Ruben Östlund explică satira acidă la adresa capitalismului din filmul lui, Triangle of Sadness

de Marina Florea în 31 Mai 2022
Critica lui Ostlund la adresa celor 1% (foarte bogați) îi are în rolurile principale pe Harris Dickinson, Charlbi Dean și pe Woody Harrelson, și a câștigat premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 2022

Ruben Östlund a revenit anul acesta la Cannes cu o nouă satiră acidă la adresa condiției umane, Triangle of Sadness, film ce a și câștigat Premiul Palme d'Or. Dacă anteriorul său film, The Square, satiriza lumea artei, Triangle of Sadness are în centru lumea modei și pe cei 1% de oameni foarte bogați de pe glob.

Harris Dickinson și Charlbi Dean joacă rolul unui cuplu de bărbat și femeie, fiecare top-model, care vin de nicăieri și pentru care frumusețea este singurul lor bilet pentru o viață de lux (titlul filmului se referă la cuvântul pe care chirurgii esteticieni îl folosesc pentru un tratament cu Botox împotriva cutelor dintre ochi). Distribuția internațională cuprinde nume precum Woody Harrelson, Henrik Dorsin, Zlatko Buric, Iris Berben și Oliver Ford Davies.

Ideea filmului a venit de la soția regizorului, Susanna, fotograf de modă, explică Ruben Östlund într-un interviu cu THR. „Atunci când am întâlnit-o, am început să vreau să cunosc totul despre munca ei și despre industria de modă”.

„Și atunci am început să descopăr că frumusețea este o monedă de schimb. Știi, dacă ești născut frumos sau frumoasă, este ceva care te poate ajuta să crești în societate, chiar dacă nu ai bani sau educație. În mod special m-a interesat ceva ceea ce Susan (soția sa) mi-a spus despre modelele bărbați. Ei câștigă un sfert până la o treime din ceea ce câștigă femeile din lumea modei. Și ajung să manipuleze folosindu-se de bărbații homosexuali din lumea modei care doresc să se culce cu ei. Am vrut să stabilesc ca punctul de pornire a filmului să fie un cuplu de modele, bărbat și femeie, care au de-a face cu lumea celor bogați. Datorită femeii, care are mulți urmăritori pe Instagram, sunt invitați pe un iaht. Nava este condusă de un căpitan cu vederi marxiste jucat de Woody Harrelson. Naufragiați după o furtună, ajung cu toții pe o insulă pustie - modelele, câțiva miliardari și o menajeră. Menajera este singura care știe să pescuiască și să facă focul, și ajunge numărul unu în ierarhia insulei - practic ierarhiile au fost inversate. Iar bărbatul model ajunge să se culce cu menajera pentru un pește în plus. Aceasta este perspectiva materialistă asupra lumii, în care modul în care ne comportăm depinde de materialismul lumii din jurul nostru”, a explicat regizorul.

Exploreaza subiecte similare:

Triangle of Sadness, Woody Harrelson

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells