Scarlett Johansson, supărată foc pe un scriitor francez

de Cristina Grigore în 15 Mai 2014
Noul roman al lui Grégoire Delacourt spune povestea unui fotomodel francez care îi seamănă leit actriței

Actrița Scarlett Johansson a dat în judecată un scriitor francez pe motiv că romanul acestuia, în care protagonistă este un fotomodel care îi seamănă leit - și care, după o serie de aventuri romantice, are un final tragic - susține lucruri neadevărate legate de viața ei.

Conform publicației The Guardian, actrița pretinde de la autorul lui "La Premiere Chose qu'On Regarde" (Primul lucru la care ne uităm) daune de 50.000 de euro. Procesul a început deja în Paris ieri după amiază, iar în vreme ce avocatul lui Johansson, Vincent Toledano, susține că romanul lui Delacourt este ,,o violare și o exploatare ilegală a numelui actriței, a reputației și imaginii ei”, autorul francez este de părere că aceasta nu are de ce să se simtă lezată de opera sa.

,,Am scris o poveste de dragoste și un omagiu adresat frumuseții femeii, în special al frumuseții interioare”, spune Delacourt. ,,Dacă un autor nu mai poate menționa lucruri ce ne înconjoară, precum o marcă de bere, un monument, un actor… va fi foarte complicat să mai produci o operă de ficțiune, a mai spus autorul, care a fost ,,uluit” când a auzit că este dat în judecată de frumoasa actriță.

,,Credeam că îmi va trimite flori, pentru că era vorba de o declarație de dragoste pentru ea, însă nu a înțeles. E un paradox, unul straniu, dar foarte american”, a ținut să puncteze Delacourt, a cărui situație legală ar fi fost mult mai simplu de rezolvat dacă romanul său ar fi fost publicat în America, țară în care proprietățile intelectuale sunt protejate de Primul Amendament, în vreme ce în Franța lucrurile sunt mai complicate din acest punct de vedere, iar ,,drepturile unei personalități sunt tratate cu mult mai multă seriozitate”, după cum menționează Llyod Jassin, un avocat din New York specializat în dreptul proprietății intelectuale.

Exploreaza subiecte similare:

Scarlett Johansson, actor

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 31 mai 2015 20:16
Nu stiu cine cauta mai multa publicitate in acest caz... Ciudata si decizia actritei, nu a facut decat sa atraga si mai multe priviri asupra acestui roman.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells