori printr-o junglă plină de animale și reptile primejdioase

Domhnall Gleeson (miniseria Run), despre a lăsa totul pentru prima iubire: „Nu aș avea curajul să fac asta”

Dincolo de tensiunea erotică între protagoniștii din Run, miniseria mai are un as în mânecă - trecutul celor doi vine din urmă, o tensiune planează permanent asupra personajelor

160 de cineaști români cer revizuirea măsurilor luate de CNC pe timp de criză și soluții de salvare a industriei

Amânarea termenelor pentru încheierea contractelor de creditare și lipsa unor măsuri pentru a contracara efectele devastatoare ale carantinei provocată de coronavirus, invocate de cineaști

Reîntoarcerea la Outlander. De ce îl recomandăm în izolare

Şase motive pentru care serialul Starz ţi-ar putea distrage atenţia în vremea pandemiei

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackmore pe 1 martie 2020 01:35
mai continua mizeria asta?
delfitexas pe 4 martie 2020 14:03
cum sa fiiiii atat de trist? ai vazut macar prima parte din Matrix, daca nu ai inteles filmul nu trebuie sa l condamni.
Qube86 pe 2 martie 2020 21:14
Abia astept sa apara! Daca o sa fie macar pe jumatate la fel de bun pe cat de buna a fost trilogia anterioara atunci...o sa merite asteptarea!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells