Shay Mitchell, gata de a înfrânge puterea supranaturală care o ameninţă în The Possession of Hannah Grace

de Cinemagia în 21 Nov 2018
„Acest film îşi are originile într-un articol din presă unde se vorbea despre un cetăţean care a fost nevoit să presteze muncă în folosul comunităţii într-o morgă”, notează producătorul Sean Robins

The Exorcist, Let’s Scare Jessica to Death, The Haunting of Julia—toate, filme de referinţă ale anilor 1970, capodopere ale horror-ului psihologic, au fost surse de inspiraţie pentru regizorul Diederik van Rooijen care a realizat filmul Diavolul în carne şi oase/The Possession of Hannah Grace, din 30 noiembrie pe marile noastre ecrane. Actriţa care a jucat în Pretty Little Liars, Shay Mitchell, revine în rol principal. Interpretând-o pe fosta poliţistă Megan Reed, Mitchell ne aduce pe ecran  o eroină ce va avea de înfrfuntat o entitate răzbunătoare. Pentru a reuşi acest lucru, ea va trebui să treacă de obstacole pe care nu şi le-a imaginat, constând într-o serie de evenimente supranaturale, care o fac să se îndoiască de propria sa sănătate psihică. O forţă demonică i-a pus gând rău lui Megan şi nu se va opri până când nu o va vedea moartă şi învinsă.O şedinţă şocantă de exorcism scapă de sub control, curmând viaţa unei adolescente. La câteva luni de la eveniment, fosta poliţistă, Megan Reed (Shay Mitchell) încearcă să revină la o viaţă normală, după ce asistase la moartea partenerului său,  fără să poată interveni şi după ce ajunsese să consume droguri şi alcool pentru a-şi învinge durerea. Megan lucrează acum la morga unui spital din Boston, unde a reuşit să se dezbare de vicii, găsindu-şi o oarecare linişte în acest loc al morţii şi singurătăţii.

Dar într-o noapte, după ce primeşte un cadavru complet desfigurat, lucrurile încep să se schimbe. Închisă în subsolul clădirii unde funcţiona morga, împreună cu acest cadavru mutilat, Megan începe să aibă halucinaţii înfiorătoare. Întrebându-se dacă mai e în toate minţile, ea se teme că acest cadavru este posedat de o forţă demonică, fiind gata să revină la viaţă pentru a ucide.

„Acest film îşi are originile într-un articol din presă unde se vorbea despre un cetăţean care a fost nevoit să presteze muncă în folosul comunităţii într-o morgă”, notează producătorul Sean Robins. „Ideea ca o tânără să stea singură într-o morgă, nefiind obişnuită cu cadavre, mirosuri fetide sau izolare, a fost ceva ce ne-a intrigat peste măsură. Când eram copil, aveam un prieten al cărui tată lucra la morgă. De la el am auzit fel de fel de poveşti şi m-am gândit să morga era un loc grozav unde să o plantăm pe Megan, personajul nostru , care este expusă unor lucruri incredibil de înfiorătoare”.

„Este o poveste despre o tânără care se luptă să-şi păstreze sănătatea psihică, fiind ţinută în condiţii macabre de singurătate şi ciudăţenie  din cauza unei meserii  sinistre”, adaugă producătorul Todd Garner. „Ea nu este sigură la început dacă ceea ce i se întâmplă este din cauza halucinaţiilor sau a unei forţe supranaturale. Faptul că se află singură într-o morgă, noaptea, reprezintă o premisă horror, pentru o persoană care se luptă să-şi reia viaţa normală, dar e împiedicată de situaţia stranie în care se află.”

Scenaristul Brian Sieve (Scream şi filmul Boogeyman 2) s-a concentrat pe munca de cercetare. El a urmărit documentare despre experienţele pe care le-a trăit personalul medical din spitalele de urgenţă, care era însărcinat cu ducerea cadavrelor la morgă şi a luat interviuri specialiştilor de la Institutul Medico-Legal din Los Angeles. Având proaspete în minte aceste experienţe reale, Sieve a scris un scenariu pentru un thriller psihologic, adaptându-l temelor clasice ale unui horror. Chiar dacă el a apelat la spaimele supranaturale obişnuite, el şi-a legat scenariul de experienţa şi perspectiva unui fost poliţist, care e acum distrus emoţional.

Povestirea nu începe însă cu Shay Mitchell în rolul lui Megan, ci cu o şedinţă teribilă de exorcism asupra lui Hannah Grace. Adolescenta se află în mrejele unei entităţi demonice, iar preotul Marcato şi asistentul său, părintele Cunningham, încearcă cu disperare să izgonească răul din trupul şi mintea acesteia. În timp ce ei recită cu ardoare slovele Evangheliei, trupul Hannei se contorsionează în poziţii imposibile, iar ochii ei albaştri trimit sclipiri duşmănoase. Printr-un răcnet sfidător, spiritul îşi asigură adversarii că el va trăi veşnic în trupul Hannei, iar eforturile lor de a o salva nu vor duce la nimic bun. 

Abia apoi o întâlnim pe fosta poliţistă, Megan. Ea se pregăteşte să dea o probă pentru  slujba de recepţioner în cadrul morgii spitalului din Boston. Acesta e chiar spitalul unde ea s-a tratat de dependenţa de droguri în care căzuse din cauza faptului că partenerul ei murise în timpul unei misiuni. Deşi Lisa, asistenta care o susţinea, este preocupată de faptul că Megan va lucra singură în morgă, ea este încântată să vadă că aceasta face eforturi de a-şi relua viaţa normală. Tura de noapte nu e uşoară pentru nimeni, dar dacă va fi ocupată tot timpul, Megan se va ţine departe de tentaţia de a înghiţi ceva.

Iniţial, noua rutină îi face bine lui Megan. Ea se împrieteneşte cu personalul de noapte din spital —gardienii de serviciu, Dave şi Ernie, sau cu şoferul ambulanţei, Randy. Fostul ei prieten, poliţistul Andrew, se teme că noua ei slujbă va lăsa urmele asupra lui Megan, dar  el speră că liniştea şi singurătatea o vor face să se vindece mai repede.

Dar după ce Randy aduce cadavrul mutilat al unei tinere, Megan începe să observe că se întâmplă o serie de lucruri ciudate şi inexplicabile: lumina începe să pâlpâie, maşinile se opresc, şi cel mai îngrijorător este că rănile de pe cadavru încep să dispară treptat ca şi când cadavrul a găsit o metodă de a se vindeca singur. Iniţial, Megan alungă aceste constatări zicând că sunt rodul imaginaţiei ei bogate, dar în curând ea începe să-şi dea seama că se află într-un mare pericol, fiindcă e urmărită de un duşman neobişnuit , care nu se va opri până n-o va ucide. Ceea ce duşmanul nu realizează este faptul că Megan nu acceptă să se lase înfrântă până nu va epuiza toate formele de luptă posibile.

Pentru Mitchell, rolul lui Megan reprezintă o oportunitate unică de a interpreta un personaj complex aflat sub o presiune inimaginabilă, care se străduieşte din răsputeri să-şi adune curajul necesar pentru a înfrânge puterea supranaturală care o ameninţă. 

Exploreaza subiecte similare:

The Possession of Hannah Grace, Shay Mitchell, Brian Sieve

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells