Ridley Scott crede că Alien a ajuns la final. O eventuală continuare ar exclude xenomorfii

de Cristina Grigore în 7 Nov 2017
„Cred că s-a cam terminat cu bestia", a spus cineastul, care a întărit ideea că, dacă va mai fi realizat, viitorul film al seriei va avea în centru inteligenţa artificială

Chiar dacă fanii nu au primit cu prea mult entuziasm relansarea seriei Alien – în varianta propusă de Ridley Scott, mai întâi cu Prometheus, apoi cu Alien: Covenant – cineastul a rămas totuşi dedicat intenţiei sale de a dezvolta acest univers dominat de creaturile imaginate de H.R. Giger şi declara nu demult că are în plan încă două filme ale seriei.

El şi-a schimbat, însă, discursul - potrivit recentei sale discuţii cu TheHollywoodReporter.com - în ceea ce priveşte viitorul francizei, pe care îl priveşte cu incertitudine, şi a explicat că, în opinia sa, dacă va fi continuată, seria îşi va muta atenţia de la înfricoşătoarele creaturi, la Inteligenţa Artificială (al cărei reprezentant este androidul David).

„Lucrez la multe filme şi seriale... Sunt ca într-un foc încrucişat al proiectelor. Am considerat că este o afacere bună să reiau franciza cu Prometheus, care, de la bun început, a avut o evoluţie bună. Aşa că ne-am îndreptat spre Covenant pentru a continua ideea şi a relansa franciza Alien. Însă cred că s-a cam terminat cu bestia, din punctul meu de vedere", a spus cineastul. 

„Cred că evoluţia creaturii extratestre a cam ajuns la final, însă ce am încercat eu să fac a fost să depăşesc această limită şi să mă îndrept către o altă poveste, care să fie dominată de inteligenţele artificiale. Să trec la acea lume pe care AI o poate crea şi conduce, odată ce ajunge pe o nouă planetă. Iată că avem o bază solidă pentru un film viitor”, a explica Scott luna trecută.

Covenant, lansat în luna mai a acestui an, a avut încasări de aproape 241 milioane de dolari, la un buget de producţie de 97 de milioane. O cifră suficientă pentru a evita un eşec la box office, însă filmul nu doar că nu a obţinut profit, dar a avut încasări mai slabe şi decât ale lui Prometheus. În consecinţă, cei de la 20th Century Fox au început să-şi reconsidere strategia legată de evoluţia şi viitorul francizei.

Exploreaza subiecte similare:

ridley scott, Prometheus, Alien: Covenant

Alte știri din cinema

The Batman va începe producţia la jumătatea lui 2019

O primă variantă a scenariului a fost finalizată de către Matt Reeves, care va şi regiza pelicula

Deadshot ar putea primi un film de sine stătător

Informaţia vine de la interpretul personajului din Suicide Squad, Will Smith

Guardians of the Galaxy 3 va folosi tot scenariul lui James Gunn

Asigurarea vine de la fratele cineastului, Sean Gunn

Pălăria originală din Indiana Jones s-a vândut cu o sumă record

Printre obiectele scoase la licitaţie s-a aflat şi o mască de stormtrooper din Star Wars

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dimz pe 16 noiembrie 2017 12:34
Trebuia de mult sa se termine cu "bestia" dar na, banii astia...
Shovi pe 29 noiembrie 2017 22:04
Astia sunt cam tembeli, au inceput ceva nou cu Prometheus, au incercat sa spuna povestea Inginerilor si de ce au creat xenomorfii, dar fiindca filmul a fost diferit fata de Alien-urile dinainte si au avut niste faze foarte stupide si ilogice in film, au "ascultat" unii fani si au bagat mai multi xenomorfi, dar fazele stupide si ilogice au crescut exponential in Alien Convenant. In loc sa ne spuna povestea Inginerilor si ce o sa faca Elisabeth Shaw cand ii va intalni, lucru pe care il asteptam, ei au omorat pe toti si au decis sa schimbe foaia din nou, dar foaia noua e acoperita cu rahat.
Ca sa aiba fimele succes ar trebui sa continue o poveste odata ce au inceput-o, nu sa tot stearga tot si sa bage ceva nou, si sa nu faca personajele incredibil de stupide doar ca sa se poata intampla ceva.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells