Triangle of Sadness

(2022)

Triunghiul tristeții

Poster Triangle of Sadness Postere Triangle of Sadness

Sinopsis Triangle of Sadness

Triangle of Sadness SUB

Carl (Harris Dickinson) și Yaya (Charlbi Dean), un celebru cuplu de fotomodele, sunt invitați într-o croazieră de lux pentru oameni super-bogați, dar de o moralitate îndoielnică. Printre ei, un oligarh rus, un traficant de arme britanic, dar și un alcoolic care citează din Marx și care este chiar căpitanul navei (Woody Harrelson). Ceea ce la început părea poza perfectă de Instagram, se transformă într-un spectacol grotesc.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
Vezi pe Hbo Max
3 nominalizări Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur, 2 nominalizări BAFTA, 2 premii Cannes, 4 premii şi o nominalizare Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile
Se difuzează la TV.
HBO 3
Miercuri, 01 Mai 00:20
HBO 3 HD
Miercuri, 01 Mai 00:20

Caseta tehnică

AKA

  • El triángulo de la tristeza

Produs de

30WEST, ARTE

Distribuitorul international

SF Studios

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office Triangle of Sadness

Weekend premieră (07.11.2022)
  • Loc 8
  • Spectatori 6.100
  • Încasări (RON) 127.892,00
Total
  • Spectatori 19.408
  • Încasări (RON) 414.193,00
  • Încasări (USD) 87.635,67

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
boris.vultur pe 20 Noiembrie 2022 09:40
Vome pe muzică de pian
O parabolă la adresa unei societăți consumeriste, unde domină banii, frumusețea fizică, superficialitatea, aparențele...Incredibil cum coabitează în film șarja, satira, ironia, parodia. În partea a treia ni se sugerează că roata se poate învârti... după ce pe yaht furtuna anunță coșmarul iminent.
10 1
julian4ro pe 19 martie 2023 09:56
Adevarat!
sabinalin pe 30 Decembrie 2022 23:10
Sa ne amintim. ,,Force majeure,,. Foarte bun, un film in care se regasesc multi dintre noi, relatii in care intervine rutina si in care simtim nevoia sa nu ne lasam cuprinsi de grijile zilnice. Peisaje minunate, dialoguri delicioase, teme care indeamna la dezbatere dupa vizionare. Voi cum ati reactiona daca ati fi pusi in fata unui asemenea caz de forta majora? ,,The Square,,. Palme d Or la Cannes, obligatoriu de vazut. O fresca sociala nemiloasa care ne arata ceea ce stiam deja, ca omul n-a evoluat prea mult in profunzimile sale in ciuda progresului tehnic, ca nu se poate trai implinit fara o viata spirituala, ca societatea de consum are multe slabiciuni in spatele fatadei stralucitoare.

Si acum ,,Triangle of sadness,,. Al treilea film major regizat de Ruben Ostlund in ultimii zece ani, al doilea Palme d Or la Cannes dupa cel de acum cinci ani. E cel mai bun, cel… citeşte

6 1
tudyyy pe 27 Noiembrie 2022 20:41
Un film de toată jena … după o ora am ieșit din sala … înțeleg ca surprindem anumite scena dar sa pună accent pe in rahat de cina in care lumea vomează și exemplifica in nenumărate scene “ voma și jetul de voma “ Chiar e deplasat și pe lângă asta și momente de “ diaree” și femeie căzută in baie cu voma pe ea e chiar dezgustător … oare ce a fost in mintea regizorului sa exemplifica ada detaliat asemena scene habar nu am .. dacă era una doua înțelegeam toți s-au prins ca e furtuna și rău de mare nu trebuie sa văd 5 min acnee cu omeni care vomează și se caca pe ei … asta e mintea regizorului … perfect de Cannes și de Palm d’or … nota 10 la Ingeniozitate .. am paradit sala după a nustiucatq scena de voma și diaree așa ceva e inadmisibil in cinematografe …
6 10
Mishu25 pe 27 noiembrie 2022 22:36
La crime parasesti sala? Sau aia e normal si ok de vazut. Ma gandesc ca ai vazut mai multa voma la viata ta decat oameni macelariti, dar totusi e inadmisibil.. eu as mai evalua, doar un sfat
hitman78 pe 29 Noiembrie 2022 18:29
Filmul este prea lung dar are câteva momente bune.Tema asta cu bogați și săraci e mult mai bine exploatată in Parasite.
4 0
Rares-21 pe 02 Noiembrie 2022 10:24
Sper sa confirme asteptarile, pare promitator:) Astept sa apara de ceva vreme...PS: Revin dupa viźionare: am ras zgomotos despre cat de bine satirireaza filmul inechitatile si discrepantele sociale privilegiati-executanti, ierarhizarea , frivolitatea si snobismul absurd care guverneaza societatea("Cinism deghizat in optimism"). Totodata, filmul arata si natura umana imprevizibila, atunci cand lupta pentru supravietuire si dominare. Doar fiind constienti ca fiecare are importanta si contributia sa in societate, si ca solidaritatea este cheia in a trai cu totii bine, putem cu adevarat sa ne numim societate civilizata. Poate mai trage clopotele si se mai trezesc unii din hipnoza...
3 4
helsing pe 20 Martie 2023 18:10
Un film obligatoriu de văzut, chiar dacă avem păreri diferite despre viață față de regizor, aferente tuturor claselor sociale. Foarte bun pentru cinefili.
2 1
TI pe 08 Decembrie 2022 19:58
Un film dezlanat, din care razbate lipsa de cultura a regizorului. Tehnic e bine realizat, ca imagine, sunet, joc actoricesc, etc., probabil ca de catre profesionisti, dar regia si scenariul sunt varza: nu tu reguli de compozitie, nu tu un fir logic al actiunii, nu tu proportii, sau dialoguri interesante, macar credibile,...Poti doar sa gasesti, daca cauti, ca punct comun al povestirilor, cate un triunghi al tristetii, tras de par.
2 4
lili22 pe 29 Noiembrie 2022 16:16
Mie mi-a placut, dar am vazut majoritatea filmelor acestui regizor, pot spune ca ii cunosc stilul.Anticipasem sfarsitul, asa ca nimic nu m-a surprins.Nu e nimic socant in film, asa ca mergeti sa il vedeti.E despre lumea in care traim.
Dupa o vreme vreau sa il revad.Cred ca mi-au scapat niste detalii din filmul acesta destept.Ma intreb cum a finantat Nutella acest film de a fost amintita de mai multe ori.
Acum ma duc sa exersez prepararea mancarii fara cratita, in caz de ceva.

2 7
GabrielaSirbu pe 15 Noiembrie 2022 13:16
Mai, eu nu-l recomand si nu cred ca ma voi mai duce la filme premiate la Cannes...nu ca ar fi un film prost sau fara mesaj, dar nu ca sa-l recomand cuiva.
2 8
Baby_blues pe 06 Aprilie 2023 22:06
Bun, foarte bun! Încă odată, românii dau note mici filmelor foarte bune, și note mari, filmelor slabe. De fapt românii adora telenovelele și filmele ușoare.
1 0
jokeru28 pe 02 Februarie 2023 23:05
Un film pe care îl recomand! Mai ales bogaților! Ca să se trezească și sa nu îl mai exploateze pe cel sărac, căci nu se știe când roata se învârte și săracul e cel care ii va ordona! Faza cu sticks-urile e geniala. Și atât de reala în astfel de condiții, când banii nu te mai ajuta ( când nu ai ce manca) te bucuri și de niște sticks-uri.

Deși filmul e lung, e un scurt rezumat al vieții în care trăim si ne arata ce se poate întâmpla și celor care au bani mulți.

Legat de Oscar....Parerea mea e ca nu merita sa castige premiul cel mare, insa la scenariu i-as da trofeul!

1 0
dorinagoilean70 pe 05 Februarie 2023 19:01
Rolurile de gen sunt puse in discutie in acest film. Carl (Harris Dickinson) nu dorește rolul de gen, ci doreste egalitate cu partenera sa în condiții normale de viață (vezi disputa pe tema notei de plata la restaurant). Sau, altfel spus, refuză rolul din epoca Patriarhatului, cand bărbatul era cel care procura hrana si avea grijă de femeie. Însă, in alte condiții în care te aruncă viața, cand se pune problema supraviețuirii, Carl nu e nici măcar la egalitatea partenerei. Preferă prostituția pentru a supraviețui și nu lupta ca un bărbat așa cum ar fi normal să o facă.
Singura, Yaya e cea mai lucida si corecta dintre toți.
Știe că munca de fotomodel îi va aduce mulți bani, dar numai pentru o perioadă scurtă din viață. Apoi, singura ,,modalitate prin care poate ieși din asta,, va fi întreținerea de către un bărbat.
Un incident… citeşte

1 1
xerses pe 20 Decembrie 2022 18:48
Chiar daca nu sunt experta, am dreptul la o parere atata timp cat urmaresc un film. Nu mi-a placut pentru ca nu m-a emotionat prin nimic, un scenariu care mai putea fi lucrat, iar jocul actoricesc nu m-a convins.
1 1
dmsteaua pe 17 Decembrie 2022 00:01
25 min vorbesc doi despre nota de plată. Așa începe filmul. Apoi vomită unii pe un vas și se îmbată doi ca porcii,debitând tot felul de inepții. Iar la final aleargă unul prin pădure,fără rost,fără nicio legătură cu restul filmului. Așa cred că vor alerga și spectatorii care vor avea proasta inspirație să intre la această metaforă a dualității dintre săraci și bogați.
1 1
Smrs pe 07 Mai 2023 16:37
Bun
Am citit pe aici niște comentarii, iar cel al lui boris.vultur descrie perfect totul, așa că o să-l amintesc și eu: filmul este o parabolă la adresa unei societăți consumeriste, unde domină banii, frumusețea fizică, superficialitatea, aparențele...Incredibil cum coabitează în film șarja, satira, ironia, parodia. În partea a treia ni se sugerează că roata se poate învârti... după ce pe yaht furtuna anunță coșmarul iminent. - pe care îl completez și cu satira privitoare la tendințele astea progresiste născute dintr-un soi de feminism forțat, care acceptă tradiționalul doar când le convine, în rest, toți suntem egali. Evident că euglene din astea verzi avem și printre noi, iar dorinagoilean70 o ridică în slăvi pe parașuta manechină, dar nu vede că aia dorește egalitate, însă bărbatul să plătească mereu masa la restaurant (timp în care… citeşte
0 0

Spune-ţi părerea despre Triangle of Sadness

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Triangle of Sadness
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
  • listă cu 94 filme, creată de SorinVlaic pe 17 Septembrie 2023
  • listă cu 26 filme, creată de grig9 pe 10 August 2023
jinglebells