Black Gold

(2011)

Aurul negru

Poster Black Gold Postere Black Gold

Sinopsis Black Gold

Mai mult
Black Gold

Inspirata din romanul "South of the Heart: A Novel of Modern Arabia" al autorului Hans Ruesch, drama "Black Gold" evidentiaza efectele negative pe care le are asupra a doi emiri rivali exploatarea resurselor petroliere dintr-o fasie de teren denumita The Yellow Belt, care desparte teritoriile pe care le guverneaza fiecare si asupra careia au convenit cu 15 ani in urma sa o considere regiune neutra si sa nu o acapareze, pactul de neagresiune dintre Amar si Nassib fiind pecetluit prin faptul ca primul i-a incredintat celui de-al…

citeşte
Au contribuit la sinopsis-ul filmului: robbiex2, ama88
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.6
Se difuzează la TV.
HBO 3
Joi, 25 Apr 03:50
HBO 3 HD
Joi, 25 Apr 03:50
Mark Strong Mark Strong sultanul Amar Antonio Banderas Antonio Banderas emirul Nesib Freida Pinto Freida Pinto prințesa Leyla
Liya Kebede Liya Kebede Aicha Tahar Rahim Tahar Rahim prinţul Auda Riz Ahmed Riz Ahmed Ali
Corey Johnson Corey Johnson Thurkettle Eriq Ebouaney Eriq Ebouaney Hassan Dakhil Driss Roukhe Driss Roukhe Magroof
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Day of the Falcon

Produs de

Quinta Communications

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Universal Pictures International (UPI)

Țara

Franta, Italia, Qatar

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
dido pe 18 Aprilie 2012 21:32
Un film cu adevarat pe gustul meu...
si care o sa va placa sigur,il recomand cu tarie!Sinopsisul e destul de vag,nu releva nimic din adevaratul continut al filmului in care veti gasi peisaje fabuloase,o coloana sonora superba,replici spumoase si bine scrise si nelipsita disputa religioasa intre vechi si nou,atat de fin nuantata prin tuse fine...Mie mi-a atras atentia numele regizorului,Jean-Jacques Annaud ,nu mai vazusem nimic in ultima vreme sub semnatura lui si vad ca nu m-am inselat,am savurat un film cu adevarat bun!
8 3
tunelos pe 21 aprilie 2012 17:24
Ca un adevarat Spartacus Auda, fiul lui Zamiri, ca un adevarat strateg si conducator, lupta si inlatura sclavia dintr-o lume araba care a dat de gustul Aurului Negru si al banului, si uneste triburile ca un pumn intr-o singura forta, castigand lupta cu tatal fetei careia si-a oferit inima!!
dolce_angelo pe 17 octombrie 2022 05:30
Pe bune?Serios?
kratosja66 pe 18 Aprilie 2012 00:30
Aurul Negru
Desi nu este un film foarte popular,mi-am zis sai dau o sansa si sa-l vizionez odata.Am ramas placut impresionat de ce am vazut de-a lungul celor 2 ore si 10 minute cat a tinut lung-metrajul.''The Black Gold'' este un adevarat exponent a cea ce inseamna un film de calitate,un film artistic,un film ce iese in evidenta prin originalitate si acuratete,prin actori talentati,printr-o poveste bine scrisa si prin felul cum te plaseaza pe tine ca spectator in mijlocul actiunii...
Multi spun ca filmul este similar cu celebrul clasic ''Lawrance al arabiei'' insa trebuie sa-i contrazic,intrucat,sunt multe aspecte ce diferentiaza considerabil cele 2 filme...dar in fine,sa nu intram in detalii.
Precum in orce ''clasic'' celebru,melodia principala iese cu desavarsire in evidenta,...insa mi-ar fi placut mai mult daca se axau pe un stil mai oriental in cea ce priveste coloana sonora… citeşte

6 1
tunelos pe 21 Aprilie 2012 15:09
Asa ar trebui sa arate un film adevarat!!
Un film exotic, romantic si politic ce nu trebuie ratat!
2 1
Milla pe 16 Aprilie 2012 12:45
Superb filmul, atât de complex și imprevizibil. Mi-a plăcut că a reușit să armonizeze ideea de tradiție și de modern și a prezentat o perspectivă interesantă asupra lumii islamice.
2 1
Iulix_73 pe 05 Octombrie 2013 22:21
Exceptional ! Unul dintre cele mai bune filme ale lui Antonio B. .
1 2
ciobotaru pe 17 Aprilie 2012 01:03
un film ca in 1001 de nopti, cu o printesa frumoas si un print chipes, cu banditi si razboinice, Poate un pic cam exagerat pe alocuri dar se accepta.
1 3
dolce_angelo pe 17 Octombrie 2022 05:29
Exceptional
Mi-a placut din momentul in care l-am prima data!!!Excelent l-am revazut inca de doua ori si tot la fel mi sa parul excelent chiar merita vizionat!!!Te duce intr-o lume nevazuta si necunoscuta!Te tine in suspans tot timpul!
Chiar daca nota de pe imbd este extrem de mica din pacate!
Filmul este de nota 10!!!!
Merita vizionat macar o singura data!!!

0 0
dido pe 23 octombrie 2022 08:26
Pe bune?Serios?
user-5eed20ebddf6e pe 06 Noiembrie 2021 02:53
Auda... Să auzi! Să vezi? Esențial! Mesaj..... Cât încape în toți anii omenirii!
0 0
MariusCiprian87 pe 05 Noiembrie 2021 23:22
În orice perioadă a timpului și în orice colț al lumii, noul, evoluția, a fost prima dată respinsă prin tradiții, conservare a locului, al oamenilor de baștină cu prețul sângelui, dezbinarii sau cotropirii, urmând mai rapid sau mai lent acceptarea avantajelor și modernizării. Cat despre film a fost slăbuț pe alocuri, chiar dezamăgitoare introducerea lui cât și finalul, previzibil, clasic, cu tente banale de comedie și încercarea penibilă de dramă...Sincer, mă așteptam la un film foarte bun prin prisma subiectului exotic și cu o încărcătură istorică puternica în atâtea generații, dar din păcate, a fost dezamăgitor...cel puțin eu m-am ales doar cu niște cadre vizuale superbe și cam atât.
0 0
Iulidesprefilme pe 08 Iulie 2018 11:38
Un film bun, cu actori convingatori, sub bagheta regizorala a unui maestru...
0 1
ana.albu82 pe 09 Aprilie 2018 02:04
De urmărit cu placere
Frumos, plin de aventura și amuzant in unele locuri. Categoric, merita văzut!
0 1
pisicuta1 pe 08 Aprilie 2018 14:07
un film foarte bun ,l am revazut si mi a placut!
merita vizionat!

0 1
caluser pe 27 Iulie 2012 17:29
O surpriza placuta!
Am fost surprins dat fiind nota nu foarte mare de pe imdb- merita vazut- are actiune,dragoste si un farmec aparte iar Antonio Banderas exceleaza prin prestatia sa.
0 1

Spune-ţi părerea despre Black Gold

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Black Gold
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells