Stejarul și locuitorii săi, filmul care te duce mai aproape de inima naturii, din 14 aprilie în cinematografe

de Cinemagia în 28 Mar 2023
Ne-au trebuit zece ani pentru a ajunge la un proiect de o asemenea magnitudine, mărturisește regizorul

O nouă producție din Franța se pregătește să ajungă pe marile ecrane din România, începând cu data de 14 aprilie. În regia lui Laurent Charbonnier și a lui Michel Seydoux, doi artiști emblematici pentru industria de documentar despre natură, Stejarul și locuitorii săi este un film despre universul unui stejar cu vârsta de 210 ani și importanța sa pentru toate vietățile pentru care el înseamnă acasă. Filmul este distribuit în cinematografele din România de Independența Film.

Scenariul e semnat de Michel Fessler, multiplu nominalizat la Premiile Oscar și câștigător al prestigiosului trofeu pentru Calea împăratului (March of the Penguins), care a fost desemnat Cel mai bun documentar.

Această mică bijuterie dedicată naturii e menită să-i aducă pe cei curioși mai aproape de lucrurile pe care nu le pot vedea cu ochiul liber atunci când fac o simplă plimbare prin pădure. Odată ajuns în sala de cinema, spectatorul e purtat într-o călătorie prin viața unui stejar și a animăluțelor care locuiesc în preajma lui, pe parcursul celor patru anotimpuri. 

Distribuția inedită alcătuită din veverițe, gărgărițe de ghindă, vrăbiuțe, furnici sau șoricei de câmp le-a permis creatorilor acestui film să se apropie foarte mult încât să putem observa cum lumea lor se desfășoară de la rădăcina acestui copac maiestuos până în vârful său. Stejarul le oferă hrană, adăpost și protecție. 

„Copacii, în special stejarul, pot avea o semnificație deosebită și ne pot influența prin ceea ce simbolizează existența lor. Ne-au trebuit zece ani pentru a dezvolta această idee și pentru ajunge la un proiect de o asemenea magnitudine.” , a mărturisit Laurent Charbonnier, regizorul filmului Stejarul și locuitorii săi.

În film, sunetele naturii se completează perfect cu coloana sonoră spectaculoasă compusă special de Cyrille Aufort.

Exploreaza subiecte similare:

Le chêne, La Marche de L'Empereur, Laurent Charbonnier, Michel Fessler

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells