Selma Blair și-a ascuns simptomele de Scleroză multiplă pe platourile de filmare pentru că risca să își piardă asigurarea medicală

de Gloria Sauciuc în 23 Apr 2023
„Voma și simptomele corporale erau groaznice, ca și pierderea părului sau mâncărimile...”

Selma Blair a dezvăluit în cel mai recent număr al revistei Vogue că a fost nevoită să își ascundă, pe platoul de fimare, simptomele de scleroză multiplă pentru a nu-și pierde locul de muncă și pentru a nu fi declarată drept „neasigurabilă medical”. Totuși, la momentul respectiv, actrița nici nu știa că simptomele de care suferea indicau, de fapt, scleroza multiplă.

„Viața pe platou era uneori atroce, cu epuizare și cu ticuri”, relata Selma Blair. „Am luat calmante și Klonopin (un medicament care previne congestia cerebrală și anxietatea). Nu abuzam de aceste medicamente, pentru că beam alcool. Însă eram tristă, pierdută și abia puteam zâmbi. De aici rolurile mele, mă gândesc”.

„De la început încă eram îngrijorată că o greșeală putea să îmi atragă concedierea”, a continuat Blair. „Putea fi o necoordonarea, un blocaj, o slăbiciune, o criză a bolii - în rulota unde locuiam sau oriunde în altă parte, de fapt. Voma și simptomele corporale erau groaznice, ca și pierderea părului sau mâncărimile...”

Însă greutățile erau completate de frica de a fi „descoperită”. Cu toate simptomele, actrița primea diagnostice greșite.

„Îmi aduc aminte că mă simțeam foarte, foarte rău pe platourile de la Hellboy și că am primit un diagnostic de infecție și posibilă leucemie la Praga”, a adăugat Blair. „Nu puteam spune nimănui. Nu puteam invoca alcoolismul sau tratamentul de frică să nu îmi pierd asigurarea. Când m-am întors la Los Angeles, am simțit că mă prăbușesc”.

După ce a încheiat producția la Hellboy II:The Golden Army, Blair a trecut la TV în remake-ul Kath & Kim. Totuși, simptomele ei se înrăutățeau până în punctul în care a trebuit să se retragă din industria de film odată ce serialul și-a încheiat filmările.

„Sistemul meu imunitar funcționa haotic... mi-am pierdut cea mai mare parte din păr și energia. După ce s-a încheiat serialul, am plecat din industrie”, a declarat Blair. „Am plecat englezește pe când lumea rămânea la petrecere... ura mea de sine era extremă. Nu reușeam să îmi organizez lucrurile și nici măcar nu am căutat de lucru.... Eram o glumă proastă. Cât mai era până la probă? De câte ori mai trebuia să ațipesc pe marginea drumului înainte și după? Am stat zile întregi în pat, plângând, bând alcool, uneori citind alteori dormind, mergând pe la doctori și vindecători... Am cedat până la diagnostic. Eram speriată că voi fi considerată incapabilă, sau instabilă mental. Mama mi-a spus că din punctul de vedere al carierei, acesta era sfârșitul meu”.

Totuși, diagnosticul de scleroză multiplă cel puțin a adus lumină în viața actriței, după ani de simptome fără un diagnostic clar.

Exploreaza subiecte similare:

Selma Blair

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells