Elemental

(2023)

Elementar

Poster Elemental Postere Elemental

Sinopsis Elemental

Elemental 2 DUB

Elementar spune povestea unei tinere pe nume Ember (Flamă), o fată dură, iute la minte și înflăcărată, a cărei prietenie cu un tip distractiv, sentimental și docil, pe nume Wade (Șuvoi), îi pune la îndoială convingerile despre lumea în care trăiesc. Acesta este doar un pretext pentru o poveste mai amplă despre generaţii, ciocniri culturale şi poveştile imigranţilor, în contextul improbabil al transformării celor patru elemente ale naturii în personaje reale.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0
Vezi pe Disney+
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, o nominalizare BAFTA
Vezi toate premiile
Mamoudou Athie Mamoudou Athie Wade Ripple (voce) Leah Lewis Leah Lewis Ember Lumen (voce) Wendi McLendon-Covey Wendi McLendon-Covey Gale (voce)
Catherine O'Hara Catherine O'Hara Brook Ripple (voce) Cosmina Dobrotă Cosmina Dobrotă (voce, limba română) Vlad Rădescu Vlad Rădescu Hardol (voce, limba română)
Tamara Crețulescu Tamara Crețulescu Scânteie (voce, limba română) Carmen Ionescu Carmen Ionescu Izvor (voce, limba română) Ronnie Del Carmen Ronnie Del Carmen Bernie Lumen (voce)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Walt Disney Pictures

Tip Ecran

normal, 3D

Distribuitorul international

Walt Disney Studios Motion Pictures

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Țara

SUA

Box office Elemental

Weekend premieră (12.06.2023)
  • Loc 1
  • Spectatori 1
  • Încasări (RON) 723.390,00
Total
  • Spectatori 29
  • Încasări (RON) 4.488.523,00
  • Încasări (USD) 992.333,95

Părerea criticului

Gloria pe 18 Iunie 2023 21:07
Elementar - povești terapeutice într-un decor ce-ți topește de plăcere privirea
Într-un decor ca de magazin de dulciuri, Elementar - cea mai recentă animație Pixar - oferă o serie de povești terapeutice, atât pentru copii, cât și pentru părinți, și încearcă să bifeze teme grave, precum imigrația, inechitatea socială, împlinirea visurilor părinților în detrimentul propriilor aspirații.

Protagoniști sunt Ember, o fată de foc, și Wade, un băiat de apă, elemente primordiale - de unde vine și titlul filmului. Cum era la îndemână scenariștilor, Ember se face foc și pară când se supără, spulberând cu suflul ei totul în jur, iar pe Wade curg apele la propriu de emotiv ce e. Dar oare cum ar fi fost dacă băiatul de apă scuipa foc de mânie, iar Ember s-ar fi „scurs” de timidă? Ar fi fost, cu sigurață, alt film. Revenind la animația de față, modul în care se manifestă Ember, la furie, respectiv Wade - în fața… citeşte

4 5

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Decibalus pe 18 Iunie 2023 21:18
Iar au distrus un film simpatic cu mesaje privind normalitatea LGBT. Se pare ca lucrurile vor degenera . Ne asteptam ca la ora de religie copiii sa fie invatati ca Satana a indrumat spre bine si Isus a ales eronat ! Rusine pentru incercarea de a spala creierele copilasilor nevinovati cu astfel de mizerii!
8 8
morfil pe 15 ianuarie 2024 14:53
Da, asa este, mintea omului e iremediabil bolnavă. Pentru mine personal, mintea e diavolul, iar inima e Dumnezeu. Iar inima si mintea lupta pentru fiecare om in parte.
vamp_cupcake pe 20 Iunie 2023 01:37
După cum a remarcat un domn de bună credință în comentarii, acest film nu este recomandabil copiilor. Aceeași intenție criminală de a perverti mintea unui copil inocent. Disney ne-a obișnuit deja cu propaganda anormalității. Vom declara sărbătoare internațională atunci când Disney se va prăbuși cu totul. Nici pierderile financiare, nici scuzele publice nu vor fi suficiente pentru a-și spăla imaginea și pentru a îndrepta răul făcut. Ziua judecății se apropie cu pași repezi.
5 8
rawrey95 pe 27 iunie 2023 17:06
mai usor cu review-urile pe cinemagia, ca va dati prea multa importanta
morfil pe 15 ianuarie 2024 14:55
Corect, mintea omului e bolnavă dintotdeauna si singura salvare este să ne ascultăm inima. Altfel, Sodoma si Babylon scrie pe omenire si nimic nu va rămâne după noi.
gabriangelo.44 pe 12 August 2023 01:17
Am fost astazi la film cu juniorii. Eu am plans, dar plang la mai toate filmele. Cei doi copii s-au bucurat de film. 3D a fost chiar memorabil.
Foarte emotionant, foarte intens. Recomand in ciuda comentariilor cu minoritatile !

2 1
silvia.n pe 27 Iunie 2023 22:28
Bun pentru copii si adultii care-i insotesc
Marturisesc din capul locului ca nu sunt deloc un fan al desenelor animate.Merg cu nepoata mea.Cautam impreuna ceva care sa-i si placa,dar si sa invete ceva din ce vede.Din multe filme pe care le-am vazut impreuna nu mi-a ramas nimic, mai ales cand ea era mica si nu putem avea pretentia sa ramana cu nu stiu ce mesaje din ele.Acum ea a crescut si intelege mai mult.Mai trebuie sa-i ajutam si noi pe copii sa inteleaga, ne ajuta si ei cu idei.Deci comentati cu copiii ce ati vazut,ei va pot surprinde,au o minte mai pura si mai putin pervertita de "educatii"cu care sunt bombardati zilnic,venite din surse diferite:scoala,alte generatii,filme (mai mult sau mai putin potrivite pentru copii),jocuri pe calculator,carti,etc.Eu inca mai cred ca depinde de fiecare dintre noi sa ne desavarsim cunostintele zilnic, sa colaboram cu alte generatii pentru a intelege incotro merge omenirea, de a ne influenta… citeşte
2 1
user-64b2f9826d5d5 pe 15 Iulie 2023 22:58
Un film foarte frumos. L am. Vazut împreuna cu fiica mea de 11 ani si ne a placut f mult. Recomand. Emotionant...mesaj...3d frumos....o sg scena LGBTQ....care trece neremarcata.
1 1
user-64a9d2a51f846 pe 09 Iulie 2023 00:42
Un film animat foarte frumos, emotionant, amuzant, dar si profund, realizarea 3D este senzationala, oraselul e incantator, pur si simplu nu stii unde sa privesti, mesajul este clar, cu iubire totul este posibil. Eu sunt adult, fetitei de 6 ani i a placut, dar nu a inteles ideile si morala filmului. Este mai degraba recomandat adolescentilor, hai sa zic minim 11 ani sa aiba, ca sa inteleaga ce vrea sa transmita filmul. Ca minus e scurta secventa in care se prezinta un cuplu de doua fete si fiind un film dedicat copiilor, gasesc ca nu si avea rostul, pt ca e mai complicat sa i explici copilului de ce 2 fete formeaza un cuplu. La mine nu a fost cazul, fetita mea era fascinata de restul si nu a prins replica respectiva, care apropo, dureaza cca 3 sec. Chiar daca vezi un asa exemplu in film, nu inseamna ca trebuie sa l urmezi. Asta e lumea in care traim, unde exista si droguri si arme etc.… citeşte
1 1
xerses pe 14 Septembrie 2023 19:11
Nu este un fillm care sa prinda atat de mult la public. Cel cu emotiile mi-a placut mult mai mult pentru scenariu, pentru dinamism.
0 2
R_Afc pe 21 Iunie 2023 20:11
Animație pentru cei care cred că există intelingență emoțională
”Să n-aveți frică, nu pierdeți nimic: Dragostea nu există, sunteți doar prinși într-un joc crud, pitic, de-o mână profesionistă.” (M. Houellebecq)

Mi-au venit în minte versurile de mai sus în timpul vizionării; îmi pare rău pentru Peter Sohn, dar nu a reușit să mă țintuiască pe tot parcursul filmului.

Toy Story, Ratatouille, Cars, A Bug's Life, Finding Nemo, Up, Coco, WALL-E, Monsters, Inc, The Incredibles. Moștenirea Pixar este foarte grea. Elemental nu se ridică la valoarea celor menționate anterior. Nu am ratat niciun film Pixar, dar acesta este cel mai dezamăgitor pe care l-am văzut, o poveste banală despre un căpos și un empatic. Cel care se ocupă de direcția actuală la Pixar trebuie concediat.

Stilul și orașul îmi amintesc de Zootopia, unde montajul și firul poveștii au fost mult mai bine executate, iar… citeşte

0 6

Spune-ţi părerea despre Elemental

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Elemental
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells