Steven Spielberg vrea să facă un film indian. Vezi ce alt proiect mai are în agendă

de Cristina Grigore în 13 Mar 2013
Cineastul se gândește la un film despre conflictul indo-pakistanez

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută cu o ocazia recentei vizite în Mumbai, Steven Spielberg a vorbit despre o posibilă colaborare între Dreamworks și Reliance Entertainment, o divizie a uneia dintre cele mai mari companii de divertisment din India. Publicația The Times of India a preluat interviul, din care găsești mai jos fragmente legate de viitoarele proiecte ale cineastului.

Colaborarea lui Spielberg cu cinematografia indiană ar putea începe cu un film despre unul dintre războaiele indo-pakistaneze, a cărui acțiune va fi plasată în Kashmir, la graniță. Distribuția, locațiile și regizorul nu au fost însă stabilite deocamdată.

Spielberg a mărturisit și că se gândește de ceva vreme la un experiment cinematografic ce constă în remake-ul unui film celebru american, dar făcut în India, cu actori și regizor indieni și un scenariu adaptat țării.

În agenda de lucru a popularului cineast se mai află și un film despre Martin Luther King și influența lui Mahatma Gandhi asupra liderului militanților pentru drepturile omului. ”Nu l-aș numi un film biografic, este mai degrabă o poveste a lui King și a mișcării sale, dar și despre cum admirația sa pentru Mahatma Gandhi a ajutat la formarea nucleului său moral”, a explicat Spielberg.

Cu 29 de filme regizate și 350 la care a servit drept producător, el are totuși un regret. Faptul că nu a putut regiza unul din filmele Bond. ”Am vorbit cu el [producătorul filmelor Bond, Albert ‘Cubby’ Broccoli] după ce am făcut Jaws, care a  fost un enorm succes, însă Cubby a spus că nu am destulă experiență și că mă vor contacta ei dacă au de gând să facă un film Bond pe apă”, și-a amintit Spielberg.

”După Close Encounters, i-am zis că am deja două nominalizări la Oscar. M-a întrebat ‘Ai ccâștigat vreunul?’ Și nu câștigasem. Așa că asta a fost!”, a mai adăugat el.

Exploreaza subiecte similare:

Steven Spielberg, Jaws, Close Encounters of the Third Kind

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 13 martie 2013 15:34
Interesant
alex_il_fenomeno pe 29 martie 2013 16:09
Hmm... oricum Spielberg, la mentalitatea sa, sigur nu se implica in vreun musical la moda marca Bollywood.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells