Ruby Gillman, adolescenta kraken: de azi iubim și caracatițele

de Gloria Sauciuc în 30 Iun 2023
Animația rulează pe marile noastre ecrane

Animația Ruby Gillman, adolescenta kraken prezintă și punctul de vedere al caracatițelor în marea bătălie cu sirenele pentru afecțiunea fetițelor de pretutindeni; de acum înainte, credem că și caracatițele vor fi iubite și că fetițele vor dori costume cu tentacule, nu doar cozi de sirenă, pentru că animația are o eroină atașantă. De exemplu, fetița mea de 3 ani - cu care am urmărit filmul la cinema - deja mă alintă „mamă caracatiță”, iar despre ea spune că este „fetița caracatiță” (apelativele alternează cu „mamă flăcăruie”, pentru că am văzut împreună și animația Elemental).

Ruby Gillman, adolescenta kraken, producție DreamWorks Animation, este un film ce merită bifat vacanța aceasta: dă glas unor personaje fără de voce până acum, plus că oferă imagini ale oceanului cum nu am mai văzut până acum într-o animație: hipnotizante, făcând întinderea de apă atractivă și înfricoșătoare în același timp. De asemenea, pletele lui Ruby reușesc să fie - la ieșirea din apă - translucide, o măiestrie a departamentului de efecte speciale.

Animația oferă și o privire plină de căldură asupra relației mamă-fiică-bunică, prezentând-o totodată cu toate problemele și frumusețea ei.

Cu un scenariu - totuși - previzibil, povestea este a lui Ruby Gillman, o adolescentă timidă, care își caută locul în liceul dintr-un orășel pescăresc. Vrea să îl invite la bal pe băiatul pe care îl meditează la matematică, dar nu are curaj. Când un concurs de împrejurări face ca viața liceanului să fie pusă în pericol, Ruby va afla - salvându-l - că provine dintr-o legendară familie regală de krakeni și că destinul ei se află în adâncurile apelor, ceea ce este mai presus decât orice și-ar fi putut imagina vreodată. Ruby reușește să reabiliteze imaginea unei întregi specii devenind eroina care salvează oceanul și orașul.

Dublajul în limba română este bine realizat, cu voci potrivite pentru personaje, iar afișul ales pentru teritoriul nostru mi se pare mult mai bine ales decât cel pentru teritoriul american, făcut parcă pentru a speria copiii, nu pentru a-i atrage.

Exploreaza subiecte similare:

Elemental, Ruby Gillman Teenage Kraken

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells