Superman, liber să ucidă, susţine David S. Goyer

de Cristina Grigore în 25 Sep 2013
Scenaristul explică de ce regula din benzile desenate, unde Superman nu-şi ucide nici măcar duşmanii, nu are de ce să fie respectată în cazul filmelor

În discursul susţinut cu ocazia întâlnirii anuale a British Academy of Film and Television Arts  (BAFTA), scenaristul David S. Goyer (Man of Steel, trilogia The Dark Knight) a vorbit despre cum s-a ajuns la decizia de a-l face pe Superman, care în benzile desenate nu ucidea pe nimeni, nici măcar pe antagoniştii săi, să ia această decizie drastică.

Pentru cei care nu au văzut Man of Steel, lansăm avertismentul: explicaţiile lui Goyer dezvăluie o scenă cheie din film. Potrivit celebrului scenarist, nu a fost uşor să hotărască ce este mai indicat, în contextul cinematografic, să facă Superman, pus faţă în faţă cu un inamic care nu are de gând să îi cedeze vreodată.

„Eram destul de siguri că va fi o decizie controversată. Dar nu făceam asta doar ca să dea bine”, a spus el. „Am vrut să punem personajul într-o situaţie imposibilă pentru a fi nevoit să ia o decizie dificilă. Momentul a fost cel în care Zod spune ‘Nu mă voi opri până nu mă omori sau până nu te omor’. Realitatea era că nicio închisoare de pe Terra nu-l putea ţine prizonier”.

Scenaristul a explicat apoi de ce filmele cu Superman nu ar mai trebui să respecte acea regulă potrivit căreia Superman nu ucide. „Aici nu sunt de acord cu unii dintre colegii mei, scenariştii benzilor desenate. Cred  că atunci când scrii pentru film sau televiziune, nu te poţi baza pe o regulă care există doar în afara acelei poveşti din film”.

Acest lucru nu înseamnă însă că îl vom vedea de acum pe Superman eliminând fără scrupule toţi inamicii care-i stau în cale, căci, a sugerat Goyer, Man of Steel a fost doar o poveste în care vedem cum devine Superman acel nemaiîntâlnit erou al Terrei. „Filmul nostru a fost într-un fel Superman Begins, căci protagonistul nu este cu adevărat Superman decât pe finalul peliculei”, a explicat scenaristul.

„Am dorit ca el să treacă prin acea experienţă a luării vieţii cuiva, experienţă pe care să o ia cu el şi în filmele viitoare. Pentru că este Superman, pentru că oamenii îl idolatrizează, va trebui să se menţină la un standard ridicat”, a mai adăugat Goyer.

Exploreaza subiecte similare:

David S. Goyer, Man of Steel, The Dark Knight

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legiune pe 25 septembrie 2013 21:51
Un i...t si asa se mai renunta la ceva principii. Probabil are ce lipsuri grave in cultura generala, ar trebuii sa citeasca despre contextul istoric al societatii cand a aparut acest personaj si de ce sa facut aceasta alegere.
TheJesus pe 26 septembrie 2013 02:20
Jucam spanzuratoarea? Hai sa incerc si eu,esti un i.........l desavarsit. Mr Goyer impreuna cu cei care produc pe Mr Man of Steel au motivele lor pentru care fac anumite alegeri pe care tu le consideri nu prea inspirate. Suntem intr-o cu totul alta generatie decat cea in care a fost creat Mr Superman.
alex_il_fenomeno pe 26 octombrie 2013 20:34
Deci oarecum putem ghici finalul... Mai raman evenimentele care duc acolo :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells