Șocant. În SUA, un profesor a proiectat la clasă filmul Human Centipede 2

de Gloria Sauciuc în 2 Mai 2016
Regizorul e de părere că filmul „Arată ce trebuie să facă o persoană care este abuzată psihologic...”

Unii dintre noi cu siguranță am trecut prin experiențe neplăcute în liceu. E și cazul unor elevi de la un liceu din Tennessee, din Statele Unite, care au avut „ocazia” de a urmări Human Centipede 2 la ora de științe naturale - spre oroarea părinților.

Autorul filmului i-a oferit profesorului, ca răspuns la gestul acestuia, o copie cu autograf...

Pentru cei neinițiați, The Human Centipede este un film despre un grup de oameni, cusuți unii de alții într-un mod sinistru. Cel de-al doilea film, continuarea, este despre un personaj care - urmărind primul film - crează un alt miriapod. Filmul este într-atât de șocant încât instituția britanică de cenzură a filmelor a refuzat să îi dea un rating, practic interzicându-i difuzarea în sălile de cinema din Anglia (i-au permis mai târziu, cu limitare la vârsta de 18 ani, după ce pasaje din film au fost eliminate).

Motivul pentru care un profesor a ales să proiecteze un film atât de șocant la oră nu este clar, însă regizorul se arată încântat : „Filmul ar trebui să fie obligatoriu de urmărit ca material didactic”, a declarat el ca răspuns la știre:„Arată ce trebuie să facă o persoană care este abuzată psihologic...”

Conducerea liceului este desigur de altă părere: „Au fost luate măsuri”, a declarat Verna Ruffin, responsabil al liceului. „Este ceva nepotrivit și inacceptabil”. 

Un comunicat de presă al instituției susține că autoritățile au lansat „o anchetă internă legată de presupusa proiecție a unui film cenzurat” și că respectivul profesor „a fost suspendat și va rămâne așa până la finalizarea anchetei”.

Cu tot entuziasmul regizorului cu privire la proiecția filmului său, este discutabil dacă un material atât de șocant poate să fi avut un efect benefic asupra elevilor adolescenți.

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Shadow_Master pe 2 mai 2016 11:30
Cred că profesorului respectiv îi lipsea o doagă.
grig2069 pe 3 mai 2016 15:22
Crezi??Mai mult ca sigur.Daca filmul a primit rating de 18+ cum sa arati filmul unor liceeni??
xerses pe 3 mai 2016 20:57
Nici macar ca explicatie pentru deviatii umane nu trebuie prezentat acest film la scoala...Fiecare insa o poate face acasa daca il macina curiozitatea...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells