Ridley Scott crede că Alien a ajuns la final. O eventuală continuare ar exclude xenomorfii

de Cristina Grigore în 7 Nov 2017
„Cred că s-a cam terminat cu bestia", a spus cineastul, care a întărit ideea că, dacă va mai fi realizat, viitorul film al seriei va avea în centru inteligenţa artificială

Chiar dacă fanii nu au primit cu prea mult entuziasm relansarea seriei Alien – în varianta propusă de Ridley Scott, mai întâi cu Prometheus, apoi cu Alien: Covenant – cineastul a rămas totuşi dedicat intenţiei sale de a dezvolta acest univers dominat de creaturile imaginate de H.R. Giger şi declara nu demult că are în plan încă două filme ale seriei.

El şi-a schimbat, însă, discursul - potrivit recentei sale discuţii cu TheHollywoodReporter.com - în ceea ce priveşte viitorul francizei, pe care îl priveşte cu incertitudine, şi a explicat că, în opinia sa, dacă va fi continuată, seria îşi va muta atenţia de la înfricoşătoarele creaturi, la Inteligenţa Artificială (al cărei reprezentant este androidul David).

„Lucrez la multe filme şi seriale... Sunt ca într-un foc încrucişat al proiectelor. Am considerat că este o afacere bună să reiau franciza cu Prometheus, care, de la bun început, a avut o evoluţie bună. Aşa că ne-am îndreptat spre Covenant pentru a continua ideea şi a relansa franciza Alien. Însă cred că s-a cam terminat cu bestia, din punctul meu de vedere", a spus cineastul. 

„Cred că evoluţia creaturii extratestre a cam ajuns la final, însă ce am încercat eu să fac a fost să depăşesc această limită şi să mă îndrept către o altă poveste, care să fie dominată de inteligenţele artificiale. Să trec la acea lume pe care AI o poate crea şi conduce, odată ce ajunge pe o nouă planetă. Iată că avem o bază solidă pentru un film viitor”, a explica Scott luna trecută.

Covenant, lansat în luna mai a acestui an, a avut încasări de aproape 241 milioane de dolari, la un buget de producţie de 97 de milioane. O cifră suficientă pentru a evita un eşec la box office, însă filmul nu doar că nu a obţinut profit, dar a avut încasări mai slabe şi decât ale lui Prometheus. În consecinţă, cei de la 20th Century Fox au început să-şi reconsidere strategia legată de evoluţia şi viitorul francizei.

Exploreaza subiecte similare:

ridley scott, Prometheus, Alien: Covenant

Alte știri din cinema

Filmul biografic Rodin: sculptorul, ca un faun bătrân, seducător şi uşor excentric

Personajul este decupat cu o aureolă luminoasă pe un contur întunecat - însă mai frecvent evoluează între tonuri de bej

Reparându-i pe cei vii: tonul unui documentar, imagini de o frumuseţe tăcută

Filmul cu Anne Dorval, Emmanuelle Seigner, Tahar Rahim rulează pe marile noastre ecrane

Justice League a strâns 96 milioane de dolari la debutul pe teritorul nord-american

Pelicula nu a reuşit să egaleze încasările lui Wonder Woman (ce au marcat o lansare de 103 milioane de dolari)

Serialul „Trăiască regele Julien” aduce lemurul regal din Madagascar pe micul ecran

Serialul de animație „Trăiască regele Julien” este difuzat în fiecare weekend, de la ora 09:30, 17:00 și 21:30 iar în timpul săptămânii, de luni până vineri, de la 08:00, 17:00 și 21:30, pe canalul Minimax

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dimz pe 16 noiembrie 2017 12:34
Trebuia de mult sa se termine cu "bestia" dar na, banii astia...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells